Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (97)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Florian David Fitz je zajímavý člověk, který v Bez věcí nad věcí šel úplně mimo můj vkus, v Téměr dokonalá tajemství se mi do vkusu přesně trefil a zde mě opět obešel obloukem. Komedie, u které jsem se během 45 minut nezasmál doslova ani jednou, příběh hloupý s hromadou logických děr a už od začátku je jasné, že film cílí opět na finálové emoce a už ohrané, věcně omílané “pouto” přátel, nicméně tohle po půlce vypínám, protože je to nezáživné až hrůza. A přitom se z podobného nápadu dalo vytěžit více, zejména po komediální stránce. Nebrat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Tyhle umírací filmy umí být snad jen plačtivé nebo až afektovaně veselé. Nicméně ani v tomto případě jsem se nedokázal naladit na vlnu a cítit ke dvojici podvodníků nějaké pozitivní emoce. Poslední prázdniny se s podobnou zápletkou dokázali vyrovnat o něco lépe. I když neměly krásné záběry na africkou přírodu. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podobných filmu je tady spousta ale většinou je film suprový jako tady, kde se celou dobu nenudíte a nakonec vždycky dostanete bud co jste čekaly a nebo prostě uplně něco jiného jako v tomhle případe je škoda že to pro oba nedopadlo dobře protože sem si je oblíbil. Člověk se zasměje zapřemýšlí, film je prostě dobře natočen. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(3/2019) Nedá sa nespomenúť na jeden z najlepších nemeckých filmov, Knockin' on Heaven's Door. O pár rokov si rovnako tak spomeniem aj na tento pokus, bohužial nie v dobrom. Preboha, kto robil kasting? Vyslovene nesympatický ryšavý týpek pokazil pol filmu, druhý v pohoďke ale už to nezachránil. Zúfalo nevtipný film bez kvapky atmosféry. Bohužial stále lepšie ako väčšina ponuky v TV. Takže hodnotím trošku benevolentnejšie pretože aspoň trošku snahy vidieť bolo. (4/10) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Filmov o umieraní tu už bolo... júj a koľko. No ale musím uznať, že v tomto prípade nepadla kosa na kameň, užil som si celkom pohodový a smutný príbeh o dvoch chlapíkoch (resp. chalanoch) čo sa rozhodli svoje posledné dni využiť naplno. Oceňujem tiež humor, ktorý sa tu občas vyskytol, najmä v podaní Andiho. Niektoré pasáže boli síce nudnejšie a mal by som pár menších výhrad aj k záveru, ktorý mi prišiel zbytočne patetický (len aby bola nejaká zápletka a twist), no celkovo som spokojný. Hlavne keď uvážime, že som tohto námetu už prejedený. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama