Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu...malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která si je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie...pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít. Vive la France! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Trošku jako Borat, trošku jako Eurotrip, trošku jako parodie na Al-Káidu. Čekal jsem buranskou komedii plnou fekálních vtípků a dočkal jsem se jenom z části. Z té druhé jde o docela chytrou satiru na nectnosti francouzských obyvatel a reálie země obecně a občas se rýpne i do muslimů. Já jsem se bavil výtečně. Od úvodního fackovacího tance, až po konečný fackovací tanec. A kdyby byl humor ještě trošku inteligentnější, tak by to bylo i za plný počet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě skvělé a do "Borata" to má neskutečně daleko, nedokáže vás to takovým způsobem odrovnat, ale sem tam se ústřední dvojici povede nějaký ten vtip, který vůbec není špatný. Tyhle kulturní rozdíly jsou prostě zábavné, ale tady tomu ještě chybí docela dost k dokonalosti a ke skutečně vtipnému filmu. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Jen velmi těžko snesitelný film, který pouze parazituje na popularitě Borata. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž. Vive la France nenabízí vůbec nic a hodně vtipů je navíc založeno na nutnosti znát nějaké reálie, což může být pro někoho problém. Humor tu moc nefunguje, protože je prvoplánový a dost laciný. Párkrát jsem se pousmál, ale to bylo maximum, které jsem tvůrcům dopřál. Youn se sice občas snaží o tempo, jenže se mu to moc nedaří a všechno je tak nějak rutinní. V hlavní roli dělá, co může a společně s Garciou dodává dvěma ústředním postavám jakous takous zajímavost, jenže ani to nestačí. Všechno už zkrátka bylo někde viděno a mnohem lépe zpracováno. S logikou si Youn hlavu absolutně neláme a některé věci jsou až do očí bijící a nejde je přejít ani v rámci žánru. Novinářka, která dělá oběma "teroristům" průvodkyni, je dost hloupá a ono vůbec celá tahle linie je tak zoufale nepravdědopodobná, že se jí prostě nejde smát. Tenhle film příliš nefunguje a od totální katastrofy ho zachraňuje jen pár úsměvných momentů a to, že není delší. Hřebíček do rakve filmu zasadil český distributor, který ho z neznámých důvodů nechal do kin nadabovat a zlikvidoval tím dost možná polovinu vtipů, která je založena na odlišném přízvuku. Navíc se moc nepovedl a opět přichází s oposlouchanými hlasy. Dost špatný film, který jen trapnou nápodobou. 30% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Křoup. Křoup. Křoup. Glo glo glo.... glo glo glo. Éhrrrrrééééééé. Chň Chň. Heh, Eh. Mňo. Dloub, dloub. Žmouly žmoulity žmouly - cvrnk. Mňmňmňmň. ,,Fuňáro, jó? Hmmmm". Šusty šusty šust. Škráb škráb. Fň. Fňňňň. Chrp. Chprrrrrráááááp - ááááá! ,,Zasraná apnoe, dopíčé!" Hééh. Eh. Chrm. Hrrrrrrm chrm. Flus. Chň. Chňňňň. Chmňňňň.... chrrrrrr (etc.). Jo, a ten ,,film"? Zjevně zhovadilá nuda, že? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První polovina mě bavila. Dva ňoumové z ministátu kdesi mezi Afghánistánem, Kyrgizstánem a Ázerbajdžánem letí do Francie, aby zlikvidovali Eiffelovku, ale díky stávce dispečerů přistanou na Korsice a začíná jejich strastiplné tažení na Paříž. Hromada typicky francouzských střelených gagů, spousta hlášek a nakonec i dvojice boratovských herců měla něco do sebe. Navíc jsem zjistil, že Francie vlastně neexistuje. :D Druhá polovina už se nese v rovině povinného prozření, že ten západní svět není vlastně tak strašný a tudíž ubývá i situačních scének a film místy nudí. Nicméně pozitivní dojmy převládají. 60% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama