Reklama

Reklama

Plivu na váš hrob

  • USA I Spit on Your Grave (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jennifer Hills (Sarah Butler) kvůli práci na své nové knize odjede z města na venkov, aby ji od psaní nic nerozptylovalo. Tamější obyvatelé ale na nikoho z města nejsou zvědaví. Jednoho večera se rozhodnou ji tak trochu vystrašit. Od pouhého záměru zničit její knihu a vyděsit ji k smrti se tato jejich lekce, kterou si na městskou slečinku připravili, změní v brutální útok zahrnující bolestivé mučení a znásilňování. Navzdory očekávání všech, Jennifer přežila. A v hlavě má myšlenku jen na jednu jedinou věc - pomstít se. Remake kontroverzního stejnojmenného hororu z roku 1978, který byl pro svou brutalitu v řadě zemí na několik let zakázán. (nightevan)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (818)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Prvoplánový účel, který je totálně směšný. Drobné spoilery. Chcete vidět pořádný film s touto tématikou? Pusťte si "Poslední dům nalevo", ten je sice totálně pochcávaný diváky, ale působí přirozeně a odplata je reálná, tohle je komedie, ač nechtěná. Absolutně zde nefunguje ten pocit zhnusenosti, když je Jennifer (ne)Kozatá znásilněná, vše je tak trapně natahované a nesmyslné (čerstvě napuštěná Jennifer vyrazí do lesa nahatá a místo aby utíkala, prostě se jen prochází, pak je znovu znásilněna když jí ->dojdou<- násilníci). Jennifer je panna, ještě k tomu spisovatelka a evidentně občas zavítá do kostela, zkrátka pionýrka první kategorie, přesto je její "návrat z řeky" ve stylu, že se během těch pár dní v lese naučila chemii, lovit, vázat nepřekonatelné uzle, unést 150kg chlápka, vykouzlit z větviček různé pomůcky + své spálené věci a ještě k tomu dokázala být neviditelná. Celkem solidní výkon na polomrtvou vyzáblinu, která si pořádně ani neuměla zavázat tkaničky. Sarah Butler se absolutně nehodí do této role. Jednak musí být herečka skutečně sexy (to aby divák uvěřil těm nadrženým kecům na způsob: "pojď ke mě krásko... jseš tak krásná kundička... při pohledu na tebe mi stojí péro... chci ti ho tam vrazit"), ale hlavně dokázala přesvědčivě zahrát pouze volnočasový běh na začátku filmu. Stačilo mi sledovat její výraz, když se "vrátila" a věděl jsem, že celý dojem z filmu je v hajzlu. Na filmu jsou dobré jen způsoby smrti, ale to je vše. Thriller je to slabý a zhovadilý, jako tento komentář. 40% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený remake stejnojmenného hororu z roku 1978. Musím řict, že taková kvalita se u hororů typu R&R jen tak nevidí. První část filmu (rape) zachycuje mladou kočičku (přijemně koukatelnou Sarah Butler), jak po cestě na kamsi pro mě nepochopitelnou lesní milionářskou chatu, potkává na benzince skupinku venkovských vidláků, které stihne setřít. To se jí nevyplatí, jelikož jí "zpříjemní" pobyt způsobem, který zřejmě nemá cenu rozebírat. Náhle se ocitneme ve druhé polovině filmu, kde karta obrátí a z oběti se stane NEMILOSRDNÝ lovec. No není to pěkný. :) Jednoznáčně plný počet a doporučení Posledního domu nalevo. ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Poprava svépomocí aneb oko za oko a zub za zuby (!!!) I Spit on Your Grave je jednou z těch moderních předělávek, ze který je už od první minuty cítit, že vás bude chtít ojebat. Chci říct, stačí pár záběrů, úvod děje a vy už tušíte, že s vámi zajdou až do krajností, že to bude sakra bolet a že se u toho budou tvářit jakoby nic. Jenomže stejně jako u The Last House on the Left na to nemají koule. Nebo možná jen o trošku větší. Průšvih většiny moderních exploitation je, že se příliš nechávají unést obraznou brutalitou a zapomínají, jak tenká je hranice autenticity, na které balancují. Jo, alespoň v první půlce se Steven R. Monroe docela držel, šovinistický burani, jeden tuplovaný kokot a kočka v upnutým svršku, která skutečně jela do chaty jen pracovat. Pěkná kamera, obraz, slušná hudba. Jenže samotný očekávaný finále, vlastně jsem jen skřípal zubama a sledoval, kdy tomu ratingu dojde dech. Nakonec z toho byla taková zálesácká homemade skládačka zakončená veršem: "Kdo má moc a chtěl by více, toho čeká brokovnice!" Technicky to nebylo špatný, ale co do uvěřitelnosti šlo I Spit on Your Grave posunout dál, mnohem dál. [final rate: 65%] ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mrazivě naturalistické, brutální a napínavé. Čas od času si rád dopřeju podobnou dávku thrillerového hnusu na pomezí splatter hororu... V těchto snímcích toho sice není příliš (nic), co by se dalo považovat za plnohodnotnou filmovou kulturu, zaujmout nicméně dokáží znamenitě. Pak už je individuální, jak se s tím divácký žaludek popere. Za sebe musím říct, že pár scén mě docela překvapilo, a stěžovat si nemohu ani na delší stopáž, která sice k žánru moc nesedí, ale se kterou si režie pohrála více než zdařile. Pro fanoušky SAW nebo třeba Posledního domu nalevo jasná volba. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení a je až k neuvěření, že právě film který mi zpočátku tak nesedl, si nakonec vybojoval plný počet! V úvodu se skupinka venkovských duševních mrzáků nevybíravě vyřádí na atraktivní hlavní hrdince. To proběhlo s jedním velice důležitým zvratem a proto se také v části, kdy se do hry vloží šerif, má pozornost zvedla stonásobně. Následná pomsta však nikdy v žádném příběhu nebyla uspokojivější. Mučení i vraždy jsou velice nápadité a kupodivu i diváka zvláštně pohladí po duši. Oceňuji také brnknutí na strunu mystična a vysvětluji si tím i zdánlivé nelogičnosti, kdy například slečna sama manipuluje s dvojnásobně těžkými mužskými těly a zavěšuje do nejrůznějších pozic. Uvědomte si totiž, že až do konce není zcela zřejmé, zda incident skutečně přežila a nevrátila se jenom jako duch plný zloby a pomsty. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Film s rozpočtem 2 miliony $, v přepočtu 35,3 milionů Kč, vydělal za první víkend pouhých 32,4 tisíc $ = 572,6 tisíc Kč. (boxofficemojo.com) (Karlos80)
  • Na začiatku filmu Jennifer (Sarah Butler) natankuje benzín za $19,78. Je to odkaz na pôvodný film, pretože, v roku 1978 vyšiel pôvodný film Deň ženy (1978). (Pat.Ko)
  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Day of the Woman. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama