Reklama

Reklama

Sedmnáctiletá Mia má všechno, o čem kdy snila - úžasnou rodinu, milujícího přítele a právě ji přijali na prestižní hudební školu. Stojí však před vážným životním rozhodnutím - bude následovat svůj sen o kariéře violoncellistky nebo dá přednost své lásce a zůstane s milovaným Adamem? V jedno zimní ráno se však všechno změní - Mia ztratí milované rodiče i bratra. Najednou vidí samu sebe, jak leží na nemocniční posteli napojena na přístroje a před očima se jí odvíjí celý život. Vidí všechny své blízké a hlavně Adama, prosícího, aby se vrátila k němu. Včera řešila svou budoucnost, dnes stojí před jedinou osudovou otázkou: Zůstanu? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (271)

novoten 

všechny recenze uživatele

Životní křižovatka v pravém slova smyslu. Ale jen pro pravověrné sentimentální snílky, kterým nostalgie není cizí. Příběh bloudící duše, která vzpomíná na pusu s klukem z kapely a na večery s volnomyšlenkářskými rodiči, nemůže (a ani nechce) nabídnout hutnou zápletku, šokující pointy, nebo cokoli, co zdejší jednohvězdní pravděpodobně očekávali. Nabízí právě jen onu křižovatku, onu nerozhodnost a pár hřejivých vzpomínek a o to smutnějších důsledků, které vám v sedmnácti přijdou přesně tak velké, že si nedokážete představit, že je ve vašem životě ještě něco může překonat. Kdo si na sebe v tomhle věku umí vzpomenout, pro toho jsou pak některé emocionální otázky tíživé až až. Láska totiž vážně někdy může znamenat Život. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dráma o umieraní, ktorá nedokáže vyvolať patričné emócie. Navyše hrozne uťahaná a nudná. Možno bez tých flashbackov, ak by bol dej kontinuálny a autonehoda sa stala 15 minút pred koncom, tak by to malo lepší spád. Toto 90 minútové ležanie napojená na prístrojoch a ponevieranie sa ducha hlavnej postavy po nemocnici, ktorá rozmýšľa, či sa na to vybodnúť alebo nie, nemalo šťavu. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Bohužel, z mého pohledu tentokrát forma ublížila obsahu. Neustálé přeskakování z komatu do středoškolské romance rozbilo obě linie, takže jsem se nedokázal ponořit ani do jedné z nich. Sotva jsem navázal kontakt s jednou, byl jsem z ní vytržen a vržen do té druhé a za pár minut zase zpátky. Po čase už to bylo skoro až otravné. Přitom, kdyby se příběh odehrával lineárně, mohl to být hodně silný film a jistě by uhrál minimálně jednu hvězdu navíc. Náznaky silných emocí tu byly velmi výrazné a občas předvedly, co by mohly dokázat, kdyby měly čas. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Takže chápu správně, že odlišnost této romance od jiných je v tom, že se protagonistka ocitne na prahu smrti a její duše se pohybuje mimo tělo, ale zároveň pro příběh není ničím víc než personifikovaným vševědoucím vypravěčem, který jenom ulehčuje patetičnosti promluv pozůstalých k dívce v bezvědomí a která neudělá vůbec nic, co by nemohla udělat prostě mrtvolně ležíc na lůžku? Říkám to jako člověk, který má pro smutné romance slabost, ale tady jsem neměl důvod se o postavy zajímat, ani když jednu z nich dobře ztvárňuje Chloë Moretz. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"If I Stay" nebolo asi to najhoršie čo som kedy videl, no každopádne zlý je tento film dosť. Smutné je, že sú aj veci, ktoré sú na ňom dobré. Miini rodičia sú veľmi sympatické a príjemné postavy, veci čo sa dejú okolo sú zaujímavé a Mia sama o sebe tiež je zaujímavou postavou. Má to všetko len jeden veľmi veľký problém, ktorý v podstate ruinuje tento film a to je Adam a jeho vzťah s Miou. Je to tak tuctová tak nudná a toľkokrát videná lovestory, že človek presne vie čo sa stane. A rovnako je to aj v časti, kde vidíme jej dušu chodiť okolo. Tiež môžete odhadnúť ako sa asi príbeh bude tam vyvíjať a uhádnuť to dopredu. A najhoršie na tom je, že je z toho potom len klišé a melodráma. Adam je nudná postava, videli sme ho miliónkrát, do príbehu nedali nič nové, už len čakáte kedy prídu tie scénky, ktoré viete, že prídu. Najhorší však je asi koniec filmu, ktorý to dokonale zabije a je to len nôž do chrbta. Pre prípad, že by niekto chcel film vidieť nebudem dávať spoilery, no poviem asi toľko, že to reálne žiadny koniec nebol. Žiadne dokončenie, vysvetlenie, ani nič podobné. Podľa mňa to ani nepozerajte. Neviem ako je na tom kniha, no vzhľadom na to, že bola bestsellerom, tak si ju asi pozriem a prečítam, lebo nerozumiem ako mohol byť ten príbeh úspešný, pokiaľ je to reálne celé napísané takto. To si proste neviem predstaviť. Hodnotenie: D+ ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Herečka Dakota Fanning odmítla roli ve filmu s tím, že je pro ní nyní prioritní dokončení střední školy. (Zdroj: latimes.com) (Medmen24)
  • Chloë Grace Moretz (Mia) sa v skutočnosti naozaj učila hrať na violončelo, ale veľmi úspešná nebola, tak mala pri hre dablérku, jej tvár doplnili digitálne. (De Large)

Reklama

Reklama