Reklama

Reklama

The ABCs of Death 2

Trailer 2
Povídkový / Horor / Thriller / Komedie / Fantasy / Animovaný / Drama
USA / Nový Zéland / Kanada / Izrael / Japonsko, 2014, 122 min
(další profese)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (67)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

A - 60%, B - 20%, C - 60%, D - 90%, E - 60%, F - 80%, G - odpad!, H - 40%, I - 60%, J - 80%, K - 75%, L - odpad!, M - 70%, N - 50%, O - 75%, P - ?, Q - 40%, R - 50%, S - 60%, T - 70%, U - 40%, V - 75%, W - 55%, X - 60%, Y - 80%, Z - 90% ............... Lepšie jak jednotka. A možno ani nie, každopádne guilty pleasure jak hovado, tak neviem nakoľko objektívne sa nato pozerám. Dvojka je kompaktnejšia. Samozrejme je to pri tomto počte kraťasov nemožné, ale náladovo, bizarnosťou, zábavnosťou, to viac drží pohromade. A to tak, že keď napríklad po V (found footage), prišlo W (trash z vesmíru), a potom X (atmosferická depka); nijak mi to zážitok nerozhodilo. Dokonca ani tých pár odpadov ma vyslovene nevytočilo. Proste len brak. Lepší, horší, až k takým halucináciám ako P, ktoré nedokážem ani ohodnotiť. Priemerovo 59% (jednotka mi pritom vyšla trochu vyššie). Ibaže lepšie nápady - lepšia zábava, takže jedna hviezda navyše. A na poslednú poviedku sa radšej pripravte .. ()

petero 

všechny recenze uživatele

O dosť slabšie ako prvá zbierka kde som váhal dať len 3 hviezdy a tu sú aj tie 2 dosť. Málo rôznorodé, so slabou pointou a o nejakom napätí sa nedá ani hovoriť. Príspevky sa držia v ťažkom podpriemere, kdežto jednotka obsahovala hrozné, slabé, priemerné, zaujímavé a aj výborné šteky, pritom každý bol rozoznateľný autorskou rôznorodosťou, tu to všetko splýva na jedno kopyto napriek dosť veľkej porcii neanglicky hovorených kraťasov. Najviac to vidno na favoritoch Bustillo/Maury - spravme niečo aby bol zárez. A ten nadhľad tiež nefungoval. Už keď sa zdalo, že všetko je v háji zachránil to záverečný príspevok od Chrisa Nasha a to tak, že som začal skúmať jeho filmografiu. Bravo. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Hororová abeceda je späť v druhom pokračovaní a s ňou 26 hororových kraťasov. No tam, kde si jednotka mohla pripísať plusové body aspoň za nápad a jeho slušnú realizáciu, tam už dvojke ostáva iba obsah a kvalita samotných príbehov. Bohužiaľ tu však ide skôr o kvantitu a celkovo je to ešte slabšie než priemerná jednotka, aj keď pozerať sa to dá a už len pre tých niekoľko lepších kúskov som rád, že tento projekt vznikol. Najviac sa mi páčilo "K is for Knell" a najmenej "P is for P-P-P-P Scary!". Pokiaľ bude aj tretie pokračovanie, tak by to už ale chcelo viac kvality a invencie. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sepíšeme ty nejlepší a tentokrát jich opravdu nebylo málo. Jasný vítěz je Z:Zygote: absolutní vrchol a orgasmus! Vynikající gore, perfektní nápad, no hnus, extrém a šílenost a za mě velký palec nahoru pro absolutně neznámého režiséra. Druhé místo nejspíš V: Vacancy: Perfektně krvavý, depresivní a násilný found footage, kupodivu skvěle natočen. Třetí místo S: Split: Nervydrásající Home Invasion, skvěle natočen, úžasně vygradován, solidní hudba a slušné gore! Dále C: Capital Punishment: Perfektní nápad, nepříjemné ticho před bouří, velmi kvalitně odvedená exekuce a dech beroucí atmosféra. Q: Questionnaire: Neuvěřitelně chytré a chytlavé dialogy + parádně natočená operace (vyjmutí mozku yummy).X:Xylophone: od Bustilla a Mauryho jsem čekal více, ale svou zvrhlost a gore předvedli i zde. K:Knell : Podivnost, ale vizuálně zajímavá, atmosféricky silná, sedlo mi to . J:Jesus: Skvělé gore, slušný look. R:Roullete. Skvělá atmosféra, slušně natočené, srdce bije jak o život. N:Nexus:Slušné masky, napínavé, atmosférické a tragické.E: Equilibirum: Neuvěřitelně vtipná a zábavná povídka, sedlo mi to. T: Torture porn: Sleazy, uchylné a zvrhlé ke konci však bohužel amatérské a nekvalitní gore, ale něco to do sebe mělo. a U: Utopia zajímavý námět. A: Amateur : Celkem sranda, slušně krvavé i hezky natočené. Nekoukatelné povídky=odpady : Vítěz je Y: Youth typická asijská podivnost, blbá, hloupá, špatně natočená se šílenými nápady, hrůza. Dále D:Deloused: Téměř nesledovatelné, postavy z plastelíny či,co to bylo za sračku, hrůza. L:Legacy: Slibní kanibalové ale otřesné digitální zpracování. W:Wish naivní, amatérská a nezajímavá povídka, kroutil jsem hlavou. H:Head Games: Špatný vtip, blbost. P: is for P-P-P-P Scary! Nepobral jsem. Po druhé projekci trochu zklamání, těch vyloženě špatných je sice méně, ale 4kových jsem našel taky méně než kdysi. Dnes se mi líbilo už Deloused a Wish. Vrcholem je stále Zygote, Toilet! a Xylophone. 60%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou druhou abecedu smrti a bohužel je na místě použít slovo zklamání. Musím víceméně souhlasit z Bloodym, že tohle je tak o dvě třídy slabší než první abeceda. No a svůj komentář pojmu tak nějak obdobně, takže vynechám ty průměrné až podprůměrné nebo nepochopené kousky a zmíním jen ty vyloženě sračkovní a ty podařené a budu samozřejmě trochu porovnávat z prvním dílem. Takže těch sračkovních nám bohužel poněkud přibylo. Jako vyložený odpad bych viděl povídky G čili Grandad, H čili Head Games a P čili PPP Scary to byli fakt vyložený sračky za moc nestojí ani L čili Legacy N čili Nexus T čili Torture porn a V čili Vacation takže když to zprůměruji tak oproti jedničce je to celkem pád dolů. Podařených povídek tu není ani polovina a ty opravdu kvalitní lze spočítat na prstech jedný ruky. Škoda, protože začátek mě namlsal poněvadž ty dvě nejpovedenější si odbydeme hned v úvodu a to sice A čili Amateur která je zdaleka nejlepší z celého filmu a jako jediný bych jí dal z klidným svědomím plný počet. Další vynikající počin je C čili Capital punishment. Pak se bohužel dlouho probíráme průměrem až podprůměrem. Těch dalších kvalitních kousků se dočkáme až na konci a z nich musím jmenovat určitě W čili Wish dále X čili Xylophone a závěrečné Z čili Zygote a to je asi tak všechno. Takže pokud mám zprůměrovat úplně všechny povídky do nějakého toho celkového hodnocení, tak mi z toho ve finále vychází tak ty dvě hvězdy no a tu třetí nakonec přihodím jenom za ty stylový úvodní titulky u kterých jsem uchcával smíchy. Jinak moje bližší komentáře k jednotlivým povídkám očekávejte samostatně, protože jak už jsem si všimnul, tak na rozdíl od první abecedy kde až na výjimky nešlo hodnotit a komentovat jednotlivé povídky, tak tady ta možnost je, takže v dohledné době se do toho pustím. Každopádně teď hodnotím film jako celek. No a jak už jsem napsal z odřenýma ušima to nakonec na to průměrný hodnocení bude, ale jsem zklamanej. Očekávání byla rozhodně větší. Především mi tu chybí nějaká vyložená ulítlost nebo totální brutálnost jakých bylo v první abecedě až až. Možná, že to působí v mnoha případech o něco profesionálněji, ale to nevnímám jako plus když se vytratila zábavnost. Každopádně předpokládám, že bude i trojka, takže se na ní rozhodně budu těšit a určitě tenhle jinak velmi ojedinělý a netradiční projekt nezavrhnu, ale ve skrytu duše budu především doufat, že bude lepší.50% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama