Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 8
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 8

Recenze (571)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Twin Peaks na zlomyseľný spôsob, šmrcnutý trochu Americkou krásou aj Čarodejnicami z Eastwicku... Čierny humor kraľuje a každá epizóda ma zatiaľ baví od prvej minúty po poslednú. Ale zaujímalo by ma, z čoho žije rozvedená matka v domácnosti... to je ako s tým Sexom v meste (ktorý teda nemám v malíčku) - fiflena píšuca jeden stĺpček do novín si robí zbierku topánok Manola Blahnika. No Desperate Housewives drobné prešľapy odpustím, pretože si získali moje srdce - ukážu aj realitu na pozadí "stepfordského" sna. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak tento seriál působí na ostatní, ale já po prvních třech dílech neměl nejmenší zájem ho sledovat dál. Naštěstí přítelkyně byla jiného názoru, takže další díly neunikly mé pozornosti a Zoufalé manželky si mě pomalu začaly získávat. V současnosti se jedná o jediný pořad, který pravidelně sleduji a na který se dokonce velmi těším. Jeden z nejlepších seriálů co znám. Co postava to perla, co linie to výtečný příběh. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší spojení krimi a komedie v seriálu, jaké znám. Tento seriál si mě získal od prvních dílů první série a zájem o něj mě neopustil ani v osmé sérii. Všechny Zoufalky i jejich partnery jsem si oblíbil, vyjma jediné. Lynette Scavo je postava, která mi pije krev a je mi děsně nesympatická. Ostatní jsou všichni na jedničku s hvězdičkou, včetně vypravěčky "Mary Alice". Pobavil mě článek o tom, že když ve Velké Británii běží v TV Zoufalky, tak je na ulici prázdno. A zaslouženě! ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Původně dostala roli Mary Alice Youngové Sheryl Lee a byl s ní natočen i pilotní díl. Na poslední chvíli se ale rozhodlo o přeobsazení role a pilot byl znovu natočen s Brendou Strong. (HappySmile)
  • Název ulice Wisteria Lane odkazuje na rostlinu vistárie. Vistárii můžeme během celého seriálu vidět na různých domech. (Superstein)
  • Natáčanie jednej epizódy trvalo osem dní. (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama