Reklama

Reklama

Šílený Max

Trailer

Ve zpustošené zemi blízké budoucnosti vládne silnicím divoký motorkářský gang. Řádí v ulicích, terorizuje nevinné civilisty a strážcům zákona se jen směje do očí. Jednoho policistu ale podcení. Když motorkáři brutálně napadnou nejlepšího přítele a rodinu Maxe Rockatanskyho (Mel Gibson), změní se Max v běsnícího šílence, který žije jen pro jediné - pro pomstu. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (618)

Shit 

všechny recenze uživatele

Mad Max je jen slabej odvar oproti pokračování. Film vůbec nepůsobí nějak moc apokalypticky a Max, tady ještě moc nevypadá na neohroženýho bojovníka silnic. Sice je to jeden z prvních filmů Mel Gibsona, ale už tehdy byl dobrej. Co se týká děje, tak je založenej hlavně na honičkách těch je tady opravdu spousta a jsou tady pěkně drsný motorkáři, jenže co je to platný, když film nedokáže úplně zaujmout. Ale rozhodně nemůžu říct, že jsem se nudil ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ok, chápu, australská kaskadérská škola se vyblbla do sytosti a Miller ji celkem slušně nasnímal. Ale možná by nebylo na škodu přibalit i něco jako příběh, protože sledovat hodinu "ničeho", která se těsně před koncem prostřednictvím velestupidní naháněčky v lese přepne do revenge thrilleru, je asi stejně zábavný jako nechat si trhat nehty bez anestetika. Echt, když fikčnímu světu tu blízkou budoucnost nežerete ani omylem, protože jde vlastně o americkej jih (se 70's hadrama!) s nabušenějšíma fízl kárama. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

No big deal. Celkem zklamání, a takový to prej je kult. Já mám bezduché akčňárny let minulých moc rád, ale tohle mě jaksik minulo oklikou. Mel Gibson v jedné ze svých nejznámějších rolí hraje nic moc a já Mad Maxe řadím mezi jeho nejhorší postavy / výkony / filmy. Hudební doprovod taky za moc nestál a zbystřil jsem pouze při akčních scénách a automobilových honičkách. Nízký rozpočet je šíleně znát a možná i to způsobilo mou mírnou skepsi nad kvalitami tohoto australského díla. S nízkým rozpočtem se také dají natočit působivé filmy (příklad za všechny - Blair Witch - i když jde o úplně jiný žánr). Ale abych jen nehanil, Maxův parťák je docela správnej týpek a jeho odchod ze scény moc pěkný není. Auta jsou tu moc pěkná a určitě bych si mezi nimi nějaké fáro vybral, mým favoritem je V8 :) Možná dám Maxovi někdy v budoucnu ještě jednu šanci, ale prozatím za tři. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mad Max je plnej chyb a nelogičností, hrajou v tom podivný herci, příběh je strašný klišé a koženkový uniformy jsou vyloženě k smíchu, ale ten film na těch 5 hvězdiček prostě za těch 40 let od natočení dozrál. Stříká z toho taková ta surovost a syrovost, která se dneska z filmů už vytratila. Je zvláštní, jak George Miller dokázal tady za pár peněz vytvořit takovej kult, potom o 2 roky později za trochu víc peněz dokázal natočit hodně slušný poračování a pak už za gigantický rozpočty točil samý sračky... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Otec dotáhl Maxe z videopůjčovny, když mi bylo tak dvanáct, třináct a tehdy jsem z toho měl - podobně jako z Vymítače ďábla - solidní šok. Všechno ty znásilňovačky a upalovačky natočené chytře "mimo záběr", jsem z toho cítil trojnásobně a nebylo to nic příjemného. A i po letech na mě působí syrová atmosféra drastických 70. let, která zrodila DRSNÉHO HARRYHO, PŘÁNÍ SMRTI nebo TAXIKÁŘE. Díky nízkému rozpočtu a tlačení na násilí to má správně syrovou atmosféru, povedlo se obsazení - od hrdiny, jeho parťáka a jejich šéfa až po záporáky, všechno krásně výrazné typy - a kaskadérské kousky jsou parádní. Ve dvojce se to proměnilo ve výpravný studiový postapo akčňák a taky to nebylo špatně. Chvíli mi trvalo než jsem se srovnal s tím, že BABE: PRASÁTKO VE MĚSTĚ natočil ten samý člověk. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (45)

  • Mel Gibson (Max) se dostavil na casting v září 1977 spolu s Jamesem Healeym. Tento irský herec byl původně Millerovým favoritem na roli Maxe, ale účast na projektu nakonec odmítl, protože role měla příliš málo dialogů. Později se prosadil v seriálech Dynastie (od r. 1981) a Santa Barbara (od r. 1984). (Locksley)
  • Část peněz na film si režisér George Miller vydělal prací jako lékař na pohotovosti. Rozpočet byl kolem 350 000 australských dolarů. Film byl natočen za 12 týdnů. (_ksilt)
  • Muž před restaurací u cesty je James McCausland, spoluautor scénáře. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

Zemřel herec Hugh Keays-Byrne

02.12.2020

Ve věku 73 let včera opustil filmový svět australský herec Hugh Keays-Byrne. Informaci zveřejnil jeho zástupce a později ji na svém facebookovém profilu potvrdil i dlouholetý přítel a spolupracovník,… (více)

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

TOP hosté 49. MFF Karlovy Vary

25.06.2014

Možná si ještě pamatujete, jaké kontroverze mezi českými novináři loni vzduzovaly politické názory Olivera Stona. Letošní ročník nejznámějšího českého filmového festivalu by mohl být podobně… (více)

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Pattinson je tak trochu Šílený Max

Pattinson je tak trochu Šílený Max

27.07.2012

Možná šílí i kvůli bulvárem propírané nevěře Kristen Stewart s režisérem Sněhurky a lovce Rupertem Sandersem, ale to nechme stranou. Filmy nás pořád zajímají víc než drby. Robert dělá všechno pro to,… (více)

Reklama

Reklama