Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 1
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 1

Recenze (571)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší spojení krimi a komedie v seriálu, jaké znám. Tento seriál si mě získal od prvních dílů první série a zájem o něj mě neopustil ani v osmé sérii. Všechny Zoufalky i jejich partnery jsem si oblíbil, vyjma jediné. Lynette Scavo je postava, která mi pije krev a je mi děsně nesympatická. Ostatní jsou všichni na jedničku s hvězdičkou, včetně vypravěčky "Mary Alice". Pobavil mě článek o tom, že když ve Velké Británii běží v TV Zoufalky, tak je na ulici prázdno. A zaslouženě! ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Season 1: Čo sa stane, ak zmixujeme Priateľov, Americkú krásu a Twin Peaks? No vyjde nám jeden z najoriginálnejších, najzábavnejších a najkvalitnejších seriálov posledného obdobia, plný skvelých hereckých výkonov (checknite nominácie na Zlaté Glóby za roky 2004 a 2005), krásneho satirického humoru a sviežeho nadhľadu. Daná je jedna záhada, okolo ktorej sa viac či menej motá príbeh celej série – Mary Alice Young, priateľská a milá žena, ukážková matka a manželka žijúca sporiadaný malomestský život, zo zatiaľ neznámeho a nepochopiteľného dôvodu si na začiatku prvej epizódy strelí guľku do hlavy a opustí tak svojho manžela Paula a milovaného syna Zacha, svojich priateľov i celé susedstvo v idylickej ulici Wisteria Lane. Ale zase nie až tak celkom, odniekadiaľ z iného sveta totiž stále dohliada na svojich známych a pre nás divákov sa stáva vševediacou rozprávačkou, ktorá na začiatku a konci každej epizódy so sarkazmom a (seba)iróniou v hlase komentuje dianie, čím seriál obohacuje úžasným čiernym humorom. Hlavnými postavami sú jej štyri najlepšie priateľky, ktoré v jednej línii pátrajú po jej dôvodoch, ktoré ju doviedli k samovražde, a v druhej riešia svoje bežné-nebežné životné problémy. K tomu sa nám ešte priplieta sympatický nový sused, ktorý očividne skrýva nejaké tajomstvo, otravná nanervylezúca intrigánka Mrs. Huber, podarení manželia, bývalí manželia, milenci a deti ústrednej štvorice a Mary Alicin temne pôsobiaci manžel a máme tu „zaděláno“ na 23 častí dejom, spoločenskou kritikou, satirou a humorom naplnenej zábavy. 10/10 a jeden z Top 3 seriálov, čo momentálne bežia. Season 2 - 4: Pôvodná záhada okolo rodiny Mary Alice a Mike-a je vyriešená, tu a tam sa síce mihne ďalšia (už omnoho menej zaujímavá), ale do popredia sa dostáva práve všednodenný život ústredných postáv, ktorý je väčšinou stále zaujímavý. Hlas Mary Alice zaznieva naďalej, síce už to nie je tak z konceptu opodstatnené, ako v prvej sérii, no jej sarkastická dušička ešte stále má čo povedať a jej príhovory rozhodne nie sú na zahodenie. Celkovo sa časť kúzla vytratila, ale stále ide o vysoko nadštandardnú zábavu. 8-9/10, ale päť hviezd ponechávam. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

__Desperate Housewives: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,073,838 //počet predaných kusov 235,325║ __Desperate Housewives: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,038,567 //počet predaných kusov 206,333║ __Desperate Housewives: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,519,222 //počet predaných kusov 64,612 ║ __Desperate Housewives: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,001,449 //počet predaných kusov 80,060 ║ __Desperate Housewives: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,949,674 //počet predaných kusov ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První moderní seriál, který se mi kdy dostal do ruky. Pamatuju si, že jsem tenkrát obě dvě série sjela během nějakých čtrnácti dní, ne-li rychleji a div jsem si u nich neukousala nehty. Každý díl si drží určitý standard, má něco do sebe a vyplivne nějakou tu peprnou hlášku, u níž se cynicky pousměju a dostanu chuť na další díl. Některé epizody navíc až překvapí svou nadprůměrností a já na ně s chutí vzpomínám, kupříkladu supermarket ve třetí sérii, tornádo ve čtvrté, rozlučka s Eddie (she was my favorite) v páté (podle mě zatím nejslabší série, možná i proto, že vzala pět let takovým hopem). Dnes jsem začala sledovat šestou sérii, tak uvidíme, co nám krom Mattyho McKibbena z Awkward přinese (ačkoli striptérka Robin je taky skvělý tah) :) Zatím za prvních pět sérií 80% Edit 29.12.2012 - seriál dokoukán komplet, osmou sérii považuji za nejslabší (nezajímavé zvraty a ještě jich je pomálu, už jen recyklace předchozích sérií). ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama