Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak mate radi filmy o exorcisme, mohol by sa vam pacit aj tento, aj ked mne osobne sa viac pacil VYHANAC DIABLA (1973) alebo V MOCI DIABLA (2005) s Laurou Linney. Tento thriller sa trosku pomalsie rozbieha, avsak ked pride na scenu Anthony Hopkins, zacne to naberat na gradoch. Reziser sa postaral o celkom zaujimavu dusnu atmosferu, kde nechybalo par lakaciek a to nehovorim o poslednej tretine filmu. Anthony Hopkins je skvely herec a hlavne vdaka nemu pridavam filmu aj stvrtu hviezdicku, pretoze na jeho postavu v tomto filme len tak rychlo nezabudnem. Svedsky reziser Mikael Hafström natocil par zaujimavych filmov, mne osobne sa od neho najviac pacila drama zo skolskeho prostredia ZLO MEDZI NAMI (2003) a celkom slusne usiel aj thriller HRA S NEVEROU (2005) s Cliveom Owenom a s Jennifer Aniston. O nieco slabsi thriller bol POKOJ 1408 (2007) s Johnom Cusackom. _________ Anthony Hopkins - (Otec Lucas Trevant) +++ Colin O'Donoghue - (Michael Kovak) +++ Alice Braga - (Angeline) +++ Ciarán Hinds - (Otec Xavier) +++ Toby Jones - (Otec Matthew) +++ Rutger Hauer - (Istvan Kovak) +++ Marta Gastini - (Rosaria) +++ (Videl v kine 05.04.2011) +++ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprůměrnější z průměrných průměrů. Mikael Håfström není špatný režisér, tady ovšem narazil na ne zcela uspokojující scénář. Ono to sice nikdy není úplně hloupé, nelogické či zmatené - ale ten příběh zkrátka nemá potřebné grády či vyšší ambice. Anthony Hopkins v závěru září, škoda jen, že mu není dáno více prostoru než tomu nemastnému neslanému otravnému učni (rozumějte "sympatickému" hlavnímu hrdinovi, kterému máte fandit). Jinak u pár lekaček jsem se leknul, obrázky z Říma potěšily ... takže vzhledem k tomu, že jsem měl do kina volňásek, návštěvy nelituju :-D Pokud nemáte nějaké radikálně antikatolické názory, tak vás The Rite neurazí. Zásadnější otázkou však je, koho se snaží nadchnout. A já se obávám, že nikoho. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mě hodně oslovují horory s náboženskou tématikou a Obřad není vyjímkou.Ač film postupuje podle žánrových klišé,režisér dokáže skvěle pracovat s atmosférou ( která je v některých okamžicích řádně hutná ) a skvěle vede herce,co si budem povídat sir Anthony vedení ani nepotřebuje.I přes přepálenou stopáž jsem se hodně bavil a i přes průhlednost děje sem měl místy opravdu sevřené hrdlo.Vymítání má skvělý náboj a prostředí Itálie dodává výpravě ten potřebný šmrnc věčného boje nebe s peklem.Chápu menší hodnocení,protože film nijak nevybočuje ze standartního průměru,u mě funguje ovšem tématika a sám v půl druhý v noci sem si místy kontroloval gauč,jestli sem ho celej nezesral ;) žanrová jednohubka,kterou lehce nadhodnotím,70%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak nevěřící Tomáš svou víru našel. Opravdu nenápadná církevní agitka. První hodinka jakžtakž ujde a celá zápletka působí vyváženě, jelikož obě strany mají svého zástupce. Pak se ale začne nebezpečně blížit nuda a jakýsi pokřivený příběh o antikristovi tomu nasadí korunu. Film má ode mě body aspoň za úžasné římské kulisy. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Špatná zpráva: thrilleru Obřad líčícímu skutečný příběh novodobého vymítače ďábla a jeho učně chybí silnější, originálnější obsah. Že se to prý vážně stalo, filmu nestačí. Lepší zpráva: navzdory tématu tu nejde o laciné béčkové strašení, Obřad si dlouho udržuje věcný odstup a promyšlený výtvarný styl. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Film je natočen na motivy knihy "Obřad: Jak se stát moderním exorcistou" od Matta Baglia. (NGP)
  • Kňaz Lucas, ktorého stvárnil Anthony Hopkins, je exorcistom v malej dedinke blízko Florencie. Vo Florencii istý čas prebýval aj Hannibal Lecter vo filme Hannibal (2001), a tak isto si Florenciu kreslil vo svojej cele vo filme Mlčanie jahniat (1991). (STRATEGYsro)
  • Divadlo, které je vidět na začátku filmu, je ve skutečnosti Lyric Theatre, které se nachází ve městě Blue Island ve státě Illinois. (Pavlínka9)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama