Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (314)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Fallout herní nadšence: intro je z roku 2075, následně se pokračuje v roce 2294. Teď něco pro ty co plánují konzumovat “prostě seriál”: Je to asi tak o parníkovou flotilu lepší než loňský Last of us (se kterým se srovnání jako další herní adaptací nabízí). Casting je přísně diverzně (tedy groteskně) tabulkový a dokonce obsahuje bezpohlavní postavu (která logicky musí mít výrazný part a nesmí umřít). Scénář a chování postav (silná ženská postava a černoch) je více než občas debilní (protože tu debilitu scénář plánuje za pár chvil vyřešit/využít), je tedy hloupě účelový. Ale je zábavný a hlavně v rámci řady uzavřený. Seriál má také své “vtipně krvavé” momenty (což se počítá) a sakra dobrý vizuál. Podrobně u jednotlivých epizod. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrá pecka - je to zábavně bizarně krvavé ale má to i temnější vyvrcholení kde se vše aspoň na čas uzavře. Ve scénách jde vidět láska k tématu a spousta použitých detailů. Tam kde je Walton Goggins bývá většinou zábava ale tenhle hype nečekal asi nikdo, spolu se sladce naivní Ellou odtáhnou celou sérku.. 4,5* ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk herní předlohou nepolíbený zde musím smeknout před tvůrci, jelikož i přes tento svůj "handicap" jsem neměl sebemenší problém vžít se do tohoto postapokalyptického světa se všemi jeho zvyklostmi a plejádou pestrých postav. Celý tým kolem Jonathana Nolana tedy odvádí skvělou práci, jejímiž plody je seriál s neodolatelnou příchutí lidské zkázy, skrze níž nás provází neuvěřitelně absurdní humor. V tomto bodě je pak rovněž záhodno zmínit Waltona Gogginse, který si v podstatě celý tento projekt krade sám pro sebe, přičemž i jeho flashbacková linie mě bavila snad nejvíce. Ve finále jsme tedy dostali vtahující seriálovou podívanou, která má v (doufejme) dalších řadách velkou šanci všechny tyto správně zvolené a nastavené ingredience ještě o pořádný kus povýšit. A já už se toho vážně nemohu dočkat. Skvělá práce! (Prime Video) „I May End Up Looking Like You, But I’ll Never Be Like You.“ ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videohry som žiadne nehral, takže som nevedel do čoho idem. Evidentne to bolo fakt drahé a technická stránka je skvelá. Akcia brutálna, ale vďaka nekonečným spomalovačkám mi to pripomínalo Snyderové filmy, ktoré mi už lezú krkom. Rovnako ma srala hudba. Takže ani akciu som si dvakrát neužil. Herecké obsadenie je skvelé. Kopa mojich obľúbencov. Ale všetky postavy sú divné ako celý ten svet, ktorý mi vôbec nesadol. Jeden magor za druhým. Nemal som komu fandiť. Naviac mi to prišlo strašne naťahované. Nič poriadne sa tam nedialo. Trochu ma bavil len prvý diel, ktorý mi pripomenul seriál Silo, ale na ten sa absolútne nechytá. Celkovo veľké sklamanie a ďalšie série vynechám. 4/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejsem hráč, ale tohle je postapo nátěr se všemi ingrediencemi, které v tomhle žánru miluji a sjel jsem to celé na jeden nádech. Na zemi vypukne jaderná apokalypsa a přeživší žijou v protiatomových bunkrech, které se nazývají Vault ( Čti SILO!) na povrchu je totiž radiace, banditi, ghoulové a mutanti. Hlavní hrdinka Ella Purnell se svým velkým kukučem je roztomilá a dá se s ní velmi sympatizovat, byť to není žádná akční mašina, o akci se tu převážně stará výborný Walton Goggins, který hraje ghoula a je to nejlepší postava seriálu, byť je to antihrdina. Má výborné hlášky, v akci je nekompromisní a všechny scény s ním patří k tomu nejlepšímu ( dokonce i ty flashbacky). Bavil mě i Maximus, ikdyž mě štvalo, že půlku seriálu běhá bez toho božího Warhammer armoru. Akce je hezky brutální a stylová, ikdyž v druhé půlce seriálu je jí o dost méně než bych chtěl a zvířecí mutanty tu všehovšudy dostanem jen dva, což je celkem škoda, ale vše to vynahazuje skvělý příběh narvaný zvraty,atmosférou,tajemnem i napětím. Scény z Vaultu ve mně hodně evokovalo Silo, má to výborné tempo, nikdy to nesklouzne v takové to zdlouhavé Drama, kde klouzalo Last of Us, tohle je prostě odlehčenější a bláznivější  i dostatečně zvrácené, ten svět mě bavilo prozkoumávat a v závěru z jistých dialogů o zničení konce světa slušně mrazí. Došlo i na akčnější finále, takže spokojenost. Trochu mne mrzelo i fakt, že z frakce Bratrstva jsme se toho příliš nedozvěděli, přitom se jevili velmi výživně. Season 2 chci hned! Chytlo mě to za koule řádně. Je teprve Duben a už teď by se dala poskládat seriálová TOP 10tka, takhle silný seriálový rok tu nebyl 10 let. 9/10. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Zobrazení maskota legendárního Vault boye má v seriálu svůj původ, který je kanonický. (PavelVanekArt)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)
  • Kolouch, kterého Lucy (Ella Purnell) potká u vody a následně je spolknut gulperem, je opravdový. (DavidSe)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama