Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Možná,že pět * je opravdu moc,ale prostě tento tip filmů miluju,navíc,když do toho jsou zapojeni češi,a povede se to,míň * dát nemůžu!Samozřejmě filmu pomáhají i DOKONALÝ Karel Roden(pro mě nedosažitelná česká herecká jednička),výborná Geislerová,docela dobrý spád filmu,poměrně dost výborných vtípků a situací,pro mě ohromné překvapení,a naprosto dokonalá oddychovka! ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Mohlo by to být považováno za sympatický pokud o černou komedii, nicméně nemohu se ubránit dojmu jisté bezradnosti, zejména v první půlce filmu. Jakoby sami herci nevěděli najednou co mají hrát a jen čekali, až se ozve osvobozující "Stop!". Dalším problémem je, že se film jaksi nemůže rozhodnout jestli bude černou komedii nebo smutným příběhem o dvou ztroskotancích. Hlavní britský představitel díky jisté "ňoumovistosti" připomíná hrdinu ze starší francouzské komedie "Dotěrný chlap" nebo novější "Blbec k večeři". Roden je opět výborný, dokáže opravdu zahrát cokoliv. Z ostatních herců mě spíše rušila postava "zabijáka", která jakoby vypadla z nějaké italské crazy-komedie. Škoda, u filmu by člověk neměl koukat na hodinky, kdy už bude konec. ()

Reklama

Bilky 

všechny recenze uživatele

Na úvod si treba položiť otázku čo od tohoto filmu očakávate? Ak gangsterku fštýle GuyRitchieho alebo Tarantina tak budete sklamaní. Ak bláznivú komédiu s kultovými hláškami tak zapomeňte! Je to totiž český film s britskou produkciou a typicky suxým anglickým humorom. Najprv poxvala: Konečne sa aj v Česku natočil slušný "grázlovský" filmík, lebo keď sa pozriete na posledné kvalitné filmy v čes.produkcii, väčšinou sa jednalo o hist. obdobie najmä 2.svetovú vojnu. Ako zhýčkanému divákovi z podobne ladených amer. a britských diel som bol prekvapený pomalším tempom a pomerne statickou kamerou ale pravda je taká, že v konečnom dôsledku to bolo plus. Dodalo to totiž snímke trošku melancholický nádyx a ten typický český tragikomický pohľad na vec. Týmto prístupom sa akokeby zjemňuje fakt že scénar bol skôr na seriálovú epizódu alebo minipoviedku a nie na celovečerný film, napriek tomuto sa mi film páčil a dodal tomuto žánru istú dávku originality a to hlavne svojím smutnocynickým ladením. Vďaka nemu divákovi tak nebije do očí fakt že sa na plátne kopia mŕtvoly, napočítal som ich 8, ale nie som istý :) Výraznym plusom je casting, kde boli vybratí herci presne podľa typovej šablony. Ústredná trojica je naozaj sqvelá a nebudem nikoho vyzdvihovať, rovnakým dielom si zaslúžia poxvalu. fšetci. Aj napriek zmienenému mi fšak v tomto filme xýbalo viac šťavy a invenčnosti. Hudobný doprovod bol úplne nemastný neslaný a filmu nepomohol vyplniť niektoré hluché miesta v scénari. Celkovo ale film hodnotím ako svieži vietor vo vodách neprebádanýx ;) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

to se to někdy tak semele a díky nešťastné náhodě najednou usínáte v posteli sám. existuje několik možností, jak situaci řešit. jednou z nich je umřít. a protože K.Roden je jedinej koho angličan Colin zná, musí mu pomoci on. kdo tohle přežije?... díky zajímavému námětu jsme svědky řady situací, které můžou vzniknout opravdu náhodou. a některé jsou opravdu černohumorné. asi 3x jsem se smál opravdu upřímně a nahlas. občas mě pobavil vtipnej dialog a občas to chytne super nadsázku (příruční zabijáckej pes je fakt super). toho zajímavého je tu ale pomálo. snad jen K.Rodena je tu dost (a vůbec to nevadí). zato mi vadil ten zelenej filtr. tak hnusně snad v Praze není. a co vy? dokázali by jste žít bez manželky? já.... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Film ať je, jakej je, ale to kufříkovito-odepínatelné nosítko na psa, to je geniální! Jinak místy je to docela černé, místy i humorné, docela černohumorné. Ale není to takový ten humor, u kterého bych vychrstl smíchy - dostaneme se maximálně na úroveň úsměru nebo tichého hehe. Ale i to je pro českou kotlinu, ve které se to odehrává, docela úspěch. Roden už standardně solidní, z ostatních pobavil hlavně recepční Petr Vaněk a pak Matěj Ruppert coby ten kluk seshora, co pořád dělá hluk (a podle toho to s ním taky dopadne)... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama