Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nad královským hradem krouží stín velikého draka, princezna Karolína si s pláčem zkouší černé smuteční šaty a na nádvoří hoduje pár pozvaných princů. Při dobrém jídle probírají, co by se mělo podniknout. První princ navrhuje nabídnout drakovi místo princezny pár set poddaných, druhý zase soudí, že v království zanedbali prevenci a že by se to drakovi mělo rozmluvit, a třetí princ o tom pro změnu zase složil píseň. Postavit se drakovi se však žádnému z nich nechce… V podzámčí ale žije loutkář Vítek, který princeznu tajně miluje. On jediný se sám dokáže postavit nebezpečnému drakovi. Draka také nakonec s pomocí dobré čarodějky s podivným jménem Micimutr přemůže. Musí ale slíbit, že o své zásluze pomlčí, jinak se drakova síla vrátí. A tak musí jen trpně přihlížet, když je hrdinský čin připisován protivnému a nafoukanému princi Vladimírovi… Výpravnou pohádku o naději, že zázraky skutečně existují, pokud se sami o ně pokusíme, napsala Irena Dousková a režie se ujal Vít Karas, který do hlavních rolí obsadil herecké hvězdy v čele s L. Šafránkovou, J. Bartoškou, J. Kretschmerovou, V. Dykem, M. Šoposkou, O. Novákem a M. Dejdarem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (391)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Jsem notně na rozpacích, protože nebýt té reálné linie, šla bych asi s hodnocením výš. Ale ten malý spratek, co uměl jen nadávat, mi lezl na nervy a samotná Micimutr také není zrovna příjemná postava (ale asi je to tím, že Libuši Šafránkovou nemám moc ráda). Princezna i loutkář jsou příjemní, Dyk si slizouna užívá, ale pohádce doslova kraluje Batroška. "Kvůli tomuhle mám dvacet let dřevěnou hnátu...." Škoda velmi často opakovaných vtipů a replik. Třeba královna Jaroslava za celou pohádku neřekla prakticky nic jiného, než že princ je fešák a hrdina. Micimutr není úplně špatná pohádka, trochu horší průměr. Víc se těším na Bambitku. P.S. A to Dejdarovo vaffanculo si tvůrci mohli odpustit. Vulgarismy, i když italské, v pohádce prostě nemají co dělat. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úžasný začátek, než divákovi dojde, že se bude řešit jen jedna pohádková věc, která se většinou vyřeší na konci, když mezitím proběhne řada jiných dějů. Zcela zamrazí a zruší se tok pohádkového vyprávění, když se děj přesune do naší současnosti. Podobně na houpačce je tomu s kamerou - jednou básnivě snivá za chvíli získá nervní střih a ruční rozkolísanost, a jakákoliv atmosféra je ta tam - v těch rychlých střizích ji poberete asi tak stejně jako u reklamy na prací prášek. Některé hlášky a dialogy vtipné, jiné zcela trapné ("krasavica"). ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka, která nezklamala. Propojení světa pohádek a světa naší reality nebylo tak mile "uvěřitelné" jako v ARABELE či KAŇCE DO POHÁDKY, ale nebylo ani rušivým elementem příběhu. Herecké obsazení jak Dyka, tak Nováka či Šoposké se povedlo a jelikož je doplnili výborní zkušení herci Šafránková, Dejdar, Bartoška, Kretschmerová, bylo o zábavu postaráno. Mně osobně se nejvíce líbil Bartoška, kterému role krále sedla výborně a je vidět, že pro tyto role (podobně se mi jevil i v LÍBÁŠ JAKO BŮH) je v momentální době jako stvořený. Příběh obsahoval vtipné hlášky, měl dobře zvolené kulisy, interiéry i exteriéry. Celkově povedený lehce nadprůměrný snímek. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Další pohádka vezoucí se na vlně zájmu o fantasy a opět, ne úplně šťastně a podařeně. K tomu přidejme humor, který je místy lepší, místy horší, místy vysloveně trapný, poměrně obstojné herecké výkony, obecně dosti lacině působící digitální triky... Výsledek přímo neurazí, děti snad i zaujme, ale rozhodně nejde o žádné filmařské veledílo... Celkový dojem: 65% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Měli bychom si přiznat, že zlatý čas pohádek u nás je tatam, ale vzhledem k tomu, jaká produkce panuje v jiných státech, je toto ještě docela koukatelné. Zajímavý kinematografický počin mi ze všeho nejvíc připomínal českou pohádku říznutou Nekonečným příběhem (kombinace pohádky a reality), ovšem když ta kočka přeběhla z pohádky do reality, tak jsem chvilku přemýšlel, jestli někdo nepřepnul kanál. Všechno ostatní tu je na svém místě, dialogy i scénář jsou dobré, ale je to všechno na mě až moc kýčovité, byť profesionálně zvládnutý kýč. Zhlédnout to ne na Štědrý Večer, určitě bych šel s hodnocením o hvězdičku níž, ale vzhledem k současné realitě a častou rotací by se z toho mohla stát pravidelná součást vánočního programu TV. Letos slabé tři hvězdy, uvidíme napřesrok. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Drak vzniknul pomocí počítačové 3D animace v Grafickém studiu České televize. (Lynette)
  • Natáčelo se na hradě Zvíkov, v Ledči nad Sázavou a na skalách Velké Ameriky, ale také na malostranských střechách v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama