Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Jimmyho otec stane obětí brutální vraždy, najde zdrcený mladík útočiště u strýce Leonarda - bývalého důstojníka SAS, který má ve městě na starosti podzemní sklady. Jednoho dne narazí v bludišti chodeb na Francise. Jimmy ho začne podezírat, že plechový sud v jeho kóji ukrývá stopy zločinu. Když do ní pak násilím vnikne, jeho podezření se potvrdí: došlo k vraždě. Se svým objevem se svěří strýci. Na policii se podle nich spoléhat nedá, rozhodnou se proto pro přímou konfrontaci a chystají se vloupat do Francisova domu. Jimmy ale brzy zjistí, že se vydal po cestě, ze které není návratu… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Cherchez la femme. Aneb krásnej obličej odvádí pozornost od velkýho pozadí. Ten nesvlečenej sex nebyl pokus udržet nízkej rating ani projev feminismu, je to klíč pomalýho diváka k odmítnutí filmu. Můžeme zůstat u dívčí postavy jako metafory v hodnocení, protože vzít si na to strejdu Leonarda, byl bych možná moc zlej. Tak co k tý holce ještě? Je to takovej ten typ, co nejdřív vypadá rebelsky a nepřístupně, sofistikovaně sexy a hluboce a nakonec brečí. Když jsem u konce, tak s lehkým spoilírkem podotýkám, že kulka mezi oči jako popření žánrových pravidel má význam jenom tehdy, když po ní nenásleduje ještě asi 8 minut nudnýho klišé blití. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový malý televizní thriller s nijak překvapivým dějem i koncem. Když máte v ději jen čtyři postavy, moc toho vymyslet ani nejde.   Mladík se vrací s otcem z kina, kde byli na filmu Charlese Bronsona. Jenže skutečnost je jiná než film a při přepadení v metru je otec zabit. Mladíka se ujímá strýc a zaměstná ho v city self storage, tedy obrovském skladišti pro veřejnost, kde pracuje i mladá, poněkud kypřejší dívka, ale myslí si na ni strýc i mladík... Samotné prostředí působí samo o sobě hodně depresivně, strýc může na kamerách sledovat většinu částí skladiště, a mladík jednoho dne objeví náhodou zákazníka, který se ve své kóji chová podezřele. To jsou všechny postavy příběhu, který se jen v prostřední části přesune do vily podezřelého zákazníka, aby se pak zase poslušně vrátil d skladiště, jež skrývá ještě další tajemství. Problém s filmem je, že ona navozená atmosféra, podporovaná ruchovou stopou, velice rychle odezní, a když dojde k překvapivému zvratu v půlce filmu, zůstane poté už jen u honičky kočky s myší. Což je hrozně málo na finále, protože ze čtyř postav v té chvíli jsou naživu už jen tři. Sice následné dvě smrti jsou překvapivé a dobře natočené, co se triků týče, ale osobně mi tak nějak bylo úplně jedno, kdo vyhraje, a kdo ne. Jako divák jsem neměl vztah ani k jedné z postav, i ta holka mi vlastně byla ukradená, a to si myslím u thrilleru není dobře. Čověk by měl nějaké postavě fandit a držet jí palce až do konce. Navíc jen tři, čtyři prostředí dávají filmu spíše pocit televizního studentského projektu. Disk načíná protipirát, tři plus jedna upoutávka, dvě z nich pak najdeme v hlavním menu plus tři jiné, na jiné filmy, a to je vše. Žádné bonusy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak v těchhle prostorech by se vyřádili ti maníci a buchty z Války Skladů. Od Australanů jsem očekával další mrazivý thriller, ale dostalo se mi takového netypického nedodělku. Příběh by možná sám o sobě nebyl tak marný, kdyby tu po logické stránce nebyl děravý jak ementál. Mladíka bych ještě pochopil, ale strýc byl dobrý magor. Po morální stránce nad tím šlo přimhouřit oko, ale zřejmě to měl v hlavě ještě z války dobře pomotané. Co se Saskie Burmeister týče, po tváři to nebylo škaredé děvče – jen ty mrdačky v oblečení mi lezou krkem – to už je do filmů nemusí cpát vůbec, takže tady srážím jednu hvězdu a nakonec dám podprůměrné dvě hvězdy, protože jsem od toho očekával mnohem více. 45% ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Taká práca v skladišti môže byť celkom zaujímavá. To prostredie určite je, hlavne pre thriller. Plno buniek, v ktorých ľudia skrývajú rozličné veci. Svoju minulosť, harampádie na výrobu metamfetamínu, ale aj iné nelegálne veci. Na škodu je pre film hrozne dlhý rozbeh, počas ktorého sa nič významné nedeje. Potom to rýchlo príde, takmer hneď pointa, pár napínavých scén a je koniec. Pre mňa je tento film niečo málo nad priemer, veď tomu zodpovedáajú aj herecké výkony a logickosť konania postáv. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film měl slušný potenciál, který zůstal nevyužit. Celkem brzo divák odhadne, jakým směrem se bude děj ubírat. SPOILER: Pravdou je, že jsem byl dost překvapen, když strýc odpráskl tu mladou holku. Myslel jsem, že to oba mladí přežijí. :KONEC SPOILERU. Jinak myšlenkou trestu smrti a potrestání bez soudu se zabývá mnoho lepších filmů. Ale pro zkrácení dlouhé chvíle tento film není úplně ztracený. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama