Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zbytek přeživších lidí žije v osadách podobných těm z časů Divokého Západu, jenom se stopami moderní civilizace. Křehká existence lidstva je navíc pravidelně vystavována těžké zkoušce - samozvaná armáda bojovníků, kteří si říkají Holnisté, napadá jednotlivá města a vysává z nich život. Požadují nejen potraviny, ale také silné muže jako vojáky do svých řad. Holnisty vede krutý a despotický generál Bethlehem, který se rozhodl, že nemilosrdným terorem dobude svět. Zpustošenou krajinou projíždí tajemný tulák se svým mezkem, který si na živobytí vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom svém vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Během výcviku se mu podaří uniknout a schová se do havarovaného poštovního vozu. Aby nezmrznul, vezme si na sebe uniformu mrtvého pošťáka. S cílem najít živobytí přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených států. Začíná mezi lidmi opět šířit naději a jednotu. Je ale jasné, že nejvyššímu veliteli Holnistů a dosud neomezenému vládci v kraji se nic z toho nebude ani trochu líbit... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ mal v úmysle Costner ironicky si uťahovať z poštárov, tak mi to prišlo až príliš vážne (vrátane monumentálnej hudby v akože emotívnych scénach) a nudné. A pokiaľ sa snažil o serióznu postapokalyptickú drámu, v ktorej poštári zachránia svet, tak sú dve možnosti - buď mal predtým obdobie, keď sa denne lajnoval bielym práškom so svojou kámoškou Whitney alebo si U.S. Postal ešte predtým, než im robil reklamnú kampaň Lance Armstrong, uňho objednali PR na veľkom plátne. Aj keby to bolo o polovicu kratšie, tak by to bolo nudné a nedávalo by to veľmi zmysel, toto bol proste omyl. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zas tak špatný, jak byste podle recenzí čekali... jenže ani žádná geniální věc to taky není. Přesto se pořád jedná o film, na který se dá dívat a na který si při nějaké nápovědě vzpomenete i za rok, protože dějová zápletka je celkem neotřelá a originální. To ale neznamená, že by nešla natočit líp. ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jo , jo a ještě jednou jo! 50%?? Ale no tááák lidi! Co se Vám na tom nelíbí?Film je jednoduchý a originální.Willa Pattona znám pouze z filmů Armageddon a 60sekund , kde hral jen samé sympaťáky , takže jeho padouch mně velice překvapil a byl zahrán na výbornou.Sympatický Kevin Costner se postavil za a i před kameru a v obouch případech předvedl velice kvalitní práci.Abych nezapomněl , nádherná hudba.Nemám rád dlouhé filmy ale tady sem se cca 3 hodiny skvěle bavil a to byl účel! ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Costnerovi se nelíbil vědeckofantastický konec knižní předlohy od Davida Brina? Costnerův nemastný/neslaný konec bohužel kvalitu snímku strašně shazuje dolů. Každopádně sjednocení Spojených států pomocí jediného možného komunikačního prostředku (pošty) je zfilmováno docela věrohodně a postkatastrofický svět i s jeho obyvateli byl vykreslený velmi realisticky. Scéna, kdy po pošťákovi jedna žena chtěla dítě, na mě při čtení knihy velmi silně zapůsobila a přes velké obavy dopadla ve filmu docela obstojně. Vzhledem k tomu, že Spojené státy dávno neexistují, tak mi údajný „patriotizmus“ vůbec nevadí. Spíš si vychutnávám, jak se na Pošťáka lidé koukají jako na pomatence a později to je motivující prvek dalších pošťáků, mladých lidí toužících po změně. Já věřím ve Spojené státy! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tříhodinová Costnerova one man show plná vlasteneckého patosu, který exploduje v samotném závěru. Tohle se ani zaplatit nemohlo. Ale to neznamená, že by film byl natolik strašný, aby sbíral Zlaté maliny a stal se obětí kritické hysterie. Pošťácké povstání, jakkoliv to zní absurdně, tady mělo hlavu a patu, westernová atmosféra postapoklayptické světa byla také fajn a obsazení hlavních vedlejších postav Pattonem a Olivií Williams mě bavilo. U nich je obvzláště škoda Costnerovi sebestřednosti. V podstatě je to strašně dlouhé béčkové postapo a tak by se k tomu mělo přistupovat. 55% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)

Související novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama