Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (531)

plakát

Boy Kills World (2023) 

Vlastně nejsem ani nijak extra zklamanej, protože jsem dostal přesně takovou mindžovinu jakou jsem čekal. Ti distributoři měli pravdu když panu rejžovi před deseti lety tvrdili, že to nemá takový potenciál. Taky když se člověk podívá na počet producentů tak se vůbec diví, že tahle šílenost vznikla. Na mně to celé působilo jen jako další tuctová rádoby komedie kde se nešetří digitální krví. Bill byl celkem fajn a taky to vyhrál. Žádnej scénář, vnitřní hlas namluvil taky někdo jinej, co víc si přát. Ne že by na sobě nemáknul nebo nepředvedl dostatečný choreografický výkon. Boy kills world má ale spoustu chyb a nesmysly se řítí jeden za druhým. To ani nemluvím o úžasném twistu, který mi byl jasný hned když se objevila "svítící helma". Abych nebyl úplně zlej, dívat se na to dá a některý scény byly cool. Ale jinak je to strašná mamrdovina.

plakát

Sobík (2024) (seriál) 

Tak tohle byl solidní bizár! Ani nevím která z těch šílených postaviček tady byla větší magor. Richard Gadd zfilmoval svou zkušenost se stalkingem a i přes ten bizarní či komediální přístup to vlastně působí celé dost lidsky a reálně. To bych mohl potvrdit z vlastní zkušenosti. Opravdu nepříjemné, otravné, komplikující život ne jen vám, ale vaší rodině, přátelům a celému okolí. Tito "Lidé" zachází za hranice a může to trvat poměrně dlouho. Když se vrátím k seriálu, tak některé díly byly fajn, některé možná zbytečné a minimálně jeden nechutný. Ten nechutný je zároveň skvělým twistem celého seriálu. Jak jsem už psal je to bizarní, ale silné.

plakát

Hypnotizér (2012) 

"Jsme jedné krve." Dva nesouvisející případy vražd, vyšetřující motajíc se v kruhu, bývalý doktor sjíždějící se prášky, který používal k léčbě hypnotické metody... Toť obsah hypnotizéra. Hodně zvláštně pojatá Švédská kriminálka, ale fungující. Já přistoupil na jejich "hru" a bavil se od začátku do konce. Mikael Per Sbrandt mi opět dokazuje jak je skvělý herec!

plakát

Déjà mort (1998) 

Režijní debut Déjà mort od Oliviera Dahana (který má na svědomí například purpurové řeky 2, Paleček nebo skvělou Edith Piaf) se vcelku povedl. Na první celovečerák s jasně nizoučkým rozpočtem za mě dost povedený. Jak režie, scénář, obsazení, výkony i kamera se dost snaží. Příběh je jednoduchý, ale zajímavý, jen se mohli trochu víc "odvázat". Téma je parádní a nějaké to násilí nebo přidána pornohodnota by tomu přidaly na intenzitě. Ale jinak spokojenost. Tyhle sondy do průmyslu a hlaviček lidí kolem jsou většinou fajn.

plakát

Final Cut (2004) 

Tak tohle dílko mě obešlo opravdu velkým obloukem, když jsem o něm v životě (až do teď) ani neslyšel. Přitom tak skvělý film... Blízká budoucnost a vlastně ne úplně nereálná! Pohrávání si s takovými myšlenkami je fascinující, ale každopádně diskutabilní. Nevím, zda se mi sem zrovna Robin Williams hodil, ale určitě jsem si ho rád připomněl. Stejně tak jsem si vzpomněl i na Johnyho Mnemonica. Prostě parádní kousek, nad kterým když se člověk zamyslí tak z něj docela mrazí.

plakát

Sting (2024) 

"Nikdy tě neopustím." V pořadí druhej, letošní, pavoučí horůrek... Sting! A ten má bohužel tu smůlu, že před ním tady byla "havěť", která sklidila úspěch. Takže srovnávání se přímo nabízí, ale v jádru jsou oba filmy úplně odlišné. Jediná malá spojitost je pavouk a barák, tím to končí. Sting vlastně není pavouk, ale alien, kterej si to přisviští přímo do paláce pro panenky. Kde je bohužel hned odchycen šachetním thiefem charlotou, která začne okamžitě s krmením... Mno, toliko k ději. Sting se nebere nijak vážně, je to dost odlehčený, chvílemi i komediální, dětský horůrek se CGI (které není ani moc dobré a Sting nenahání strach) pavoukem. Vlastně to není ani tak horůrek jako rodinné drama s hororovými prvky. Rozjíždí se to celkem pomalu, ale nenudí. Ovšem to "pravé" pavoučí řádění začne až v poslední půl hodině. Celkem jsem se bavil, ale je to spíš taková blbůstka na nedělní nůďo.

plakát

Lesní duch (2013) 

"Sežeru ti tvou duši zaživa!" No já nevím, bohužel ani na podruhé mě remake mého milovaného kultu ničím neoslovil, ničím nepřekvapil a místy i nudil. Většinu toho dobrého, totiž zdárně shazovaly především herecké výkony, všudypřítomná stupidita, chování postav, scénář... Na to že za tím stáli coby producenti Sam i Bruce, tak se jim to nějak nepovedlo celé "uhlídat". Jediné co cením, jsou nějaký povedený gore scény a opravdu fajn potoky krve. Takže i po letech názor neměním a tento evil dead za mě ne.

plakát

Tango a Cash (1989) 

"He thinks he's Rambo." -"Rambo, is a pussy." (BTW v cz dabingu jsou poněkud mírnější slova🤣) Takhle má vypadat ta správná zábava. I když je tango a cash víc komedie (možná až parodie) než akční film, tak to je jeden z těch lepších kousků a vždycky se na něj rád podívám. Ty hlášky jsou k nezaplacení! A na menší bizarní scény nebo scénář sere pes. Kultovní childhood movie!

plakát

Zatracená krvavá láska (2024) 

"Ti, které miluješ nejvíc tě nakonec vždy zklamou." K tomu se nedá říct nic než Amen! A co k filmu? Jako dobrý nebo možná trošku víc než dobrý, ale pár chybiček či nesmyslů to určitě má. Co se, ale musí nechat je fajn feeling 80's, ať už to bylo fitkem, kárama, hudbou, steroidy, odvykací kůra pomocí audio kazety.. Další věc do plusu je výkon Katy O'Brian, solidně nabušená! A stejně tak Harris, škoda jen, že tak skvělá postava dostala ve finále tak málo prostoru. Ani se nestihl pořádně předvést. A tím i plusy končí, protože vylizovačky kliťáků mě teda fakt neberou, scénář takový nijaký, mohlo to být krapet záživnější. Občas zbytečně vycpané, přitom se z toho dalo vyždímat dost. A ten konec to jen zazdil zaživa. Úplně mimo, na takové trollení jsem nebyl připraven. Čekal jsem větší jízdu a ta se bohužel nekonala.

plakát

Den som frykter ulven (2004) 

Ne vždy je vše jak by se mohlo zdát! A to krásně dokazuje Norsko/dánský kousek cry in the woods, který není jen kriminální thriller, ale také drama a nechybí ani nějaký ten vtípek. Obsazení parádní, stejně tak herecké výkony a scénář není nijak hloupý. Spokojenost! Za mě hodně povedený.