Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 604)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nekorektnost kam se podíváš. Musím se přiznat, z počátku mě ten film nebavil tak, jak jsem čekal - většinu scén jsem znal z traileru a jen jednotlivé vtípky mě sem tam dokázaly pobavit (hra na PlayStationu "Mnichov 1972" nebo "bonus round" v podobě kopání masového hrobu.) Ale jakmile se Aladeen dostane do Ameriky a je zbaven vousů, ta pravá nekorektní sranda začíná. Narážky na vše možné, vtípky všeho druhu (většinou urážlivé, ale co jiného od Cohena čekat, že?) a hlavně jeden skvělý fór za druhým. Bál jsem se, aby to nepokazil konec, ale naštěstí konec je stejný jako celý film. Ujetý. The Dictator mě pobavil a upřímně věřím, že Cohen opět nadzvedl pár lidí ze židle (či sedaček kina). 90 %. P. S. A camea Megan Fox a Edwarda Nortona, kteří neváhali si ze sebe udělat TAKOVOU srandu, mě hodně potěšila. Speciálně Megan u mě stoupla nehorázně. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pan S. Baron C. je největší žijící Izraelita od smrti Goldy Meierový. Od jejího žertovného vedení Jomkipurské zabijačky se nikdo jiný z macesojedů takovémuto levelu humoru mepřiblížil. Přiznávám upřímně, pro Kadiče, Sadiče i jeho syna, Kusa Udaje, jsem měl vždy jistou slabost. Jejich vizáž i životní eskapády jasně deklarují, jak si arabáč představuje legitimní autoritu. A my blbečci si myslíme, že jim vnutíme nějakou demokracii....Máte-li kladný vztah k romanci, korunované náhodným dotykem dlaní při předporodním fistingu, serou-li vás drzí obézní chlapečci, umíte-li ocenit olympijské hry v podobě, v jaké byly původně zamýšleny, neváhejte, nekorektních úchylů král a pán absurdna vám připravil další lahůdku. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Politicky, sociálně, rasově či nábožensky, tak nekorektní film, kterých je dnes jako šafránu. Sacha Baron Cohen si nesedne na zadek před ničím a nakousává témata, okolo kterých se dnes musí chodit po špičkách a je nemoderní na ně jakkoli poukazovat. Ale on se nebojí a to se mi líbí (nejlepší scéna je ta ve vrtulníku). Proto jsem si tuhle nabitou komedii opět tak hezky užil. Už se těším na Borata a Bruna, které mám teď na mušce. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud ten slizký židák ubere na olizování otylých, chlupatých análů, omezí se jen na rejdění v podpažní buši neholené mužatky a přitlačí na pilu tam, kde se ostatní přizdisráči jen vyděšeně dívají jinam, je schopen s lehkostí vyplivnout genitální taškařici, po které budou arabáši mnohem rychleji obohacovat uran, jeho rabín se mu bude snažit přišít zpátky obřízku a vykonverovat jej ze synagogy a Velký satan přemýšlet o poukazu zdarma do jednoho príma kubánského letoviska all-inclusive. Bravo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s postavou běžícího chlapce se zdravotnickými pomůckami na nohách, která se v krátkém prostřihu objevuje při první Aladeenově (Sacha Baron Cohen) onanii, je z filmu Forrest Gump (1994). (JoranProvenzano)
  • Poté, co Aladeen (Sacha Baron Cohen) roztrhá listinu nové ústavy, popisuje davu v sále, jaké možnosti by se jim otevřely, kdyby byly Spojené státy také diktaturou. Ve výčtu těchto možností ale v tu chvíli silně naráží na reálné události a témata, která byly v tehdejších Spojených státech široce diskutována. Příkladem je vlastnictví značného majetku pouze velmi úzkou skupinou lidí, sanování finančního sektoru státem, snižování daní bohatým, nedostupnost školství a zdravotní péče širokým vrstvám obyvatel, zákulisní vlivy na média, příliš široké pravomoci tajných služeb, věznice ala Guantanamo, sporný výsledek prezidentských voleb v roce 2000, pochybné důvody války v Iráku nebo použití Homeland Security Advisory Systém. (GordonCZ)
  • Na konci filmu je možné nalézt poděkování za technologickou vynelázavost, které patří herečce Isle Fisher, Cohenově (Aladeen) manželce. (Brousitch)

Reklama

Reklama