Reklama

Reklama

Na ostří nože

Trailer

Obsahy(1)

Havárie letadla v mrazivé divočině Aljašky postaví proti sobě intelektuála a miliardář Charlese Morse a sebevědomého módního fotografa Roberta Creena v brutálním boji o přežití. Každý z nich brzy zjistí, že největší nebezpečí se neskrývá v přírodě, ale v lidském strachu, proradnosti a schopnosti vraždit. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (467)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásna príroda a charizma na rozdávanie, ktorú v podstate každom snímku ponúka sir Anthony Hopkins. Tento film som mal vždy veľmi rád, tá hra na mačku a myš s ústredným motívom nevery dokonale stačil na špičkovú zábavu. Spomínaná mrazivá krajina bola len čerešničkou na torte. Z Elle Macpherson sa nakoniec žiadna poriadna herečka nestala a ostane navždy zapísaná ako modelka. Inak je Na ostrie noža vynikajúcim dobrodružným filmom s ešte lepším rozuzlením. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jeden postarší milionář, jeden ještě ne úplně bachratý obšourník, jeden podrážděný méďa a jejich vzájemné laškování v zasněžených lesích Aljašky. Viděno v dávnověku, kdy se mi to až na posledních cca 15 minut docela zamlouvalo. Závěr zklamal a ani na zbytek nemám potřebu někdy koukat znovu - nějaké clustery mé mozkové kapacity totiž film navzdory dlouhé době (kombinované s děravou pamětí) stále okupuje a už tehdy žádné velké překvapení a originalitu nenabídnul. Hezké prostředí, solidní herecké výkony a super huňatý mazlíček, co by se nejednomu občanovi hodil k ostraze soukromého pozemku... pravda, já bych po Bartovi hovna ze zahrady uklízet nechtěla a nevýhodou by byla jeho snížená bdělost v zimním období. Současný dojem z "Na ostří nože" by byl pravděpodobně nižší, ale zůstanu u toho dávného: 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale tenhle film má docela jiskru a po letech musím svůj postoj přehodnotit. Podváděný manžel a miliardář, sebejistý milenec a módní fotograf a hladový medvěd, který ucítil krev a už necouvne. Nesourodá dvojice, kterou spojuje láska k jedné ženě, se ocitá v nehostinné přírodě nádherné Aljašky, aby – přežila. A leccos o životě pochopila. Anthony Hopkins znovu dokazuje, proč mu všichni zobou z ruky. Rezervovaný, dokonale ovládaný hlas, pozorný pohled nemrkajících očí, Alec Baldwin mu zdatně sekunduje a Elle Macpherson vypadá úžasně. Pár momentů úsměvnějších, nicméně soupeření s grizzlym docela solidně natočené, vše podpořené hudbou Jerryho Goldsmithe. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dobrodružný film s luxusným hereckým obsadením. Tvorcom sa podarilo perfektne vystihnúť mrazivú atmosféru Aljašky a rozohrávajú súboj dvoch mužov nielen proti divokej a neľútostnej prírode, ale aj proti nim samým. Charaktery sú starostlivo napísané a dokážu zaujať (nie je divu, keď scenár nepísal nikto iný ako sám David Mamet). Prekrásna hudba Jerryho Goldsmitha a podmanivá obrazová zložka robí z filmu nezabudnuteľný zážitok pre všetkých fanúšikov survivalových filmov okorenených ekohororom. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Po dalším zhlédnutí nakonec hvězdičku přidávám. Kontrast mezi kladným a záporným hrdinou jsem konečně pochopila. Miliardář Hopkins se ke svému bohatství nedostal náhodou, ale díky svým vlastnostem. Odvaha, statečnost, neomezená studnice nápadů ... Na rozdíl od laxního a zbabělého Baldwina, představitele to "obyčejných" lidí. Jen nevím, jak by se tento princip dal aplikovat na naše zbohatlíky, zvláště ty z tunelářských 90. let minulého století. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Zbraň, kterou najdou v domě je Winchester Model 1886 45-70. (HellFire)
  • Film je inspirován televizní reality show z Brazílie, kdy byli lidé ponecháni v divočině Brazílie a museli přežít, používajíc při tom technik, které ve filmu zmiňuje postava Antonyho Hopkinse. (HellFire)
  • Filmovanie prebiehalo v mesiacoch august až november roku 1996 na viacerých miestach v Kanade. (Laslo)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (více)

Reklama

Reklama