Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

zlabus 

všechny recenze uživatele

Momentálních zdejších 75% přesně odráží moje pocity, a to trošku odhlížím od otřesné poslední patnáctiminutovky. Jinak jde o solidní krimi z přelomu osmdesátek a devadesátek, která OPRAVDU nezapře inspiraci peckama Briana DePalmy, což mi vlastně nevadí, protože se na to fakt dobře kouká. Další velká pozitiva jsou Morriconeho hudba a skvělá Robin Wright. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

All-stars (Sean Penn, Gary Oldman, Ed Harris, John C. Reilly, John Turturro) gangsterka, je tam všechno, co u tohoto žánru potřebujete - hodný a zlý brácha, milenka doufající v nápravu své lásky, tlustí Italové srkající pressa v zahulených kavárnách, ožralí agresivní irové chlastající za barem a u kulečníku a hlavně genius loci špinavého New Yorku roku 1990 ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z najviac nedocenených filmov vôbec a pre väčšinu divákov aj takmer neznáma gangsterka ktorá je ale v mojich očiach malý krôčik od prvej ligy. Scenár (aj keď obsahoval aj klišé) vie diváka držať v napätí a často prekvapiť. Penn a Harris uhrali čo sa od nich očakáva ale Gary Oldman bol jednoznačne najlepšia postava a už len preto sa čudujem prečo tento film nie je viac známy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,911,542Tržby Celosvetovo $-║ Taký menoslov u filmu vidím vždy rád ale nemám rád keď sa len špacírujú po pľace bez toho aby niečo záživné ponúkli divákovi, strašná dejová sucharina, nehybná. Po prvej hodinke som bol taký znudení, že som to radšej vzdal. /20%/ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Například závěrečná přestřelka Terryho s Frankiem už byla skutečně úsměvná, Frankie pálí a pálí a Terryho ne a ne trefit, ale jinak se mi ten příběh, kdy se do rodné čtvrti vrací proměněnej kámoš z mládí, jednoho bráchu má rád, druhýho nemusí, oba má ale dostat do lochu a ještě se zaplete s jejich ségrou, líbil moc. Zaujal mě i mladistvý vzhled Seana Penna, kterému už v té době táhlo na třicet. Ve stejném věku už jsem si kdysi připadal starý. Člověk se chová bláznivě, usvědčí se z toho ale až mnohem později. Stav milosti ale každopádně ve zkoušce času úplně neobstál, s novým filmem bych si ho určitě nespletl. Mělo to taky dost alibistický konec - všichni zemřeli, nikdo tak nemusí nic řešit. Mám rád střílečky, ale i osobní války se svědomím, tomu se tady zbaběle vyhnuli. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)
  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno