Reklama

Reklama

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023

(pořad)
Zábavný
Česko, 2024, 130 min

Režie:

Michael Čech

Scénář:

Petr Koubek, Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Jan P. Muchow, Jenovéfa Boková, Marek Doubrava, Václav Havelka, Milena Steinmasslová, Karolína Lea Nováková, Denisa Barešová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z Dvořákovy síně pražského Rudolfina... Český lev vstupuje do své další desítky. 31. ročník slavnostního předávání výročních cen České filmové a televizní akademie představí výběr kvalitních filmů známých i z televizní obrazovky. Šanci na zisk skleněné trofeje mají v 19 statutárních kategoriích tvůrci 26 snímků s premiérovým uvedením v roce 2023. Divácky atraktivním večerem provede milý a elegantní moderátor Marek Eben spolu s plejádou předávajících hvězd. (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Co hodnotit...? Nominace a vítězové jdou dost subjektivní, každému se líbí něco jiného. Za mě byl loňský rok na český film jeden z těch zajímavějších, ale to nic nemění na tom, že samotné předávání je tak nějak nuda. Jako každý rok, jediné zajímavé je na něm úvodní znělka a jinak v podstatě člověk neudělá chybu, když si jen přečte výsledky na netu a ty dvě hodinky stráví mezitím jinak. Letošní předávání osvěžil snad jen proslov a překvapení Pekové a to mi ve filmu, za nějž byla nominovaná, lezla na nervy (což byl, uznávám, účel), a lva jsem přála paní Rázlové, nakonec to byla po úvodní znělce jediná část, která si opravdu získala můj výraznější zájem a pozornost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí profese ostrouhaly, ale hlavní cenu Bratři nakonec mají. Úsvit nemá nic. V publiku kyselý Roden zrovna tak. České lvy poprvé v jejich historii, co se počtu sošek týče, ovládl seriál. Stane se z toho standard? Předně oceňuju, že tvůrci vyhodili oknem nominované jen suše postávající mezi kulisami, ale po letech zvolili krátké ukázky jejich práce. Za to velký palec nahoru. Povedl se i moderátor (jak jinak), navíc na scéně nebyl po vzoru Oscarů furt, takže zejména technické kategorie měly spád, důstojně se povedlo in memoriam, stejně tak výběr laureáta za mimořádný přínos kinematografii. Kdyby se kameraman Vladimír Smutný narodil za oceánem… Radost mám z dua Němá tajemství a Přišla v noci, Simona Peková miluje pozornost. Zasloužená cena, svou bezprostřednost ukázala v samotném filmu i u pultíku, který při příliš dlouhých proslovech „vykuřoval“ řečníky. „Dva dobrodruzi mě vykopali jako trilobita v pasáži Alfa v Brně, kde naše HaDivadlo sídlí, a vynesli na světlo. (…) Chlapci byli odvážní, babku vyhrabali, moc o ní nevěděli, a ono nám to vyšlo,“ pronesla. Mimochodem letošní ženská herecká sestava (za hlavní roli) byla neobyčejně silná. No a těch pár politických (a jiných) výzev v dnešní době bez pokory a v hysterických kulisách raději nechám bez komentáře. ()

Reklama

kagemush 

všechny recenze uživatele

Většinou sice na podobné pořady občas koukám , ale nehodnotím (to si nechávám pro filmy , nebo filmy na pokračování, tzv. (TV) seriály). Ale letos musím. A to nejen kvůli mé oblíbené režisérce, která si do mobilu napsala a pak se pokusila přečíst žádost o ukončení práva svobodné volby se skrytou žádostí o (zřejmě státní ) podporu. Takže další autor (umělec) s kterým na pivo nepůjdu .... . - Když já ale letos popatřil i předávání letošních Oskarů a i když jsem se snažil  nesrovnávat  výpravu, tak to VŠE ostatní bylo skutečně nesrovnatelné. Cabani a jiní talenti zřejmě už zase neměli letos čas...... ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Docela fajn předávání. Až na tu slečnu Darju - ten proslov čtený z mobilu si mohla odpustit, úplně to tam nepatřilo. Ale daleko horší bylo to okřiknutí a utnutí režisérem nebo nevim kdo to tam tak hnusně vyštěkl. Měli poslat moderátora aby jí nějak přerušil, ale tohle bylo hodně velké fopa... Moc jsem přál lva Regině Rázlové, ale Simona Peková byla tak šťastná a bezprostřední, že jí ho prostě nelze nepřát. A nějak moc nechápu míchání seriálů s filmama. Je jasný že např. vedlejší herec má v seriálu daleko víc prostoru než ten ve filmu. Celkově se na to ale dívalo dobře. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to bez mučení, kdyby ta tupá neznámá čtyřicetiletá studentka nemlela takový hovna, nikdo by ani nevěděl, že něco takovýho proběhlo, nebo že ona existuje. To je jak s fackou Willa Smithe na Oscarech loni... Takovou reklamu by neměli, ani kdyby si zaplatili celý blok uprostřed Superbowlu... Z loňských českých filmů jsem viděl jen Bod obnovy, zbytek mě nezajímá. Bod obnovy byl fajn, přestože mouchy měl. Zbytek českých filmů mě nezajímá. A Ebena jako moderátora nemusím, je na mě příliš nudný, někdo jiný by řekl noblesní, ale já nazývám věci pravým jménem. ()

Galerie (129)

Související novinky

31. Český lev - výsledky

31. Český lev - výsledky

09.03.2024

Tradičně v pražském Rudolfinu se v sobotní večer 9.3. 2024 odehrál slavnostní ceremoniál, při kterém byli předáni Čeští lvi za ty nejpovedenější bijáky, jež jsme mohli v našich končinách na plátnech… (více)

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama