Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Ak si budete pozorne všímať, tak vo filme na malý okamih natrafíte na súčasného amerického prezidenta T-r-u-m-p-a, O.K. , to ste už isto postrehli, ale všimli ste si „milimetrovú vsuvku” režiséra Chrisa Columbusa ? » 『 Ako to tak býva, pokračovania sa chcú väčšinou predviesť, že sa ksichtia lepšie, ako originály, čo by som až tak netvrdil o tomto kuse, ktorý má opäť toho istého detského protagonistu, mokrí sa premenovali na dlhoprstých banditov, sú V-I-A-N-O-C-E, Kevin bude zase sám, ale nie doma v Chicagu, ale pre opätovný vianočný chaos nasadne na spoj do vtedy nostalgického Veľkého jablka s dvojičkami, zatiaľ, čo jeho už známa, stále sa čoraz viac stretávajúca sa najmä na sviatky, veľkopočetná família, pôjde na upršanú Floridu... Totiž, predtým si na letisku poplietol otca s iným pánom, ktorý mal na sebe oblečený rovnaký kabát, a tak spolu s fotrovov peňaženkou, platobnými kartami sa zakrátko obytuje vo vysnívanom apartmáne v Hoteli P-L-A-Z-A, že tatkovi takmer účet vybielil... Svet je malý, čiže stretáva opäť, teraz už trochu hádam i viacej nebezpečnejších dlhoprstých, z Plazi sa bude musieť, či chce, alebo nechce, rýchlo odplaziť, vykoná taktiež dobrý skutok, že uchráni duncanovo hráčkárstvo, nie je ťažké uhádnuť, pred kým ? , či klasické finále bude vo veľkom, opustenom DOME, kde si „rýchlosťou svetla” pripravil parádne pasce pre “očakávané myši” , alebo keď sa pošmykne na ľade, môže sa spoľahnúť na pomoc dámy s holubmi, to je to isté, ako keď mu v jednotke pomohol „obávaný” sused s lopatou... 』Chris s kameramanom Juliom sú ešte odvážnejší, ako predtým, zmenili destináciu, s tým mohutným barákom im to vyšlo, ale povedzme si úprimne: „Padajúce tehly z Kevinovej dlane zo strehy domčiska na hlavu jedného z lupičov, by ho prinajmenšom prizabilo, že keď absolvujú všetky ďalšie eskapády, tak by v inom prípade boli totálne dolámaní, že by si pár mesiacov poležali na bratislavskom ARO, alebo by skončili, ako chladné mŕtvoly” ? » 2. diel s Macaulayom vznikol najmä preto, že pôvodný zarobil nekresťanské prachy, síce rýchlo odsýpa, nenudí, aj pobaví, ale už to skrátka - nie je ono, kúzlo sa vytráca... Má obstojnú úroveň, dobrú, no, ak by som si mal vybrať, ktorý je naozaj kultový ? „Tak niekedy menej, znamená viac” . ()

Reklama

Gimp 

všechny recenze uživatele

Pokud ten film beru samostatně tak nejmíň za tři. Ale jako pokračování rozhodně neobstojí. A to proto že snad 90% jsou jen maličko předělaný fóry z jedničky nebo snad úplně ty samý. TFUJ! P.S.Kéž by to řežíroval Scorsese, Joe Pesci by toho malýho smrada chytil za pačesy a pak ho šeredně zmasakroval. :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $173,585,516Tržby Celosvetovo $358,994,850║ Na rad prišiel už len doslovný kopirák prvej časti ale aspoň obohatený o nové vtipné scénky, našťastie dalo sa to ešte zniesť, má to stále svoje čaro. /75%/ ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

To tak včera v televizi dávali Sám doma 2 a já si říkal, že zavzpomínám na dětství. Zatímco první díla je klasika a neztrácí glanc i po všech těch letech, u dvojky jsem narazil. Nikdy jsem si totiž neuvědomil, o jak perfektní kopii jde. Hlavní premisu překousnu, na to stojí vše a jedna z mála vtipných chvil nastane právě při procházení banditů domem plným nástrah. Ale strčit sem opět osamělou postavu, které se zprvu Kevin bojí a která mu na konci zachrání život; opakovat scénu s filmem a panáky místo lidí plus spousta nelogických dějových zvratů.... to si teda nenechám líbit. Místo smíchu jsem totiž neustále přemýšlel o marném konání postav a kroutil hlavou ve znamení nesouhlasu. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Režisér Chris Columbus zaplatil 60 000 amerických dolarů za umělý sníh a den po umělém zasněžení se spustila skutečná sněhová vánice. (Rafik)
  • V scéne, v ktorej sa recepčný, ktorého stvárnil Tim Curry, zakráda do kúpeľni, použije Kevin (Macaulay Culkin) nafukovacieho klauna, aby si recepčný myslel, že sa v sprche sprchuje Kevinov otec, a tým ho odplašil. Klaun je pritom odkaz na film To (1990), v ktorom si Tim Curry zahral strašného klauna Pennywisea. (zemon)
  • Vo filme sa spomína, že Kevin (Macaulay Culkin) ostal sám doma minulé Vianoce, ale zároveň sa spomína aj to, že Kevin má 10 rokov. V Sám doma (1990) je spomenuté, že má 8 rokov. (JADIM)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno