Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo nekonzistentná a miestami nudne pôsobiaca hororová antológia, v ktorej je na každé písmenko abecedy natočený hororový kraťas s témou smrti. Na to, že tu je 26 filmíkov od 27 režisérov z 15 krajín, je to však trochu fádne a nenápadité. Osobne sa mi najviac páčilo "D is for Dogfight" od Sarmienta a najmenej "W is for WTF!" od Schneppa. Celkovo slabší priemer, aj keď už len samotný nápad je každopádne fajn. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Většina z příběhů stojí za hustou dávku podpažního smradu a z některejch je mi trapně, jak je to blby. Na druhou stranu se tam najdou tak 3 vyjimečny. Ale to je z 26 docela málo. Taky je tam dost takovejch pruměrně dobrejch, pak dost podpruměrně suchejch a chvilema mě to aji bavilo. Ale pak dycky přišlo něco, u čeho sem trpěl. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The ABCs of the Dead“ je zajímavou mozaikou, kde je ale jeden pořádný problém. Není tu moc snímků, které by skutečně vynikali. Nemyslím si, že je to proto, že by byla krátká forma nedostačující, ale spíš je to proto, že autoři si chtěli hrát a vznikli z toho nápadité, ale nezajímavé kousky. Brutalita je zde častá, nudná a přehnaná, dobrá pointa se najde jen velmi málo. Jako ukázka různých stylů a přístupů zajímavé, jako konzistentní dílo ale neskutečně slabé. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Až na několik příběhů hraje forma abecedy čistě účelovou roli. Sedmadvacet tvůrců se předhání v tom, kdo si za extrémně krátký čas urve více divákovy pozornosti. Není divu, že někteří sahají po osvědčených splatter prvcích, jiní sází na tabuizovaná témata a zejména asijští tvůrci se příznačně topí v ultra-absurdních situacích. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když filmoví tvůrci dostanou naprostou tvůrčí svobodu. Rukopis některých režisérů je tu jasně zřetelný a pokud znáte jejich tvorbu, snadno jejich segment poznáte už na začátku (Vigalondo, Rumley, Gens ad.) To mě potěšilo. Výsledný dojem je ale opravdu velice slabý, a to i přesto, že nějak takhle jsem si ABCs představoval. Zklamal Spasojevic, West se na to úplně vysral. Trojlístek nejlepších: D, L, X. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)
  • Každý režisér dostal 5,000 amerických dolárov na natočenie svojho dielu. (LV.Helter)
  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)

Reklama

Reklama