Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta výtržníků se nechá najmout, aby ukradla pár záhadných videokazet v opuštěném domě. Před odevzdáním zadavateli se rozhodnou na jejich obsah podívat. Zjišťují, že jsou na nich zachyceny nahrávky na mobilní telefony a ruční kamery, které ukazují střetnutí lidí s nadpřirozenem. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (303)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Found footage in Found footage? To je jako by člověk v záchvatu padoucnice spolkl vysokorychlostního Big Johna v tělové barvě.. Epilog: slova fuck, shit, či Jesus rámují kreténské video, kterých přibude na YouTube za den veletucet. Strach ne, kozy ano. Tape No.1: to nejlepší na začátek, aneb sexuchtivím mladíkům bude sáno něco jiného, než by si představovali. Atmosférické, dobrý konec, s trochou skromnosti a fantazie kozy ano. Tape No.2: Video z dovolené, léčka na heterosexuála a bohužel i na diváka. Nuda, za kterou, se nechce věřit, stál Ti West. Kozy jen v podprsence. Tape No.3: Cravenův Shocker vraždí v lesích (vskutku originální lokace). Vše skončí dřív, než začne, což bylo nakonec dobře. Kozy jen v náznaku. Tape No.4: Pár lekaček, kdy spodky mají asi nejblíže k hnědavému zabarvení. Kozy ano a hned několikrát. Tape No.5: Strašidelný dům, létající kultisti, porušování dopravních předpisů na železničním přejezdu. Žádné kozy! Pokud bych měl najít nějaké společné jmenovatele, tak jsou to nevýrazné pointy a samozřejmě divácký pocit, že projíždí na zuřícím býku zlomem San Andreas zrovinka v okamžiku, kdy se Kalifornie rozhodla odtrhnout od Spojených Států. Nedá se říct, že bych žánr found footage nějak bytostně nesnášel, nicméně pokud by byla kompilace V/H/S jeho labutí písní, kapesník bych nehledal.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Found footage hororová antológia od 6 režisérov, ktorá dokáže takmer každému hororovému fanúšikovi (pokiaľ práve nie je ortodoxným odporcom FF) niečo ponúknuť. Partička vandalov je najatá, aby ukradla istú VHS, no po vlámaní do domu sú prekvapení nielen ich množstvom, ale aj úmrtím pána domáceho. Rozhodnú sa tam teda chvíľu ostať a VHS skontrolovať, čím sa divák postupne dostáva ku piatim príbehom. 1. "Amateur Night" (4*) ukazuje 3 kamošov, ktorí si vyrazia za zábavou a skončia s 2 holkami, z ktorých však 1 je špeciálna a pripraví im drsnejší večer. Napínavý, znepokojivý a krvavo vydarený úvod. 2. príbehom "Second Honeymoon" (3*) najprv Ti West predstavuje mladých manželov, čo si spolu vyrazili a tradične trochu ponaťahuje diváka, ktorý na rozdiel od nich vidí, že ich niekto sleduje, čo postupne vygraduje do slušne mrazivého záveru s pomerne zbytočným zvratom, ktorý mi do takéhoto kraťasu úplne nesadol. 3. "Tuesday the 17th" (4*) začína odľahčene, výletom mladých do lesov, kde však začnú byť postupne masakrovaní zvláštnou postavou. Otrepaná tematika, v tomto prípade však výborne a fungujúco spracovaná. 4. "The Sick Thing That Happened To Emily When She Was Younger" (3*) je príbehom mladej ženy, ktorá počas častých video-chatov so svojim priateľom nadobudne dojem, že v jej byte straší. Tradične vyzerajúca duchárčina ale vytrie zrak príjemne nečakaným rozuzlením. V 5. a poslednom príbehu "10/31/98" (4*) sa partia známych vyberie na Halloween po okolitých domoch, až sa ocitnú v jednom opustenom, kde pristihnú sektu ako chce obetovať mladú ženu. Napínavá a do nečakaných rozmerov vygradovaná vec, kde som mal miestami až dojem, že sa to s tými trikmi a výjavmi trochu prepísklo, no nakoniec to bolo fajn, rovnako ako aj celý tento filmový počin. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašný ... a to v negativním smyslu. Mě už tyhle "found footage" fakt nebaví a od tohoto flicku už doslova serou... Tohle je takovej mix mezi tvorbou Freda Vogela (trilogie August Underground ...) a těma blbečkama s Jackass. Vůbec jsem nepochopil, co má jako znamenat sledování otřesné poletující kamery, syčení do sluchátek, výpadků kamery do různých barviček nebo čtverečků ... tak to zaprvé je hlavní obsah "filmu". A do toho teda příjde občas nějaká ta vražda nebo "bubáctví". Strašidelnější je už můj sklep v bytovce novostavbě při rozsvícených světlech než tahle TRAPNOST! A ty vraždy nestojí vůbec za řeč ... podříznutí v hotelu bylo dobře udělaný, ale celkově je to prostě nudná sračka s ještě k tomu přepálenou stopáží ... fakt jsem sledoval víc počítadlo minut než film samotnej ... Naprosto zbytečnej kousek. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zajímavou ideu podpoří i první kazeta, která je docela originální, druhá není vyloženě nejhorší, ale pak už to jde výrazně do kytek. Navíc extrémně roztřesená a zmatená kamera je zde pomocnou berličkou pro lenivé maskéry / digitální "trikéry". Vlastně nevidíte nic, jen obrazu mihotání a oběti funění... ()

predators 

všechny recenze uživatele

To si zase někdo pohrál se střihem a efekty staré dobré VéHáeSky a na fullHáDéčko natočil několik lepších či horších hororových příběhů. Přesně, jak říkám, lepších a horších, ale každý si vybere ten svůj oblíbený. No nic, jdu oprášit starého dobrého Stevena Seagala a jeho Těžko ho zabít...což má s V/H/S společný pouze nosič. 50% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Altadeně ve státě Kalifornia. (Terva)
  • Název filmu se objeví až těsně před závěrečnými titulky. (noelcoward73)
  • Snímek natáčelo 8 režisérů. Současně měl také 8 scénářů. (Dlee)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama