Reklama

Reklama

Zákon gangu

(seriál)
  • USA Sons of Anarchy (více)
Rozhovor 10 - Kim Coates
USA, (2008–2014), 79 h 33 min (Minutáž: 39–81 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Mark Boone Junior, Ron Perlman, Kim Coates, Tommy Flanagan, Theo Rossi, Maggie Siff, Winter Ave Zoli, Johnny Lewis, Emilio Rivera (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(92)

Obsahy(1)

SoA je motorkářský gang působící ve fiktivním americkém městě Charming u mexických hranic. Gang vedený Clayem (Ron Perlman) a jeho nevlastním synem, hlavním hrdinou, Jaxem (Charlie Hunnam). Živí se převážně obchodem se zbraněmi. Seriál mapuje působení gangu, obchody se zbraněmi, Jaxovy pochyby o směřování gangu, osobní spory mezi členy, do kterých zasahuje v neposlední řadě rodina. Největší hrozbou pro SoA je však agentka ATF a místní zástupce šerifa. (Sonnik)

(více)

Videa (12)

Rozhovor 10 - Kim Coates

Recenze (284)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Poetický komentář dle skutečné události - Již nějaký čas slýchávám nad ránem z mého okna nad postelí velmi pozoruhodný krákot či co a nešlo mi do hlavy, kdo/co že ten podivný zvuk dělá a proč zrovna u mého okna téměř ráno za ránem? Už ale vím. "Zpívala" mi vrána (pouličně řečeno Anděl smrti). Lákala mě, abych se připojil k hejnu psanců, kteří se jako vrány charakterizují vzhledem k černým oděvům a samozvané svobodě. Já se (ne)vědomě připojil, byl jsem vysvobozen z "lidské pasti" a zažil jsem jízdu svého života. Ta vrána musela vidět svýma žhavě zlatavýma očima přímo skrz mě, protože se můj krk při posledních dílech řádně rozohnil a pálil jak pálivý kečup, který však skutečně pálí. Toto pálení předznamenávalo její úmysly - konec seriálu mě zdevastoval. Ano, je to tak!! Ve čtvrtek 12. března 2015 navečer okolo 19:04 s nádherným finále umřela část mého já. Část, která již jako vráná létá s hejnem a hledá další (ne)šťastníky, co se k nám přidají. Nechte se přemluvit, dotknete se rukou boha a on z Vás udělá KRÁLE. A jak praví Neil Young - "King is gone, but he's not forgotten". Tím chci říct, že budete králové navždy! Vesnický komentář - Stalo se ze mě psančisko jaxviňa a už tůruju ve sklepě pincka pYčo! ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Nakonec moc nevím, co psát. SoA jsem se vyhýbal dost dlouho, důvodem bylo pravděpodobně to, že mě x let zpět neoslovily upoutávky v televizi (což se bohužel dělo často, ale doháním vše zameškané) a český název nejspíš také nepřidal. Jenže pak jsem se k motorkářům dostal, dal jim šanci a doslova je zhltl během pár týdnů. Neuvěřitelně mě to chytlo, až nečekaně jsem se zžil s hned hromadou postav, které jsou výborně napsany a výběr herců je perfektní. Jsem motorkář, ale nejezdím na Harleyi, nemám hezkou koženou vestičku, podle které každý v širém kraji ví, že jsem boss, nemám za opaskem sedmnáctku Glocka a bohužel mi při jízdě na moto fouká do ksichtu tak moc, že bych se v integrálce na televizním plátně zrovna nevyjímal tak hezky jako hezoun Jax. Přesto z toho cítím to kouzlo svobody, i když motorky hrají až druhé housle, možná i třetí, protože seriál není zdaleka jen o tom. Výborný, psychologicky opravdu zajímavý, akcí nabitý a proložený i několika vtipnými vložkami. A jestli těch 80 hodin sledování za to stojí? Stojí. ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Holky, milfky, mašiny, záplaty na džíny, citliví machové, kterým nikdy nenaroste pivní pupek, i kdyby chlastali sebevíc, a kteří jakožto gang překupníků zbraní dávající na držku Mexičanům a vařičům pika nevytáčí průměrného amerického patriota, který se připravuje na kolaps civilizace skupováním konzerv s fazolema a munice.____ Seriál sice má plnohodnotné postavy a zápletky, ale bohužel je od začátku plytký, místy až trapný. ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje hodnocení mimo názoru na motorkářské gangy a vše s tím spojené. 1. sezóna - 75%.. poznávání klubu, postav, hlavního hrdiny, vlastních zákonů. 2. sezóna - 80%.. První navštívenky věznice. 3. sezóna - 85%.. Jedna velká akce Belfast. 4. sezóna - 90%... Nový šerif, nový prezident, gradující seriál a konečně mě to začalo bavit. 5. sezóna - 90%.. 6. sezóna - 100%... Neskutečný nářez, každý díl, velké zvraty, slušná akce, jediným rušivým elementem byl Nero, ten mě prostě "sere" už od začátku, co se objevil. Jinak seriál nabírá slušné obrátky a bavil mě každým dílem více a více. Uvidíme, co přinese sedmá řada. Každopádně od chvíle, kdy Clay skončil mrtvý, měl seriál prostě spád jako prase. Pochvala. :) 7. sezóna a závěr... 1. díl, probodnutá asijská kebule Jackím, 2. díl Jackího probouzí sekačka, na konec dílu song Till Its Gone od Yelawolfa. 3. díl- Jax vykuchá na konci dílu týpka. 4. díl - mrtvá blondýna. Od pátého dílu už je to jízda až do konce, to se prostě musí vidět. 10. díl - Abel vyzradí Jaxovi tajemství. ()

SamVimes 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy se mohou chlubit prvotřídní péčí o postavy. Jak z hlediska jejich vývoje, tak jejich vrstevnatosti, tvůrce seriálu Kurt Sutter si totiž na svých postavách, jejich přezdívkách, vztazích a příběhovém pozadí vždycky dává zatraceně záležet. Na ploše sedmi sérií se tady rozehrává výborně gradované drama o lásce (nejen romantické), o rodině, přátelství, loajalitě, ale také o nenávisti a pomstě. Drama plné drsných, stylových i dojemných scén, jež jsou vždy skvěle odehrané, ať už jde o veterány jako Ron Perlman a Katey Sagal nebo Charlieho Hunnama v dokonale padnoucí hlavní roli. Navíc mají Sons of Anarchy jeden z nejlepších písničkových soundtracků, který své převážně bluesrockové, rockové a občas metalové skladby neutíná rychle, ale nechává je patřičně vyznít. Pokud je rovnou nepoužije jako podkres do Sutterových takřka trademarkových dlouhých a skvěle sestříhaných koláží. ()

Galerie (2 445)

Zajímavosti (77)

  • Fotky, které si Tara (Maggie Knowles) prohlíží v 7. epizodě 5. série a na nichž je Otto Delaney (Kurt Sutter), byly vyfoceny během první série. (Chibs)
  • Agentury jako jsou ATF a RICO jsou skutečné. V minulosti vyšetřovali i slavný motorkářský klub Hells Angels. (Chibs)
  • Lenny "The Pimp" Janowitz byl odsouzen za vraždu 3 agentů ATF na doživotí. Představitel této role Sonny Barger byl neprávem odsouzen za vraždu 3 lidí na doživotí. (Chibs)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

Tvůrce Zákonu gangu chystá westernový seriál

01.12.2021

Kurt Sutter, scenárista a tvůrce kultovního seriálu Zákon gangu, oznámil nový seriál. Ten tentokrát vytvoří pro streamovací službu Netflix, ponese název The Abandons a bude se jednat o westernové… (více)

Charlie Hunnam najde psího kámoše

Charlie Hunnam najde psího kámoše

25.05.2020

Málokterý herec by si zasloužil více práce než právě Charlie Hunnam. Hvězda seriálu Sons of Anarchy, nebo snímků Král Artuš: Legenda o meči či Gentlemani za sebou doposud nemá jediný komerční hit, v… (více)

Reklama

Reklama