Reklama

Reklama

Když se dva krasobruslařští rivalové Chazz Michael Michaels (Will Ferrell) a Jimmy MacElroy (Jon Heder) na mistrovství světa znemožní v trapné rvačce, přijdou o zlaté medaile a navíc dostanou doživotní zákaz krasobruslení v mužské kategorii. Nyní, po třech a půl letech, našli skulinu v pravidlech, která jim umožní znovu soutěžit. Pokud totiž dokáží odložit vzájemnou nevraživost stranou, mohou se o medaili utkat společně – v soutěži párů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zábavný, základní kostrou ohraný, herecky působivý film, jehož fórky se Vám zaříznou do bránice stejně jako brusle do krku partnera při Železném zvedáku. Geniálně dynamický úvod. Zajímavě se rozvíjející děj. Klišovité překážky na cestě k cíli. Spousta dobrých, ale nedotažených nápadů. Ústřední dvojice funguje bezproblémově. Vidět Willa Ferrella na běhacím pásu v akci (no dobře, neběží, ale alespoň jde) a slyšet ho při tom odhrkávat text My Humps od Black Eyes Peace je skutečný zážitek! A Jon Heder se konečně vymanil z role loosera. 70% 61 miliónů dolarů(rozpočet)/144,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Tisickrat lepsie, nez som cakala. Nepotrpim si ani na jedneho z tych 2 komikov (ani trochu) a mam rada povodne Ladove ostrie, takze v mojich ociach aspirovalo na odpad. 4* su prekvapenim tohtorocnych majstrovstiev:) Inak ale samozrejme hromada prehnanych radobyforov, pravdepodobnost (keby mohla, tak) pod bodom mrazu, minimum samotneho korculovania a co, tak vhodne max na exibiciu (co ale mozno nie je uplne minus), predvidatelny dej, ... V ramci rodinky podobnych komedii s takymto humorom ale asi najlepsie... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Noc je pre mňa temný čas.“ – „Noc je temná pre každého.“ – „Nie pre ľudí na Aljaške a majiteľov okuliarov na nočné videnie, kokot.“ Jon Heder je ten mladý blázon, čo hral v NAPOLEON DYNAMIT. Willa Ferrella myslím predstavovať bližšie netreba; jeho korenisté podporné roličky (STARSKY A HUTCH, AKO ULOVIŤ DRUŽIČKU) sa stali povestnými. Preto keď sa títo dvaja vrhli na spoločný film, ťažko sme mohli čakať niečo normálne. Hoci má výsledok k dokonalosti ZOOLANDERA a HLÁSATEĽA ďaleko, treba povedať, že v tomto prípade netreba brať hodnotenia 60% (a menej) za smerodajné - ak viete čo je Frat Pack, máte v láske bizarný humor (silácke dialógy, kuriózne postavičky, fyzická extravagancia) a oboch pánov, prídete si na svoje. Komédie z dielne Frat Pack (čisto technicky, ĽADOVO OSTRÝCH môžeme za „čistý" Frat Pack s čistým svedomím pokladať LEN kvôli produkcii Bena Stillera a pôvabnej roličke Lukea Wilsona ako veľmi trpezlivého šéfa skupiny „Posadnutí sexom“) sú veľkým požehnaním americkej komédie. Snímka ma strhla niekoľkými ťažko zabudnuteľnými scénami (odseknutie hlavy, Ferrellove hnusné chlpaté biele tučné brucho a hnusné biele chlpaté tučné stehná). Na rozdiel od mnohých iných Frat Pack filmov mi teraz pripadali prekvapivo slabé podporné roličky (tréner, konkurenčný zmiešaný pár, láska), čo je škoda, ale kašľať na to. Samostatnou kapitolou sú brutálne hlášky („...a odišiel som na jediné miesto sveta, kde to boli ochotní vyskúšať.“ Hrobová chvíľa vynervovaného ticha. „Do Severnej Kórei.“) a dialógy („Neviem, čo je na tom čudné.“ – „Podľa mňa komplet všetko.“). ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Docela podařená zábava, ale absolutně ničím výjimečná. Obsazení a herecké výkony byly dobré, mám rád Willa Ferrella a v dalších rolích se objevili Jon Heder (Napoleon Dynamite), Will Fichtner (Prison Break) a Luke Wilson. Scénář byl docela zábavnej, ačkoliv nijak překvapivej, bylo jasné, že vše dobře skončí. Krasobruslařských kreací si užijete dost, stejně jako přiblblejch forků, škoda jen občas poněkud hrubozrnného humoru. Zábavná komedie, ale myslím, že se na to víckrát nepodívám. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Čtveřice scénáristů využila notoricky známého schématu „komedie o cestě za vítězstvím“ a jako sport si vybrali poměrně atraktivní krasobruslení. Je směšně snadné odhadnout, jakými zákrutami se bude děj ubírat, jaká figurka splní jaký účel a pokud tento film není (a snad nebude) pouze další zaprášenou hloupostí v regálech videopůjčoven, pak především zásluhou titulního dua. Komediální talent Willa Ferrella nezná hranic, existovali-li by nějaké, stejně by je zbořil. Jeho kreace bohémského bruslaře, závisláka na sexu, překonává vše, co dosud předvedl. A myslím to, jakožto divák znalý Zprávaře i Horší už to nebude, zcela vážně. Nejen, že potvrdil pozici současné komediální jedničky (sorry, Bene), on už se pomalu přibližuje k pomyslnému Olympu všech komiků, kdy každé z jeho gest, každý posunek, každý úšklebek, vyvolává smích. Navíc má odvahu (a podmínky) pro to, aby mohl zajít ještě dál než takový Peter Sellers či Rowan Atkinson. Nikoliv jenom nadhazovačem vtipů, ale vcelku důstojným parťákem je mu Jon Heder. Blonďatou kšticí a dívčími rysy dotváří kontrastnost dvojice a předvádí, že jeho možnosti nejsou limitovány rolemi trapně vtipných blbečků. Nevím, nakolik byli při natáčení využívání kaskadéři, ale alespoň základní pohyby na ledě herci zvládat museli, škoda tedy toho skromného množství jejich krasobruslařských kreací. Režie dvojice debutantů není vůbec špatná, vtipy dokáží správně vystupňovat (úvodní souboj), akční scény nejsou pouhými pokusy o ně a film má (i díky velice střídmé délce) úžasný spád. Ač se komedie „rat packu“ vyznačují podobnou mírou imbecility jako jiné americké počiny tohoto žánru, zdánlivou hloupost dokáži využít plně ve svůj prospěch a vždy jako bonus pro znalejší diváky obsahují také fůru skrytých vtípků. V tomto případě si na své přijdou především milovníci krasobruslení, kterým jistě neuniknou camea skutečných krasobruslařů (není Sasha Cohen jako Sacha Baron Cohen), nebo odkazy na jiné filmy s krasobruslařskou tématikou (na oba dva). Množství vtipů pro „neznalce“, včetně těch opravdu kvalitních (maskot, kanadský národní symbol, a šíp v jeho hlavě), však také lehce překonává standard. Jasné tři, ale s mou slabostí pro Willa Ferrella musím malinko nadhodnotit. 75% ()

Galerie (246)

Zajímavosti (23)

  • Když si Katie (Jenna Fischer) pozve Chazze (Will Ferrell) k sobě, můžeme si všimnout, že v jednom záběru jsou dveře zavřené, poté otevřené a poté opět otevřené a tak stále dokola. (TheStitch630)
  • Před finále montrealské krasobruslařské soutěže je na "obrazovce" průběžná tabulka. Za páry Stranz-Fairchild a Michaels-MacElroy na prvních dvou místech následuje ruský pár Sokolova-Plushenko (Jelena Sokolovová - stříbro žen na MS 2003, Jevgenij Pluščenko), čínský pár Zhang-Li (Tan Čang a Chao Čang - stříbro sport. dvojic na ZOH 2006), švýcarský pár Lambiel-Stoeckli (Stéphane Lambiel - zlato mužů na MS 2005, 2006) a další jména skutečných krasobruslařů. (melica)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama