Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejhorších (ale určitým zvráceným způsobem i nejzábavnějších) kravin, jaké jsem zatím měl tu čest vidět. Vysílací čas i stanice naznačovaly, že to nebude veledílo (TV Nova, čtvrtek, od 0:40), nicméně já zahlédl začátek a už jsem to nepustil. A dobře jsem udělal. Představte si, že točíte film a máte následující ingredience: spolek béčkových herců a ochotníků, z nichž jsou půlka Taliáni, starou kameru, jeden člun, dva pronajaté exteriéry, skoro nulový rozpočet a scénáristu s IQ šimpanze. Čím by se z tohohle dal vykouzlit kvalitní film? Nápadem a trikama. Aligáítory už všichni viděli. Piraně taky. Ale viděl někdy někdo ve filmu piraňu s křídlama, he?! Neviděl! Takže jako nápad super. Blbý je, že nezbylo na triky, takže většina triků působí jak z Cesty do pravěku . Korunu tomu všemu dávají vedlejší postavy a zápletky, naprosto dementní dialogy a český rychlodabing. Krátká ukázka z útoku těch neuvěřitelných predátorů zde na: youtube. Pokud se teď ptáte, proč jsem tomuhle naprosto debilnímu filmu dal 4 kousky, pak vězte že 1) ocením, že mne ještě nějaký film dokáže překvapit a udržet pozornost, byť tím, jak moc je blbý 2) souhlasím s jedním komentem z imbd, který napsal, že jde rozhodně o "nejlepší film o létajících zabijáckých rybách, jaký byl kdy natočen" 3) mám dnes dobrou náladu, tak jsem velkorysý. ()

Dacsus

všechny recenze uživatele

Ludia co sa tu navazaju do Camerona by si mali urobit domace ulohy, a nastudovat si ako vlastne film vznikal: Credit for directing this film was given to James Cameron. Most of the work was actually performed by Ovidio G. Assonitis, the film's producer and prolific film-maker. Assonitis was dissatisfied with Cameron's progress after the first week and took over. According to "Dreaming Aloud," a biography of James Cameron by Christopher Heard, Cameron did do the shooting for this movie, but was not allowed to see his footage and was not involved in editing. He broke into the editing room and cut his own version, but was caught and Assonitis re-cut it again. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

O čosi záživnejšie a hlavne zábavnejšie než pôvodná Danteho Piranha z roku 1978. Napriek tomu, že ide o taliansko-americkú produkciu, od ktorej by človek logicky očakával poriadnu mizériu čo sa špeciálnych efektov týka, po tejto stránke je na tom film vzhľadom k roku výroby dobre a hoci nápad s lietajúcimi piraňami, ktoré sa človeku s chuťou zahryznú do krku a pred ktorými nie je nikto v bezpečí ani na súši je poriadne bizarný, ako celok je Piraňa 2 príjemný úlet, počas pozerania ktorého som sa ani na okamih nenudil. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Strašný film alebo skôr strašne nudný. No hrôza, čakal som trochu viac ale , že tu budú len kecy kecy a žiadna akcia ta to je na prd. No a lietajúce pirane, tak pri nich som nevedel či sa mám smiať alebo plakať, že aká to kokotina napadla autorov aby pirane lietali. Jednotka bola ešte ako tak v norme, ale táto dvojka, toto nemalo vzniknúť. Strašne nudný film a lacný hlavne. Bohužiaľ teda, nejakých 15 % nech nežerem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tady je odpadů, dokonce 92. nejhorší film všech dob, chacha, je vidět že mnozí komentující nikdy neviděl opravdovou amatérskou sračku. Hádám že pro fandy režiséra Camerona a jeho úchvatných sci-fi musel být šok shledat se s béčkovým hororem a proto neváhali a hodnotili. Nicméně Cameron k tomu natočil jen pár scén, než ho druhý režisér Ovidio G. Assonitis vyhodil se slovy, že se musí ještě učit. A zadruhé až na opravdu šílený nápad s létajícíma piraněma a pár příšerných vedlejších postav se jedná o ucházející béčko. Viděl jsem i spoustu mnohem horších animal hororů. Piraňa 2 sice nemá na jedničku ani omylem, ale pár solidních scén (mrtvola s rybou, finále v potopené lodi), pěkné podmořské záběry, sympatická hrdinka a Lance Henriksen to v pohodě vytahujíc do mě neurážejícího průměru. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)
  • Cameron nebyl nikdy moc poslušný. Když ho producent pokračování filmu Piraňa nutil, aby točil podle jeho přání, vloupal se v noci do střižny a sestříhal film po svém. (cariada)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama