Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka nejen pro děti, ale i dospělé, která dává divákovi možnost strávit poklidný večer při sledování zajímavého příběhu natočeného podle skutečných událostí. I přesto, že je mi prostředí koňů a závodů na míle vzdálené, dokázal mě snímek zaujmout. Osobně mě velice zaujala kamera, které se podařilo prostědí závodů a zejména ony závody nastímat takovým způsobem, že byl divák přímo vtažen do víru dění. Jediný rušivý element pro mě představovala stopáž filmu, která mohla být kratší. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Během sledování tohoto filmu jsem nejednou měla husí kůži a to bylo dojetím a napětím, které ve mě příběh o Secretariatovi dokázal probudit. Všichni herci byli skvělý a mám možná takový pocit, že tam i většina z nich nehrála ale byli tam sami za sebe. Pocit, který jsem prožívala při konci filmu, když se záběr přiblížil na skutečnou Penny Chenery se nedá popsat. Byla jsem příjemně překvapená. ()

hrosiik 

všechny recenze uživatele

Dojemný, pohádkový příběh o jednom výjimečném koni se srdcem šampiona. Ani se nechce věřit, že je to dle skutečné události. Realita od zpracování WD bude asi trochu jiná? Diane Lane není žádná Stepfordská panička (i když je v domácnosti a dala přednost rodině před kariérou), ale odhodlaná, tvrdohlavá a krásná žena, která, jak sama říká: ,,Potřeba dělat to, v co věříme, pořád zůstává!“ a tak, upřeným pohledem z očí do očí, Secretariatovi dodá sílu vyhrávat..Malkovich skvělý jako vždy. Jeho odmítavý přístup, kdy se neumí vyrovnat s odchodem do důchodu mě baví. Pro milovníky koní je to spíš o víře a záchraně výjimečného koně než vyhrávání dostihů... Napínavé to je - zvlášť ke konci. Věř, běž, dokážeš.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Walt Disney pictures present.....Tak tohle je na mě moc rodinný. Šíleně jsem se nudil. Bylo to ale hlavně tím, že "měkoně " neberou. Jinak pro děti a citlivější osoby je to určitě velký zážitek. Porod hříběte je určitě nejlepší a nejkrásnější moment filmu, nebo ne ? John Malkovich v červenobílém klobouku má ránu....a co teprv jeho další oblečení....no uvidíte. CITÁT - Ten kůň nikdy neměl prohrát !!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Nelsan Ellis, ktorý vo filme hral Eddieho Sweata (pomocník v stajni), bol počas natáčania niekoľkokrát pohryzený koňom do brucha a raz dokonca na neho kôň dupol. (U_S_O)
  • Penny Chenery sledovala většinu natáčení. Chyběla pouze v době svého odpoledního šlofíka. (Anchi)
  • Vo filme sa objavila aj skutočná nahrávka z dostihového závodu Preakness Stakes (druhý závod The Triple Crown), keď rodina Tweedyovcov tento závod sledovala v TV. (U_S_O)

Reklama

Reklama