Reklama

Reklama

Sting

Trailer 2

Obsahy(1)

Za chladné a bouřlivé noci v New Yorku spadne z nebe záhadný objekt a prorazí okno zchátralého činžovního domu. Je to vejce, z něhož se vyklube podivný pavouk. (TommyZR)

Recenze (23)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tentokrát nám pavúčik spadne z vesmíru. Malé dievča si z neho spraví domáceho maznáčika, pomenuje ho Sting a začne ho pekne vykrmovať. Čím viac ho však kŕmi, tým viac pavúk rastie a zvyšuje sa aj jeho apetít. Kam to bude viesť, je myslím jasné. Škoda, že bol pavúk iba jeden. Tým pádom nedôjde až k takej akčnosti, ako by som si želal - predpokladám, že bude film často porovnávaný s nedávnou francúzskou peckou Vermines, no Sting  tento súboj podľa očakávania prehráva, hoci stále sa jedná o pekne nakrútenú a zábavnú pavúčiu vyvražďovačku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Wyrmwoodu nám doručili už druhého letošního pavúčika, který je podán více odlehčeněji a arachnofobikům nedá bohužel moc zabrat, v tomhle byl Vermines agresivnější a úspěšnější a tady se zkrátka v mnoha věcech mohlo přitvrdit, ale určitě Sting neurazí. Opět tu máme panelák, spousta lidí a jedno vajíčko z vesmíru, ze kterého se vyklube pavouk, který má čím dál větší apetit. Malý pavouk byl pěkně exotický a scéna, kde vlezl do ženy a začal v ní dělat bordel v těle byla solidní, ovšem tady se dalo vyřádit tak, že z toho mohla být gore scéna roku, tu se mohli teda vyřádit 3x více. Připomíná to spíš monster horor béčka z 90. let, které mají odlehčený nádech a úplně to nevadí, jen humor úplně nefunguje a vraždy jsou spíš mimo záběr, když už z toho udělali vyvražďovačku, tak to chtělo výživnější mordy, protože atmosféra moc nefunguje a strach z pavouka tím tuplem. Koukatelné a příjemné, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Vermines byli jinde. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z vesmíru přiletí pavoučí vajíčko a usadí se v domečku pro panenky. Čerstvě vylíhlého pavoučka připomínajícího snovačku objeví dívka Charlotte a vezme si ho do pokojíčku. Krmí ho a netuší, že vychovává vraždící monstrum. Dosti nevyvážený snímek, jehož poměrně velkou část zabírá žvanění postav a problematické vztahy v rodině Charlotte. Ta je mimochodem nesympatický spratek, a tak jsem tajně doufal, že bude roztrhána s celou povedenou famílií. Osazenstvo domu je poměrně bizarní, na krev a mordy dojde, což je nejsvětlejší stránka filmu. Očekával jsem ale větší nářez a samozřejmě ano, Havěť je nesrovnatelně lepší. Pominu zoologické nelogičnosti - pavouk je sice z kosmu, ale je až příliš, kromě velikosti, podobný pozemským, a tak když zakousne svoji kořist, neměla by ta šanci na přežití. Jak je i ve filmu zmíněno, pavouk do oběti vstříkne trávicí šťávy, čímž je její osud zpečetěn. Ale nad tím bych zavřel oči, kdyby měl film nepolevující atmosféru a spád. Příjemné byly drobné vtípky typu - stín zavěšeného květináče, potěšily nohy mizející ve ventilaci, na což jsem čekal, pobavil poslední záběr před titulky jako odkaz na Critters. Naopak zklamal nedotažený odkaz na Vetřelce... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tam kde Vermines(2023) disponovala kvantitou pavouků Sting si hravě vystačí s jedním větším. Škoda, že se vypapal a svoje hrátky s lidma rozjel trošku víc až cca po hodině. Taky bych klidně uvítal kdyby se Kiah Roache-Turner víc odvázal a nabídl divákům víc obětí. Celkově mi filmy(horory) znechutí i odpornej Happy End. A tenhle byl teda ukázkovej. Ale tak nějak se dal čekat už podle toho kdo jsou hlavní postavy kolem kterých se film točí. Ale abych jen nekritizoval. Sem tam se objeví nějakej fórek. Pavouk ikdyž byl digi byl taky dobrej. A samozřejmě potěší i očekávanej závěr s možností druhýho dílu. A na rozdíl od Vermines od kterýho jsem si sliboval hodně a ve výsledku mě film spíš zklamal jsem si od Sting nesliboval nic a nakonec mě tenhle kousek spíš v dobrým překvapil. Takže 3hvězdy dám. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Arachnofobici letos zažívají krušné časy. Letos tady mámě Havěť, která byla povedená z mnoha důvodů a teď Sting. To oproti mnohem reálněji pojatější Havěti sází na sci-fi linku o jednom malém pavoučkovi z vesmíru, který se rapidně zvětšuje a likviduje osazenstvo panelového komplexu. Pavouk je zde jenom jeden a je převážně dělaný CGI nebo praktickými efekty. To není na škodu, ale pocit nějaké nepříjemnosti je pryč a spíše to připomene starší filmy, které kdysi vycházely po stovkách. Je to zábavné, občas vtipné a naopak oproti Havěti mnohem víc brutálnější, ale ne tolik, aby mě to uneslo. Jedná se tak o fajn jednohubku, která rozhodně neurazí. Pokud vznikne dvojka, potenciál se zlepšit a zvýšit bodycount je obrovský. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ehm, nezapomněl tu "náááhodou" někdo do záhlaví doplnit škatulku "komedie"? Třeba i jako varování? Po nedávném průseru od žabožroutů je tady totiž další moje letošní pavoučí zklamání. A dvojnásobné, protože od tvůrce pětihvězdových Wyrmwoodů. Komu je probůh tenhle film určený? Věděl to vůbec sám rejža/scénárista? Snad dětem? Ano, to jsem si dlouho myslel, protože ca 80% děje (a celá první polovina) se nese v duchu rodinných středoproudových pseudohorrorů, jakými byli svého času třeba Špílbergovi Poltergeisti. Ovšem na druhou stranu film v druhé půli obsahuje několik málo scén, které bych asi dětem (aspoň těm předpubertálním) radši nepouštěl, nechtěl-li bych jim způsobit psychickou újmu. Takže tedy soft horror pro mládež okolo 12-15 let? Asi. Ale kdy už se sakra začnou točit plnotučné horrory pro nás dospělé? Hmmm... V rámci objektivity musím ale rejžovi i pochválit několik výrazných postav, například obě pološílené babky, španělskou vdovu, podivínského korejského souseda, nebo vyloženě komediální figurku hubiče hmyzu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Oproti Francúzskemu zárezu do žánru Háveď, je toto o trošičku lepšie. Hlavne preto, lebo si to priznáva od začiatku, že je to vlastne béčko ako sviňa, bez snahy byť čímkoľvek viac. Dokonca Roache-Turner prišiel s lepším nápadom mimozemského pavúka, ktorého biológia je v zásade neznáma a preto nie je nelogické, že by za noc narástol trojnásobne, čo Háveď trošku ( hrajúca to na existujúceho pavúka odniekiaľ z Dubaja) v rámci logiky výrazne pokašľala. A zároveň sa to nehralo na sociálne presahy. Herecky síce priemerné a vyslovene mi vadili aj lakačky ( rutinné a nezaujímavé) ale ten nadhľad a mierny humor ma bavil. Takže slabé tri a v súboji týchto dvoch priemerov, jasný víťaz. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Sting sa určite nevyhne porovnávaniu s nedávnym Vermines. Po rokoch pavúčich suchôt sme totiž v blízkej dobe dostali akousi náhodou dva pavúčie horory za sebou. No zatiaľ čo ten francúzsky prírastok sa pokúša látku aktualizovať pre nové tisícročie a doručiť funkčný (a skutočne dobrý) horor. Sting uviazol niekde pred tridsiatimi rokmi v Béčkových vodách. Kiah Roache-Turner si síce urobil aké také meno jeho absolútne uletenými blbůstkami Wyrmwood, a Sting točí veľmi podobným štýlom. V žánri by tak nemalo chýbať napísané "komédia", akurát narozdiel od sebaparodického Wyrmwood sa pri Sting musí držať úplne na uzde, takže je to vo výsledku iba nudné, neatmosférické a hororové (s výnimkou možno dvoch scén) asi tak, aby to vystrašilo deväť ročné deti. S výnimkou akčnejších záverečných pätnástich minút s gumovým pavúkom tak len horor, ktorý sa nikdy poriadne nezapichne. CELKOVO: 4/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vcelku vydarené a áno tou cieľovkou sú naozaj začínajúce násťročné deti, ale to je jasné asi hneď po zazrení hlavnej hrdinky. Treba si uvedomiť najmä kto na horory chodí do kina a potom sa asi nie je čo čudovať že doménu v tomto žánri majú takéto kúsky, ja si plnú kinosálu na filme pre dospelé publikum ani nepamätám (asi predpremiéra Vtedy v Hollywoode). Potenciál má predpriemiéra Mad Max:Furiosa a aj to bude v publiku tak 50 na 50, aj s tými podpultovými že dobre uveríme Ti že máš 15, veď ako inak zarobíme. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Mix komedie, hororu a sci-fi v podobě neurážející jednohubky o pavoukovi z vesmíru bydlícího ve ventilaci jednoho domu. O žádné hutné atmosféře nemůže být řeč a bát se u toho nebudou nejspíš ani děti, ale technická stránka je na podobnou béčkovou žánrovku ok a ta hodinka a půl celkem slušně uteče…60% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Mínusy - hóóódne pomalý rozbeh, dievča vyslovene na šlehu s lopatou, plusy - celkom slušné praktické efekty (teda okrem CGI pavouka). ()

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Nič originálne, iba ďalšia vykrádačka filmov ako Krampus a Háveď, podaná veľmi zaujímavo. Miestami pôsobiaca otravne, miestami napínavo a miestami humorne. Drzé dievčisko by si zaslúžilo päť a dvadsať na prdel. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Po Havěti další pavoučí horor co jde letos do distribuce tenhle je bohužel slabší. V meteoritu doletí pavouk odchytí ho nějaká babka  a schová si ho k ní dojde malá holka a vezme si ho. Pak ho krmí a ten pavouk se zvětšuje mezitím průběžně utíká a zabíjí lidi z paneláku a domácí zvířata (více ty zvířata). Bohužel 3/4 filmu je o ničem  sledujeme jen kokota (její otec)  jak si kreslí komiks a občas něco opravuje případně sledujeme senilní důchodce a ten pavouk má málo prostoru. Největší blbost je, ale ta , že ten pavouk si odšroubuje víko sklenice pak tam vleze a zevnitř ho nějak zavře. Když ten pavouk vraždí je to zajímavé bohužel toho moc nepředvede je zde i několik her stínů kdy očekáváte toho pavouka a místo něho se objeví něco jiného. Závěrečných 30 minut a vražda nějaké Hispánky to zachraňuje , ale na tu třetí hvězdu to nevidím. Kdyby zabil to mimino a tu malou holku dám automaticky 5 hvězd a neřeším to. 40 procent ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Že je to komedie by mi tolik nevadilo jelikož Pavoučí teror je jeden z mejch nejoblíbenějších žánrovejch filmů, problém je to že humor je zde naprosto trapnej a tim to pouze začíná. K tomu si přidejte nesympatický tupý dítě v hlavní roli nebo třeba fakt že celou první hodinu se až na jedno zabití děje naprostý hovno a přeskakujeme mezi nájemníky jak někde v Ulici. Od režiséra ujetý pecky jako Wyrmwood (dvojka už byl lehce shit) bych čekal trochu špinavější film než tuhle disneyovku. Z pavouků mám hrůzu ale tady jsem nebyl nervózní ani chvilku. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Docela nuda a zklamání. Z pavouka vůbec nešel strach nebo nepříjemný pocit. Byla to taková velká gumová rekvizita. Hlavní roli ve filmu mělo domovní ventilační vedení, do kterého budete čumět velmi často. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priserkovska nuda s mimoriande hlupym spravanim sa ustrednej rodinky. Bez srandy najlepsi herecky vykon podava prave stara mama, zrejme s Alzheimerovou chorobou. X dookola recyklovanych klise, ktore nema zmysel vymenuvavat, su tu takmer vsetky, a tak vas prakticky nema co prekvapit. O strachu nemozno hovorit pretoze i lakacky su ocakavane. Neodporucam. ()

FrAnn_Kie 

všechny recenze uživatele

Náhodou, mně to bylo velice sympatické. Francouzské Vermines jsem zatím neviděl, ale tohle byl zajímavý mix hororu a komedie, který mi prostě sedl. ()

Easykill 

všechny recenze uživatele

"Nikdy tě neopustím." V pořadí druhej, letošní, pavoučí horůrek... Sting! A ten má bohužel tu smůlu, že před ním tady byla "havěť", která sklidila úspěch. Takže srovnávání se přímo nabízí, ale v jádru jsou oba filmy úplně odlišné. Jediná malá spojitost je pavouk a barák, tím to končí. Sting vlastně není pavouk, ale alien, kterej si to přisviští přímo do paláce pro panenky. Kde je bohužel hned odchycen šachetním thiefem charlotou, která začne okamžitě s krmením... Mno, toliko k ději. Sting se nebere nijak vážně, je to dost odlehčený, chvílemi i komediální, dětský horůrek se CGI (které není ani moc dobré a Sting nenahání strach) pavoukem. Vlastně to není ani tak horůrek jako rodinné drama s hororovými prvky. Rozjíždí se to celkem pomalu, ale nenudí. Ovšem to "pravé" pavoučí řádění začne až v poslední půl hodině. Celkem jsem se bavil, ale je to spíš taková blbůstka na nedělní nůďo. ()

Reklama

Reklama