Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (877)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Obsazený jak z hollywoodskýho výprodeje (jenom Alicia tradičně super), až na pár scén mdle zrežírovaný a hlavně zoufale o ničem. Takže je úplně jedno, že to má luxusní šedesátkovou stylizaci. Chápal jsem, který scény měly bejt vtipný. Ale skoro žádná vtipná není, ve finále tudíž ještě horší než druhej Holmes. A to je co říct. (5/10) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie to prostě dělá jinak. Jeho efektivita je výborná, jeho hrátka s kýčovitostí je dokonalá. Vzít partu herců vedlejšího šáru a vymáčkout z nich to nejlepší, respektive takhle to pak vypadá, když si režisér půjčí spoustu drahých věcí, ale aniž by je rozmlátil nasračku, v pořádku je pak vrátí. Je parádní, že se vrátil o 15+ let nazpět, protože v dnešní době se dobré akční filmy bez k zblití přepálené akce netočí. A jestli je tohle podfuk, tak balím prachy a padám! Našlapaná kamera, bezkonkurenční střih, stylová hudba, elegantní všechno. Býval bych řekl, že Sam Mendes bude mít co dělat, ale ten se od minulka dle traileru vydal právě opačnou cestou. So...."Going soft, peril?"- "Suca..." Za mě paráda! ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Perfektní filmovou záležitost si pro nás Guy Ritchie připravil! Naservíroval nám na zlatém podnose vynikající akční špionskou komedii, která v mnohých pasážích připomíná nejen slavnou bondovskou sérii, ale také jiné snímky, čímž jim ovšem vzdává spíše hold než že by je lacině vykrádala. Skvělé záběry kamery, které si vychutnávají nejen akci, ale také krásy Říma, k tomu se připojuje dobrý střih a aranžmá scén mi občas připomněla tarantinovský styl, čemuž napomohla také hudba. Pochválil bych rovněž výběr herců a s chvalozpěvy začnu u Henryho Cavilla, který mi touto rolí definitivně potvrdil, že by se hodil na budoucího agenta 007 (bohužel již bude toho času příliš známou tváří), neboť jeho pohledy, šarm, hlas, postava a herecké umění jsou natolik kvalitní, že pozdvihuje tento snímek na čistokrevných pět hvězdiček. Ve více než příjemném světle se však představuje také jeho filmový kolega z východu, Armie Hammer. Potěšilo také obsazení dam. :) Opomenout však nelze také samotný příběh, který je poutavý, vtipný i dostatečně akční s lehkou dávkou romantiky. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celého snímku jsem měl pocit jisté nedomrlosti. Tedy ne, že bych se sám cítil nedomrle. To už ne... od doby, co jsem si fixou na prsou udělal první tři chlupy. Prostě ten pocit, že tam herci něco předvádí, pak jim někdo řekne, ať se přesunou tam, pak tam a pak zas sem, a o ni unyle stojí a čumí, pak si odmakají své a jde se domů. Jako když si objednáte ruční mytí auta, čekáte nažhavenou studentku v mokrém tílku, která si to dýško prostě na to vaše okénko chce vybojovat a ono to přitom znamená, že si máte ručně nastavit funkce mytí v myčce. Prostě docela bída. Zklamání. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vrcholom akcie tejto snímky je nápaditá strihová kompilácia naháňačky na ostrove, precízne vedená jednotlivými aktérmi, ktorí si v určitých úsekoch nadbiehajú a postupne sa stretávajú. Ale aj inde režisér využíva simultánne plynutie situácií. Solo s Kurjakinom poskytujú divákovi azda tie najbanálnejšie úsmevné strety, aby ich svojím čarom efektívne podkula Gaby a rozohrala trocha intenzívnejšie potýčky i neočakávané chvíle odhaľovania identít. Práve jej postavou sa do filmu prileje dobový módny šmrnc v duchu hrejivých šesťdesiatok. Agenti sa v uprenosti svojich misií prebodávajú pohľadmi, zatiaľ čo Gaby medzi nimi lakonicky surfuje a nedbalo plní svoju funkciu Kurjakinovej snúbenice. Pri tomto filme som sa velmi príjemne bavil. Mal v sebe náboj, akciu, ľahkosť i vtip. K tomu výborná hudba a krásna (ale plochá) Alicia Vikander. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama