Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice vyšetřovatelů hledají ztraceného studenta a vejdou do jeho domu, kde naleznou sbírku videokazet. Na kazetách jsou děsivé záběry a vyšetřovatelé si spojují souvislost mezi kazetami a jeho zmizením. (Nivenx)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (243)

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak zase musím hodnotit každou epizodu jednotlivě, protože je mezi nimi velký rozdíl. Rozjezd je celkem slušný, první příběh nás zavede doslova do oka jednoho bohatýho týpka, který si zadělá na solidní problém s nepřizpůsobivými duchy :-D - jasných 70%. Druhý příběh o zombíkách je celkem trapný a nechutný. Když dám 25% za dobré masky, tak je to ještě dost. Třetí příběh nebudu nijak blíže specifikovat, ale je fakt brutální. Klidně bych si ho dovedl představit jako samotný film, snad jen kdyby tam nebyla ta příšera. Ale jinak ten se povedl. 85% Čvrtý příběh je s malýma fakanama, které unesou mimozemšťani. No tam to mohlo být mnohem lepší. 40%. Zbytek už je jen takový dovětek. No celkově je to takový obyčejný průměr mezi horory. Škoda jak píše verbal, že tvůrci prostě musí s tou kamerou tak brutálně třást a furt musí šumět. Je to dost nepříjemný a hororové atmosféře to spíš ubírá... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sice si už úplně nevzpomínám na první V/H/Sku, ale myslím si, že příběhy jsou svoji kvalitou celkem srovnatelné. První mě tak trochu zklamala, když jsem viděl ty odfláknuté duchy, kteří nenaháněly strach, i když příběh ušel. Druhý příběh se zombíkama, byl sice na jednu stranu atraktivní, ale při dnešním počtu zombie filmů bych raději viděl něco originálnějšího. Ze "Safe Haven" se vyklubal taky docela slušnej příběh, ale nejvíc se mě líbila asi poslední páska s ufounama, která mě dokázala i pobavit, ale kde mně také bylo hodně líto Tanka. :-( ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Viděno va Varech při půlnočním promítání a musím říct, že jsem takovou jízdu vůbec nečekal. Film slepuje dohromady příběh Tape 49, který je opravdu jako takový můstek mezi všemi a jinak ho ani nelze brát - docela bizarní zakončení. Vše začíná Phase I Clinical Trials a je o muži, který po nehodě od doktorů místo oka "dostane" kameru a začně vidět nevšední věci ve svém bytě. Jako otvírák to poměrně funguje dobře a diváka naladí na děsivou scenérii. A Ride in the Park nabídne takové odlehčení, kde mladík nasadí svoje GoPro na přilbu a hodlá se na kole projet parkem. Narazí ovšem na zombie, které ho nakazí a vy tak sledujete vše z pohledu chodící mrtvoly, která má neustále hlad. Velmi originální nápad a moment, kdy vpadne nakažený mladík na dětskou párty je vtipný. Safe Haven je už opravdu drsný sousto, které graduje takovým způsobem, že jsem byl napjatý jak struna na kytaře a vše je dotaženo ad absurdum. Začátek se tváří nevinně až se to nakonec zvrhne v démonicko sektářskou řežbu. Děsivé! Slumber Party Alien Abduction je finále a na mě v kině působil jako to opravdu poslední, co jsem chtěl vidět, protože nevím jestli bych to dál zvládnul, vysvětlím... :-D Většina lidí tu o něm píše jako o nejslabším, ale to dle mě nejde říct tak jednoznačně. Kamera je sice dost rozstřesená, protože je umístěná na psovi, ale od toho je to přeci found footage horror a ten přeci na tom stojí ne? Nechápu proto to neustále stěžování na epileptické záběry kameramanů. Na mě ta silná dezorientovanost působila atmosféricky a když si k tomu připočtete ten hlasitý zvuk v kině, složený z velmi nepříjemných ruchů, dost drásajících ušní bubínky, musel jsem v pár momentech si zacpávat uši a odvracet pohled. Neříkám, že byl příběh nejlepší, ale v ten moment to bylo logické vygradování všech sekvencí a já se po skončení cítil jako po jízdě na horské dráze. Celek je působivý a byl to vskutku nevšední zážitek. Líbilo se mi to víc než jednička. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Found Footage? Yeeah, that's my style. Po dlouhé době horor, který se mi strefil do gusta. I když jen částečně! První dvě povídky to hodně nakoply a já si liboval. Zejména ve druhém příběhu scény v lese. Třetí příběh byl spíše mega krvák, což sice nebylo od věci, ale ztrácelo to na kvalitě. No a závěrečná povídka o mimozemšťanech, ta byla podle mě zbytečná. Nicméně VHS 2 hodnotím kladně a v kategorii found footage horor ho řadím mezi ty rozhodně nenudící. Všeobecné znalosti v podobě prvního dílu, si doplním :) 76% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Red band trailer i seskupení režisérů slibovalo lepší hororovou srandu. Pokračování je v podstatě to samé, co jednička. Dva silné segmenty jsou vyvážené dvěma horšími, navíc orámovanými jednou zbytečnou sračičkou, která jim dělá slepovací kaši. Za nejslabší část považuju hned tu první, kde Wingard OKOukal mnohokrát použitý námět s transplantací nějakého orgánu. Na Eisenerovu variaci Blízkého setkání třetího druhu jsem se těšil asi nejvíc (v traileru vypadala fakt děsivě), ale doplácí na nepřehledné noční sekvence. Mnohem lépe je na tom Sánchezův černohumorný pohled na zombie epidemii z druhé strany barikády. Kvalitativně ale nakonec vyhrál třetí segment od tvůrců The Raid a Macabre, který je nejen přehledný, ale nechybí mu napětí, gore a na závěr jedno (ne)milé překvapení. Jako celek tedy lepší průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Pracovní název filmu byl S-VHS. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Frederick County v Marylandu. (Terva)
  • V příběhu číslo 1 je muži do oka implantována kamera, avšak součástí záznamu je i zvuk, přestože mikrofon součástí implantátu nebyl. (ROASTER)

Reklama

Reklama