Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

  • USA Imaginary (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde vyrůstala. Jako malá tu měla svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď zjišťuje, že její kamarád není až tak vymyšlený a navíc je hodně naštvaný, že ho kdysi opustila. (Bontonfilm)

Videa (7)

Trailer 6

Recenze (44)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ako prvé musím povedať, že sa neviem zbaviť pocitu, že si film od diela „Coraline“ od Neila Gaimana zobral viac ako je "v pohode". Tých podobností je tam celkom dosť. Dvere do tajomného sveta, pavúk, miesto očí čierne gombíky, nespokojnosť s rodičmi a ich možná výmena... Potešilo ma, že sa horor nebál ísť kúsok ďalej ako ostatné duchárske príbehy (až na Insidious), aj keď to znamenalo namočiť sa do fantasy vôd. Prekvapilo ma pár vydarených zvratov (aj keď jeden vytvoril zbytočnú dieru v logike príbehu). Chvála ešte patrí tomu, že všetky naznačené pušky film vystrelil a všetky dôležité otázky zodpovedal. Záver je samostatná kapitola. Musím povedať, že ma vyložene nahneval. Autori prišli s vynikajúcim koncom, ktorý by skvelo zapadol do konceptu horor/fantasy filmu. Na pár sekúnd som si povedal, že super temný koniec. Ale nie, museli to naivne zvrátiť a tým pádom horor získal gýčovú čerešničku na konci. Na koniec dodám, že postavy boli prísne chránené scenáristom, nesmelo sa im ublížiť. A na druhú stranu, atmosféra filmu bola výborne gradovaná a bavila ma aj jeho fantasy časť, len škoda prehnanej kopírky Coraline a prepísknutého záveru. Žiaľ, je to len jemný nadpriemer. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že u hororu se nedá vždy spolehnout na hodnocení. Jeden tábor fanoušků bude pokaždé nespokojen. Kdo očekává krvák a nebo psychologický thriller by zde asi neměl ztrácet čas, ale pro mě to byl vcelku fajn originální a strašidelný horor u něhož. Ten si drží solidní atmosféru a zajímavý děj až to parádního finále. To mne odrovnalo až při něm mrazí. 68% PS: Asi jediný problém jsem měl s dětskými herci. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedkakedy titul snímku tak krutým spôsobom vystihne jeho podstatu. No a za toto klobúk dolu pred samotnými tvorcami, ktorým sa podarilo zhmotniť zlo do neviditeľnej podoby. Toto ťazko docenia aj najmenší či skromný divák, nie to ešte niekto, kto disponuje nekompromisnou žiletkou v oku. Ja vlastne ani neviem, začo som dal druhú .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dlouho mi trvalo než jsem filmu přišel aspoň trochu na chuť. Když už se tak stalo a začal mě aspoň trochu bavit přišel vstup do smyšlenýho světa a vše šlo o5 do kopru. Vrcholem všeho byl obří méďa. To už jsem netrpělivě sledoval časomíru kdy už bude konec. Ten byl na můj vkus ještě zbytečně natahovanej. Spousta scén je navíc natočená po tmě kdy toho není moc vidět. Nevím, možná to někoho baví ale tenhle typ filmů potažmo tohle zpracování není nic pro mě. Lepší 1hvězda ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další horor co nemá vlastně nic. Nápad není úplně k zahození, jenže film má přes 100 minut a ono se něco málo začne dít v 70té minutě? Tohle jsou horory, co jdou do kin? Žádná atmosféra, není tam cítit strach, napětí a vlastně tam není ani skoro žádné úmrtí či násilí. Co to sakra je? Proč? Je to dost smutný a tyhle filmy by se měly kinu vyhnout a nebo nejlépe netočit. 35% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • The Hollywood Reporter uviedol, že film má zaujímavú psychologickú hĺbku, ale nakoniec podľahne hlúpostiam, ktoré sužujú toľko nedávnych hororových snáh (napr. vrah v Night Swim). Pochválil však DeWandu Wise za herecký výkon. (Arsenal83)
  • Hlavné natáčanie prebehlo v New Orleans od mája do konca júna 2023. (Arsenal83)
  • Prvý trailer, ktorý mal premiéru pred filmom Päť nocí u Freddyho (2023), pozostával takmer výlučne zo zvukových efektov na prázdnom plátne a povzbudzoval divákov, aby využili svoju fantáziu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama