Reklama

Reklama

Falco

  • Rakousko Falco - Verdammt, wir leben noch! (více)
Trailer

Životopisný snímek o největší rakouské hvězdě populární hudby: dramatizace života Johanna Hölzela známého jako Falco. Filmová kronika Thomase Rotha popisuje Falcovy začátky na vídeňské hudební scéně, jeho sólový vzestup s “Der Kommissar,” mezinárodní průlom s písní “Rock Me Amadeus” (první píseň od německy mluvícího interpreta, která se stala hitem #1 v USA), jeho bouřlivý osobní život, plný drog a rodinných trablů, až do jeho smrti roku 1998, kdy v Dominikánské republice narazil se svým vozem do autobusu. Manuel Rubey z rakouské hudební skupiny Mondscheiner zde ztvárnil tuto popovou hvězdu s rychlým životem, která sice zmizela ze světových pódií, ale ve své rodné zemi zůstává velikou postavou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Manuel Rubey se předvedl, že má Falca zmáknutýho na jedničku a všechno jsem mu věřil, prostě a jednuduše fantastický výkon, který film opravdu zvedá. Některé pasáže byli velmi ve zkratce, ale propojování s Dominikánskou republikou bylo zajímavé a tak nějak to ucelovalo. Ale hlavně jsem si znovu uvědomil, že byl Falco borec a znovu jsem se dostal na temnou stranu rakouského pop/rocku a za to jsem tomuto filmu vděčný :-) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Er war Superstar, er war populär, er war so exaltiert, because er hatte Flair." Tak to je přesné. Proslulý rakouský hudební recitátor Falco byl zkrátka svůj a o jeho namyšleném egu a drogových experimentech se snad ani není třeba zmiňovat. Tento snímek však ukázal i Falcovu největší slabinu - STRACH. Falco měl strach z toho, že zklame, že příští deska nebo písnička bude horší než současná a proto si nedokázal vychutnat ani prvenství v americké nebo anglické hitparádě. Chce se mi ho trošku litovat, ale vím, že i když to tento snímek úplně neukázal, tak tenhle týpek prožil čtyři desítky let svého života naplno a nyní si v kotli užívá pekelné orgie s největšími padlými děvkami tohoto světa. Já mu to přeju. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Falco byl v tehdejší době jméno a je znát, že si tvůrci s tímto filmem dali skutečně záležet. Jeho život, problémy, všecko nádherně vystihli do plátna a mně se to neskutečně líbilo. Jedno negativum bych ale měl, i když s tím se tak nějak nedá co dělat. A to se zpěvem herce, ztvárňujícího Falca. Alespoň to mohli trošičku počítačově upravit, ale nevadí. Jako celek film funguje výborně. Jeho muzika se mi líbila a tady jsem měl možnost jeho život v kostce nádherně vidět. Pamatuji si jako malej capart, když jsem jezdil do Žďárských vrchů do chatek, jak tam známej měl ty Německý kompilace Just 2 Dance, nebo tak nějak. A tam hitovky jako Der Komissar, Rock Me Amadeus nebo Mutter, Der Mann mit dem Koks ist Da...vypalovačky jak cyp, jako malej jsem to hrozně žral. Falco, ačkoliv ve filmu lidé kolem něj tvrdili, že byl první bílý raper (a ty bych já nejradši vystřílel z povrchu zemskýho) také byl výborný umělec, kterého potopil fakt, že překonat sebe sama není tak jednoduchý proces, který by se dal opakovat...několikrát. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasický životopis se všemi klady i zápory. Režijně ne zas tak moc dobrý a scénář někdy až moc přeskakuje, takže ani pořádně nevíte, v jakém období se zrovna nacházíte. Navíc konec je docela nezvládnutej a tam, kde jsem čekal nějaký emocionální vrchol to vyšumělo do ztracena. Manuel Rubey je ale každopádně fantastický, Falcova gesta pobral dokonale a ta podoba je místy neuvěřitelná. Kamera je taky hodně dobrá a Falcovy songy zaujmou vždycky. 60% ()

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Falco bude mít v mém hudebním srdiečku vždy místo. Jeho písně jsou synonymem pro život. Jeho život byl ten Život s velkým Ž. Když před smrtí, vytuněn kokainem, poslouchal v autě svou píseň Out Of The Dark, tak jsem na sekundu omdlel, protože větší Život jsem do té doby neviděl. A taky jsem si uvědomil, že přesně tyto momenty dělají ze života tu neskutečnou jízdu a že to všechno musím taky nějak pošolichat a zažít si to. Falco NAVŽDY!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Len dve mená nemajú vo filme skutočnú podobu. Falcova manželka je vo filme Jacky, ale v skutočnosti bola Isabella a meno dcéry Carolina Tanja je v skutočnosti Katharina Bianca. (smeke)
  • Při přezpívávání Falcových písní spolupracoval Manuel Rubey se stejnými producenty jako Falco, s Robem a Ferdim Bollandovými. (BeAnne)
  • Otec Manuela Rubyho o Falcovi řekl, že je taková levná rakouská kopie zpěváků typu Davida Bowieho. (BeAnne)

Reklama

Reklama