Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film na základě skutečné události. V roce 1972 se v Latinko-amerických Andách zřítilo letadlo na jehož palubě byl Uruguaiský národní rugbyový tým. Mnoho lidí zahynulo při srážce, ale někteří přežili. Ti se po několika dnech, pomocí rádia, dozvídají, že všechny záchranné akce byli zrušeny. Nikdo nevěří, že by někdo mohl přežít. Počasí se zhoršuje a omezené zásoby se tenčí každým dnem. Dva členové týmu se proto rozhodnou přejít Andy a vrátit se s pomocí pro zbytek. Jejich statečný kousek se jim podaří. Vrátí se zpět i s pomocí. Mezitím, ale 29 lidí zemře a zbylým 16 se podaří přežít jen díky kanibalismu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (305)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřitelné, ale přeci jen se to vážně odehrálo. Skupina namyšlených hráčů, která svedla boj o holé přežití s nedostatkem potravin, s všudy přítomnou a nevypočitatelnou horskou přírodou. Kanibalismus je ovšem hodně zatracované téma, ale v tomto případě se přeživším ani nedá divit a tak dává divákovi brouka do hlavy v otázce, jak by se zachoval on sám. Což je největší pozitivum tohoto filmu, poselství o životě a vůli přežít. Těžko uvěřitelné, přesto skutečné. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl už asi potřetí, ale poprvé jako dospělý, ty dvě reprízy jsem zvládl, když mi bylo nějakých 12 let, a logicky ten film ve mne zanechal nějakou stopu. Tehdy jsem tento film svým dětským zrakem považoval za horor a bál jsem se na něj dívat sám. Nyní tento film považuji za zajímavé drama plné skvělých hereckých výkonů a hlavně založené na pravdivé události, což ho činí ještě děsivějším. A překvapením pro mne bylo, když jsem teď při té mé třetí repríze zjistil, že jednu z hlavních rolí tamn hraje Ethan Hawke, kterého považuji za kvalitního herce. Prostě tenhle film považuji za vynikající kousek a nutno dodat, že filmaři odvedli velmi dobrou práci. Tanhle snímek se mi snad nikdy neomrzí. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek, který si asi hodně lidí bude pamatovat z televize. Příběh o tom, že někdy je pro přežití udělat něco, co by člověk jinak normálně neudělal. Jasně, hodně se zde hraje na emoce, někdy zbytečně moc, ale i tak je to pořád silný příběh o tom, že pokud člověk chce, tak se s následky osudu dokáže vyrovnat. Bohužel ne všichni mohou přežít. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní kanibalský survival obsahující velmi intenzivní ztroskotání letadla a zároveň uvíznutí několikačlenné skupiny týmu Rugby ve velmi chladném a mrznoucím počasí. Odvaha a vynalézavost nás vyloženě doprovází celý film a také film krásně znázorňuje fakt, že v přírodě přežijí jen ti nejsilnější jedinci. Většina členů mi byla sympatická a fandil jsem jim. Zasloužené čtyřhvězdí. 75% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Možná realistické, ale přes všude vůkol panující mráz takové podivně vlažné. Jako by se tvůrcům nedařilo dostat pod povrch a zachytit to, co trosečníci museli prožívat. Postavy navíc zcela postrádají nějaký vývoj nebo posun, který by odrážel extrémní situaci, ve které se nečekaně ocitly. A zdlouhavé je to, jako by se toho v těch 72 dnech utprení nestalo dost., aby to zaplnilo dvouhodinové vyprávění. K tomu drobné lapsy, jako třeba vousy, které některým nerostly vůbec a někteří je meli po 72 dnech jako mám já po týdnu. Čekal jsem víc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (23)

  • Snímka vznikla podľa rovnomennej knihy Piersa Paula Reada, ktorý ju napísal na základe skutočných udalostí. (ash99)
  • Scéna havárie se natáčela devět dní. Většina herců ke konci dnů plných natřásání se na simulátoru musela užívat léky proti nevolnosti. (Morien)
  • Každé ráno muselo letět pět helikoptér, aby dostalo štáb a herce na místo natáčení. (Morien)

Reklama

Reklama