Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 2

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (250)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je to síce napínavý film s prekrásnou hlavnou hrdinkou (navyše mojou obľúbenkyňou), ale tak trochu som čakal, že to bude TOP thriller roka. Možno najmä kvôli tomu, že sa to odohráva v nádhernom prostredí, a naháňačky po horách a lesoch vždy patrili k mojim najobľúbenejším. Čo však vyzeralo ako parádna adrenalínová jazda v štýle megapeciek ako El rey de la montaña či Vertige (áno, už som mal sto chutí napísať, že po Španieloch a Francúzoch sa konečne zobudili aj Briti), sa v záverečnej tretine zvrtlo, akonáhle sa postavy premiestnili do civilizácie. Potom je to už tradičná, akčná, rukojemnícka kriminálka, pri ktorej po sebe všetci strieľajú a odnesú si to policajti, zločinci, aj civilisti. Akcie je našťastie dostatok, takže nudiť som sa nestihol, akurát to po atmosferickej stránke začalo pekne zlyhávať. Čistý exploiťák by som jednoznačne privítal viac. 8/10. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době přichází akční thriller, kde les a hory nejsou jen náhražkou kulis pro lacinou produkci, ale jedním ze zásadních elementů vyprávění. Je pak škoda, že ve finále tvůrci ucuknou a vrátí se do města, kde inscenují sice dobře rozvrženou, ale v zásadě obyčejnou a mnohokráte viděnou naháněčku. První dvě třetiny při tom skvěle pracují s diváckými očekáváními a staví většinu napětí na dynamice skupiny a charakterech jednotlivých postav. Coby evropská žánrovka za relativně málo peněz je "Není kam utéct" rozhodně výtečné. Navíc působivě osvěžuje klasická žánrová schémata celkově bezútěšnější atmosférou, která se projevuje v nelítostných zvratech a náhlých koncích epizodních i hlavních postav. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale scénář ho přizabil a zfilmování dorazilo. Úvod sliboval štvanici uprostřed divočiny, ve které zvítězí silnější vůle a ten, kdo dokáže prostředí lépe využít ve svůj prospěch. Bohužel tvůrci ani jejich postavy nedostali jediný nápad, takže chvíli běhali mezi stromy, a pak odběhli do městečka, kde všeobecná demence dosáhla vrcholu a pokud to zpočátku mělo jisté napětí, zůstalo bezezbytku v horách. Nesympatická parta mi k srdci nepřirostla, dialogy byly otravné, akce, zejména ve druhé, městské části, nudná a většinou zcela nesmyslná. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Julian Gilbey a jeho bratr Will, který se podílel na scénáři, se oba stali vášnivými a zkušenými horolezci, aby mohli natočit tento film. (Kritiq)
  • Že se i během natáčení může stát nepříjemná věc se přesvědčil filmový štáb, když na něj během filmování horolezecké scény z vrcholku skály spadl balvan. (Conspi)
  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama