Reklama

Reklama

Extraterrestrial

  • Kanada The Visitors (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na Zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (134)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

April sa spolu s priateľmi odoberie na rodinnú chatu do Echo Lake. V danej oblasti pred pár dňami za záhadných okolností zmizla mladá žena, po ktorej na mieste činu zostala len peňaženka s dokladmi. Hneď v prvú noc ostane partia mladých ľudí v šoku. Z vesmíru na zem dopadá neidentifikovateľné lietajúce teleso, označované ako U.F.O. Kúsok od neho nachádzajú stopy neznámeho tvora, ktorý nepochádza z našej planéty. Na túto noc už nikto z nich nezabudne ... Tento námet, ktorý vo mne vždy vzbudí záujem musí byť v mojich očiach dostatočne seriózne zvládnutý, aby človek aspoň z časti uveril: "We Are Not Alone". Spočiatku sa "Extraterrestrial" neberie nijak vážne. Po úvodnej polhodine, ktorá bola poznačená množstvom primitívnych dialógov, nastolil Colin Minihan hororové prvky vďaka ktorým tento snímok odrazil na úroveň, ktorú som ani z ďaleka neočakával. Okrem miestami naozaj slušnej atmosféry, jednej vydarenej gore scénky, ponúkol niekoľko slušných lakačiek, čím vo mne vyvolal toľko žiadané zimomriavky. Záver by si zaslúžil väčší rozbor. Je v ňom mnoho plusov, ale zároveň si tvorcovia neodpustili momenty klišé. Presto všetko bol spracovaný zaujímavo. Sarkastická bodka za všetkým sa vyslovene pýtala a Ja toto proste milujem. "Extraterrestrial" síce kvalitu mnou milovaného "4th Kind" nedosahuje, no presto všetko mu vďaka mnohým pozitívam udelím – 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Na příchod v míru vám zvysoka seru!" Vláda Spojených států uzavřela dohodu s mimozemšťany. Oni si občas někoho odnesou, aby ho mohli rozpitvat, a když to přežije, vrátí ho zpět, na oplátku si lidstvo bude dál myslet, že je vládcem své planety. April se vydá se svým přítelem a nečekaně i s dalšími kamarády na chatu, kterou chce její matka prodat. Má za úkol udělat fotografie pro realitní firmu a navíc přivézt pár věcí svému otci, o které by nerad přišel. Problém je, že v oněch místech se začínají ztrácet lidé a zvířata hynou krutou smrtí. Když jsou všichni svědky havárie létajícího talíře, jejich osud je zpečetěn. Poslední kapkou je moment, kdy April jednoho z mimozemšťanů zastřelí. Střet s vetřelci je nelítostný a hlavní postavy v podstatě nemají šanci. Ač se zdají nelítostní a dojde i na anální sondu, v krutosti je nakonec předčí lidé. Vizuálně solidní snímek kazí jen občas rozkývaná kamera a noční záběry s roztřesenými baterkami. Napětí podtrhává atmosferická hudba, efekty nejsou špičkové, ale dostačující. Závěr připomínající Noc oživlých mrtvol si zaslouží samostatnou hvězdu. Zatím poslední snímek Emily Perkinsonové. Závěrečné titulky doprovází hit Spirit In The Sky v podání E. Johna. Nízkorozpočtové příjemné sci-fi. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér toho moc na kontě dobrého nemá, ale tahle jeho prvotina, je více než dobrá. Za mě určitě jeden z nejlepších, emzáckých Hororů. Vydařená atmosféra ( + puštěno za deštivé noci), napětí, slušný casting, sem tam nějaké to Gore, ani jsem nečekal, že zde nějaké bude, finále vynikající (nekončí dobře). Hodně slušná podívaná a divím se, že jsem to za těch 6 let, nezahlédl ještě v televizi. Na Kanadu hodně překvapivý, slušná čtyřka. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jiných kousků s podobnou tématikou se musím vrátit a konstatovat, že se tahle zpočátku odlehčená ufounština stala jakýmsi bodem, od kterého se mají začínající scifi rejžové odpíchnout. Naivní se po ztroskotání mimozemského plavidla mění v pop-style strašidelné až nechutné, a kdo jiný v tom má prsty nežli ´´bratři´´ scénáristé. Opět podivně podhodnoceno. 75% ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to sorry pánové, ale tohle byl fakt sci-fi úlet. Americká vláda má dohodu emzákama, že můžou unášet lidi a dělat na nich pokusy. To je mi celkem fuk, ale hlavně co jsem zjistil. Že láska nejen hory přenáší, ale dokáže vás taky dostat z vesmíru do lesíka. Nezáživná kravina, která se snažila tvářit vážně - 5% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Během produkce scény "anální sondy" se filmaři obrátili na specializované a kvalifikované pracovníky v oblasti sond. (Lajty)
  • V scéne, kde April volá so svojím otcom, je na pozadí vidieť súbor s filmom Grave Encounters (2011), ktorého scenár napísali taktiež The Vicious Brothers. (Marceloo)
  • V závere filmu, pri upratovaní miesta činu, všetko vedie muž, ktorý má oblek a zapáli si cigaretu. Ide o odkaz na postavu "The Smoking Man" zo seriálu The X-Files (od r. 1993), ktorú pôvodne stvárnil William B. Davis. (Lukoh)

Reklama

Reklama