Reklama

Reklama

Bubba Ho-tep

Trailer

Obsahy(1)

Elvis žije. Tedy jestli se tomu tak dá říkat. Spíše jen přežívá s podivným výrůstkem na penisu v domově důchodců. Zde právě začíná obcházet egyptská mumie, která ze staroušků vysává jejich duše. Sebere Elvis ve starém těla dost sil na to, aby mohl s pomocí svého přítele Jacka, který si myslí, že je exprezident Kennedy, zastavit běsnící mumii? (Vitason)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo špatné, ale nějaké výhrady přece jen mám. Samotná historka je v podstatě hrozně jednoduchá, hlavně finále jsem čekal zajímavější. To už souboj se skarabeem byl akčnější. Také nemám moc rád fekální humor, naštěstí ho tady moc není, navíc jen v úvodu. Ale film má tím svým nápadem své kouzlo - Presley MOŽNÝ SPOILER - který hrál svého dubla, až si vykloubil kyčel a musel do domova důchodců, JFK jako černoch s pískem místo mozku atd., překvapivě to funguje. I ty chodby starobince, osazenstvo... Což mi připomíná, že autor nějak rezignoval na postavy sestry, ředitele a pohřebáků, jež mohl daleko více využít. A zajímalo by mne, zda má mumie schválně oblečení a postavu jako Michael Jackson. Asi jo. Těch dobrých vtípků, nijaké řachandy, ale prostě jemných, dobrých vtípků pro mírné pobavení a pousmání, je zde také dost, takže nakonec mírný nadprůměr. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Neptejte se, co může váš domov důchodců udělat pro vás, ale co můžete udělat vy pro něj." Zvláštní lidé, tihle důchodci. Celý den se jen tak povalují a přemýšlejí nad tím, jak jim život utekl mezi prsty. A tak jsou rádi za každé rozptýlení v jejich fádním životě. Ať už je to pohled pod sukni mladé dívky, nebo vraždící mumie z dovozu. Bubba Ho-Tep je šílená komedie, kde si Bruce Campbell vysloveně vychutnává Elvise v důchodovém věku, který trousí jednu hlášku za druhou a po boku černošského JFK si to rozdává s egyptskou mumií v temných uličkách domova důchodců, které mi nejvíce připomínaly motel z Bartona Finka. Film má příjemnou hudbu, triky a dobré herecké obsazení v čele s již zmiňovaným Campbellem. Jenže filmu vykopává hrob pomalé tempo, které se společně se slabší kadencí vtipů vleče stejně jako život ve zmiňovaném domečku. Takže mi z toho nakonec vychází slušný průměr. ,,Nikdy neser krále." Btw. Stáří působí ve filmu jako větší zlo než nemrtvá reklama na obvazy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Okay, je to Zábava! Ale kinematografie je mdlá, speciální efekty jsou lacinné, zápletka je spíše dodatečná. Došel jsem tedy k závěru, že Bubba Ho Tep je Neúspěch po hororové stránce! Je to taková Americká Klasika s Americkým Humorem, který mi zde naštěstí sedl, takže za pobavení za 3*, ale Doporučit to nemohu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako bolo spomenuté, tento film nie je celkom komédiou, ani celkom hororom. Snáď by sa dal pomenovať čiernou hororo-komédiou. Plynutie deja je pomalé, akoby odrážalo telesný i mentálny život starčekov dožívajúcich v domove, ale to mi vôbec nevadilo. Priveľa rýchlej akcie by sa sem ani nehodilo a pokazilo by atmosféru - našťastie to tvorcovia skvele odhadli vopred a naservírovali nám ten najlepší kokteil, z ktorého sa opijete pomaly, ale o to príjemnejšie. Ťažiskom filmu nie je tak celkom dej, ako dialógy (a monológy!), pri ktorých môžete podľa nálady s úsmevom prikyvovať alebo sa váľať po zemi od smiechu. Obsahujú životnú múdrosť (schovanú v geniálne sarkastických kecoch:-) a hlavne životnú tragikomiku. Elvisov a JFK-ov pohľad na život, prekladaný úškrnmi Bruca Campbella a presvedčivým púlením očí Ossieho Davisa človeku proste otvorí oči a roztiahne ústa od ucha k uchu. Pred oboma hlavnými predstaviteľmi môžem dať iba klobúk dolu. A sestrička - to je samostatná kapitola, ktorá stojí za všetky drobné! :-))) ()

anais 

všechny recenze uživatele

Hororové to není, mumie vypadá naprosto gumově, což byl možná záměr. Vtipné jsou Elvisovi hlášky, a v podstatě nápad dát dohromady starého, dávno mrtvého, ale živého Elvise s mumií vysávající duše je sám o sobě perfektní. Nejkrásnější scéna je asi ta, v níž přijde Elvis do místnosti a jeho dvojník otočený zády ke dveřím vytuší „královu“ přítomnost. Následující moment je plný posvátné úcty, a nepřekonatelné absurdity. Nehledě na tyto drobné klady, je Bubba Ho-tep celkem nuda, kterou lze doporučit snad jen lidem, kteří mají rádi Bruce Campbella. Hail to the king baby. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se točil v opuštěné nemocnici pro veterány poblíž Los Angeles. (BoredSeal)
  • Před tím, než Campbell kývl na roli Elvise, měl jen jedinou otázku na režiséra: "A hodláš ukázat ten penis?" (pokud uvidíte film, pochopíte o čem je řeč) (Elisebah)
  • Rozpočet filmu byl něco málo přes 500.000 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Mé jméno je pořád Bruce

Mé jméno je pořád Bruce

20.01.2010

Dobrá zpráva pro fanoušky Bruce „Swallow This!“ Campbella. Vrátí se a bude válčit s dalším hororovým monstrem, tentokrát mnohem klasičtějším. Ano, malá kultovka My Name is Bruce, která alespoň zlehka… (více)

Lucas vs Elvis

Lucas vs Elvis

12.08.2008

Není to ani týden, co George Lucas začal mluvit o pátém dobrodružství Indiana Jonese, a už teď si chystá náhradní program, kdyby mu to nevyšlo. Slavného archeologa ale úplně opustit nehodlá. Shia… (více)

Reklama

Reklama