Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Výborná uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. 22. ročník Českého lva, výročních cen České filmové a televizní akademie, proběhne opět ve slavnostním stylu. Skleněné sošky z dílny Jakuba Berdycha budou předány ve Dvořákově síni pražského Rudolfina v sobotu 21. února 2015 během gala večera, který v přímém přenosu uvidíte na prvním programu České televize. Šanci získat letos Českého lva mají tvůrci více než 50 celovečerních hraných filmů či dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. (Česká televize)

(více)

Recenze (81)

VášaVF odpad!

všechny recenze uživatele

Marně jsem přemýšlel, co na letošních Českých lvech bylo dobrý. Celý pořad byla jedna velká estráda, která se snažila odlišit od amerických Oskarů asi tím, že se nějaký trapný pán (měl představovat J. Carreyho) usmíval na jevišti a ostatním mělo dojít, že předávání cen od lékařů (ačkoliv s kinematografií nemají nic společného) je mnohem důstojnější než od kolegů oceněných v minulých ročnících. Logo Českého lva je hodně ve stylu Transformers a samotná cena je spíše dopravní kužel, přitom původní soška lva ve skoku byla nádherná a originální. Ačkoliv měl film Fair Play zastupovat českou kinematografii na Oskarech, tak z večera vyšel vedle Cesty ven téměř bez ocenění. Originální počin Pojedeme k moři si neodnesl cenu žádnou a Česká filmová a televizní akademie nedokázala ocenit originální přístup mladého režiséra. Prostě mnoho špatného a škoda že pan Petr Vachler již nad celým večerem nedohlíží. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Poprvé, kdy předávání Lvů nebylo trapné! Lucie Výborná působila přirozeně a decentně, líbila se mi moc. Publikum se bavilo, Rudolfinum je krásné, holky z Hamburku mě pobavily, scéna i medajlonky nominovaných byly vkusné a co se týče oceněných snímků? Také jsem fandila filmu Fair play. Zde se ale hodnotí úroveň pořadu a ne rozhodnutí akademie... ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hele, snažili se. Jasně že pozvat si všechny ty doktory byl strašnej nesmysl a bylo naprosto hloupý čekat, že by to mohlo fungovat, ale třeba už se naučili napsat "scenárista" s krátkým "a", což vloni v medailoncích ještě neuměli. Jinak hodnocení je nízké, protože smrtící antitempo se dalo sotva vydržet, jinak jsem ale vůči celému večeru smířlivý a vnímám ho spíš pozitivně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že tenhle ročník se bezpochyby povedl víc než kupříkladu prezentace ubohosti v podání Lucinky Bílý z před pár let. Jenže to je asi taková poklona, jako říct Vochomůrkovi, že je sice tlustší než Křemílek, ale za to menší. Mně by ani tak nevadily samotné výsledky, alespoň ty totiž nejsou chybou pořadu, jako neumírající česká touha hrát si na Halyvůd ve snaze zamaskovat neschopnost najít si svou vlastní přirozenou cestu. Uvadající kulturnost našeho národa bohužel pohřbívají i ti, kteří by nám ji naopak měli navracet. Pročpak je asi takový rozdíl mezi načančanými hvězdičkami filmových pláten a opravdově působícími doktory? Doktor se totiž musí starat především o své pacienty, jinak mu umřou. Načančaná hvězdička stojí před zrcadlem a trénuje si děkovnou řeč, kterou pak stejně posere. Nedivte se proto, až vám vaši pacienti - filmové publikum - vyhyne definitivně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Koncepci večera jsem nepochopil - co má s filmem společného třeba Lucie Výborná, svět medicíny a předávající lékaři, nebo ryze koncertní sál Rudolfina? Nějak se mi v tom všem ztratily oslí můstky...stejně jako se ztratily moderující paní Výborné. (Ta byla mimochodem Výborná jen podle jména.) Česká televize chce z předávání ocenění za nejlepší filmy uplynulého roku zřejmě udělat sterilní typizovaný zábavný večer podle svého veřejnoprávně-nováckého mustru. Beru to jako předstupeň k příští, již dokonalé televizní estrádě (samozřejmě s nováckými čísly sledovanosti). Nostalgicky vzpomínám na éru moderujícího Jaroslava Duška, na dobu, když byli Čeští lvi ještě významnou společenskou událostí a zároveň událostí televizního programu... Estetiko trapnosti, vrať se, bylas lepší než tohle nudné blýskavé nic! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (1)

  • Organizátori sľubovali, že na ceremónii vystúpi Jim Carrey, lenže na pódiu sa objavil nejaký jeho dvojník. A hoci to bolo publiku podozrivé, deň po kolosálnom zlyhaní ešte zúfalo presviedčali médiá a verejnosť, že ich Jim Carrey bol pravý. Ako zaujímavosť si to všimli v britskom Guardiane, Daily Mail aj vo francúzskom Figare. „Stali sme sa obeťou žartu," priznali neskôr Česi v stanovisku. Oklamala ich falošná agentúra, ktorá sa celý čas správala profesionálne. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama