Reklama

Reklama

Obřad

  • USA The Rite (více)
Trailer 1

Nadpřirozený thriller, inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o studentu teologie (Colin O'Donoghue), který je poslán do Vatikánu studovat exorcismus, přestože o těchto kontroverzních praktikách i o své vlastní víře pochybuje. Jeho skepticismus se ale začíná rozplývat, když je přidělen k legendárnímu otci Lucasovi (Anthony Hopkins), jehož praxe zahrnuje tisíce exorcismů. Během obtížného případu, zdánlivě přesahujícího i schopnosti otce Lucase, je mladý seminarista konfrontován s fenoménem, který věda nedokáže vysvětlit ani ovládnout - a se zlem tak mocným a děsivým, že ho donutí pochybovat o všem, čemu věřil. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (673)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Krucifixy a kýbl svěcené vody s sebou aneb zdařilý mix fikce a reality! (Natočeno dle knihy novináře, jenž se zúčastnil exorcismů a mluvil s knězem, který absolvoval speciální vatikánské vymítačské kurzy). Film snaží vyvarovat známých klišé žánru jako je protáčení hlavy o 360 °, levitace atd., působí místy tedy velmi umírněně a někdy až možná příliš konzervativně, podobně se ze začátku jeví jezuita Lucas v podání A. Hopkinse. Kněz je však příjemně neortodoxní a klidně si při vymítání zatelefonuje./// Herecký nováček O´Donoghue je sympatický, konkurovat však výtečnému Hopkinsovi dokáže málokdo. A že umí být setsakra démonický, nám všem dokázal již před 20 lety v Mlčení jehňátek. Jeho postava není plochá (jak tomu v hororech bývá) a zajímavě se vyvíjí./// Občas mě naštvala přlišná snaha o navození děsu a psycho atmosféry či otravné morbidní flashbacky na Kovakova otce, který připravuje mrtvé tělo své ženy k pohřbu. Příběh filmu není o víře v Boha (ateistům nic nenutí, křesťany neprovokuje), ale spíše o víře v obecném slova smyslu. Kdyby se Obřad trochu sestříhal a do scénáře se přidala naopak filosofická rovina, která by více zpracovávala otázky typu, zda např. výskyt ďábla potvrzuje existenci Boha, nebo jsou-li dotyční lidé jen postižení vzácnými psychickými nemocemi či ne, mohl by z toho být vynikající film, možná i dokument./// Fanoušky seriálu Řím konkrétně Caesara potěší otec Xavier (C. Hinds). Kněžské roucho a role mu neskutečně sedí a charisma by mohl rozdávat. Obřad se natáčel v Říme a Budapešti, lokace jsou tedy velmi autentické, kostýmy taktéž, z čehož je cítit snaha o realističnost. A novinářka (nevýrazná A. Braga) měla naštěstí jen málo prostoru./// Ať už berete Obřad jako naprostou fabulaci či báchorku, nebo snahu se částečně seriózně vyrovnat s tímto celosvětovým fenoménem, bude pro vás film nadprůměrným zážitkem s řadou děsivých, dobře vygradovaných scén a kvalitními hereckými výkony + ďábelskou atmosférou. PS. Ďábel číhá všude, ale nezačněte hned vybíjet všechny muly s červenýma očima, které potkáte. S pozdravem Vaši ochránci zvířat. :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $37miliónovTržby USA $33,047,633Tržby Celosvetovo $96,047,633Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $6,257,010 //počet predaných kusov 420,075║ Režisér Mikael Håfström je majstrom gradácie a napätia, rovnako tak mu vychádza aj dobrý výber hercov, ktorý vedia vo svojich úlohách zaujať, pútavý film, z niekoľkými dobre zvládnutými lakačkami a hustou atmosférou, prekvapenie. /80%/ ()

Reklama

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Luxusne som sa ojebal! Chlapík neverí a tak ide do Ríma , aby uveril a celý film som čakal, kedy to bude, kedy už konečne uverí, až ma nuda zožierala a v tom pohodlnom kresle som si vymýšľal počas nekonečných 112 minút rôzne relaxačné pozície. Kedˇ na scénu nabehla prvá akrobatka, tak som sa začal uškrňať a myslel som si, že po takto trápnom predkrme snádˇ príde lepší hlavný chod . Prišiel. Stopy kopýt v snehu ! Tak to som už nahlas vybuchol od smiechu! ( O žabách radšej držím hubu, bo to som nejak nepobral, či to mysleli serio?! ) Ja som si viac ako istý, že chlapcom a dievčatám z horrorového klubu sa to bude páčiť a hnedˇ začnú 3- oj hviezdičkovým rozstrelom, pretože to je pre nich povinnosť, ale ja som mal snádˇ zlú konštaláciu. Tak, ako ked som nadržaný, vyhoním si péro, vychladnem a zostanem loajálny, mal som si ja blbec miesto toho, aby som vyhodil prachy za lístok na túto stupiditu, pustiť Exorcistu zo 73 tieho a bolo by. P.S. Divím sa, že Alici Braga za ten čas nevyrašili fúzy pod nosom ! ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Rozhodnutí v ďábla nevěřit neznamená, že ďábel neexistuje. Plamínek víry dříme v každém z nás (i když podle reakcí z kina začínám malinko pochybovat). Mikael Hafström zvolil zvolna plynoucí rozjezd a nenásilné vtažení do děje. Zlom nastává v okamžiku setkání Michaela Kovaka (jež je skeptický ke všemu nadpřirozenému – všechno má přece logické, čistě vědecké vysvětlení) a otce Lucase (nezdolného a též velmi neortodoxního exorcistu). Jedinečný A. Hopkins, který svým vnitřním nábojem, civilním projevem, a také s veškerou svou urputností využívá naplno postavy kněze, pro něhož je střet s bestiemi pekel každodenní hostií. Např. emočně vypjatá scéna náhlého skonu těhotné Rosarie, kdy zlomený otec Lucas prohrává svůj boj se zlem, nebo závěrečné vymítání démona Baala s tváří A. Hopkinse nenechá nikoho na pochybách o věrohodnosti jeho prožitků. K tomu připočtěme přitažlivé lokace, jako neustále bdělí Vatikán a hříšný Řím s jeho tajuplnými uličkami – povětšinou deštěm zkrápějícími, skrytými zákoutími a množstvím toulajících se čičinek, pro něž je Věčné město tím pravým rájem. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"Podle skutečné události" bych spíše ignoroval. Divák pak může mít podstatně kritičtější postoj k tomu, co se na plátně děje (a právem). Pokud to ale vnímám jako klasické hororové béčko, v tomhle případě s excelentním Anthony Hopkinsem, lze mluvit o uspokojivém nadprůměru. Může za to i atmosféra deštivé Itálie a především finální vymítání, které má (herecky) nečekané grády. SPOILER - Posedlý Hopkins je vskutku fenomenální. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 26. ledna 2011 v Hollywoodu. (ČSFD)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 74. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Režisér Mikael Håfström se kvůli přípravě na film účastnil vymítání ďábla. Nebyl přímo u samotného procesu, avšak slyšel, co se děje za dveřmi. (Pavlínka9)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama