Reklama

Reklama

Třída smrti

(studentský film)
  • USA Class of Death
Celý film
Krátkometrážní / Animovaný / Horor / Mysteriózní / Thriller
Česko, 2013, 7 min

Obsahy(1)

Základní škola Rybnická má novou senzaci! Ve třídě učitelky Zimové každý rok zemře jeden žák. Je to morbidní shoda okolností nebo jsou žáci ve třídě opravdu prokletí? A pokud ano, jsou prokletí nějakou nadpřirozenou mocí nebo jen lidskou krutostí? (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (125)

MatakCZ 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní studentský snímek Třída Smrti má unikátní a zapamatovatelný art-style, doprovázený znepokojujícími zvukovými efekty a společně s trochu klišovitým, zato funkčním hororovým piánem tvoří velmi atmosférický zážitek. Dále i samotný hlas Matouše Rumla, který svým klidným přednesem vkusně sedí do celkového tragického děje. Jediné menší mínus je pár momentů, které se až trochu moc na sílu snaží vyděsit diváka, v porovnání s momenty, kde se buduje atmosféra, působí trošku slaběji, ale jedná se jenom o menší vadu na kráse. Jako bakalářská práce to funguje skvěle a i díky stopáži pouhých sedm minut, můžu Třídu smrti jedině doporučit. ()

martasdas 

všechny recenze uživatele

Neskutečně atmosférický kraťas o sérii úmrtí ve školní třídě. Od začátku až do konce dech beroucí podívaná, depresivní podkreslující hudba, dokonalé komiksové kresby, temná atmosféra...kvalitní vypravěč. Mrazení v zádech ještě umocňuje fakt, že je příběh inspirován skutečnými událostmi. Jeden z nejlepších krátkometrážních filmů, co jsem kdy viděl. Bravo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak první zářez takzvaných „Pionýrů hororu“ mám za sebou a příběh o třídě kde každý rok jeden žák umře, se mi opravdu líbil. Tvůrci dokázali i za tak krátkou dobu vybudovat zajímavou až mrazivou atmosféru, které samozřejmě hodně dopomohl vypravěčův hlas. Rovněž animované zpracování bylo dobře provedené, takže nemám téměř co vytknout. Snad jen to mohlo být ještě o chlup delší. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Po všech těch nechutných splaškách, kterých jsem byl na poli českého amatérského filmu svědkem, musím konečně nadšeně zatleskat a zvolat třikrát „dopičijo!“. Konečně nějaký film, který mě po té nepřebrané hromadě autistů zaujal a nadchl hned z první. Myslím, že není co dodávat, veškeré aspekty filmu za mě dokonale popsal uživatel Segrestor a stoprocentně s ním ve všem souhlasím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidně depresivní atmosférický kousek. Pěkně se to rozjelo. byl jsem napjatý jak to dopadne. Když už jsem měl pocit, že to trochu vyzní obsahově do ztracena, tak ten úplný konec a titulek co se objevil před těmi závěrečnými titulky mě docela solidně uzemnil. Mohla to být všechno náhoda? No mohla, ale po pravdě já věřím na věci mezi nebem a zemí a nevěřím na náhody. Alespoň ne na náhody podobného typu. Každopádně do téhle třídy bych teda chodit nechtěl a projekt Pionýři hororu mě začíná velmi zajímat.75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film je součástí antologie českých krátkých hororových filmů "Pionýři hororu", která se jako celek dočkala premiéry v listopadu 2013 na hororovém festivalu Bloody Xmas Fest v Chotěboři. (choze)
  • Film je adaptací stejnojmenného osmistránkového komiksu Josefa Blažka, který stojí za scénářem komiksu, a Lenky Šimečkové, která se postarala o kresbu. Komiks byl otištěn v roce 2010 v komiksovém magazínu CREW poté, co v něm vyhrál scenáristickou a kreslířskou soutěž. Existuje ještě jedna jeho verze, nakreslená slovenským výtvarníkem Andrejem Wsólem. Josef Blažek se pak podílel i na filmovém scénáři. (choze)

Reklama

Reklama