Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

novoten 

všechny recenze uživatele

Zprvu nevítané pokračování, které ve formě hledání životní role středního věku statečně cílí na nejdospělejší diváky a ty nejmenší potěší víceméně snad jen Vidlíkem. Jinak jde totiž o přemýšlivou a překvapivě také slušně děsivou procházku nostalgickou myslí, která odpovídá na otázky, na které jsem netušil, že nutně potřebuji znát odpověď. Nebýt odklonění staré party (bohužel i s Buzzem) na vedlejší kolej, nemám slov, protože jsem se zase smál na celé kolo a na konci zcela podle očekávání nekontrolovaně slzel. Takhle přece jen o půl kroku slabší než původní trilogie, ale strach ze zbytečného apendixu se naštěstí ukázal kompletně lichý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hračky nestárnou, ovšem děti, co si s nimi hrají, už ano. Šerifa Woodyho potkal trpký osud - stal se nepotřebným, neb jeho milovaný Andy se odporoučel na vysokou, a jeho nová nynější majitelka Bonnie ho nepřijala a raději má v oblibě rukodělného Vidlíka, nevzhledného příborového dementa. Nepotřebné hračky se už můžou spolehnout jen na Starožitnictví, ve kterém v lepším případě dostanou druhou šanci dostat se k novému dítěti,v tom horším případě se z nich stanou ztracenci. Woody a spol. však nastalou krizi svého hračkového života chtějí jednou provždy zažehnat. Řadíte-li se mezi dysgrafiky a přesto jste paradoxně k animačním technikám nároční, tenhle čtvrtý kousek z proslulé dílny Pixaru na vás udělá dojem se svou dokonalou animační stránkou. Stran příběhu je to rozkošně milé, poutavé a nemálo myšlenkově bohaté. Pizdney je pozitivní továrna, takže i zprvu záporná obstarožní panenka Gábinka, která roky bez povšimnutí dětských očí trůní se svými na slovo poslouchajícími nohsledy v útrobách vetešnictví, je vlastně politováníhodná bytost. Do popředí se dostává Pastýřka, která má akční tendence a s Woodym sdílí podobný osud. Většina hraček je ale designově odporná, navíc dějově upozaděná, takže se vlastně ani dětem nedivím, že si s nimi nechtějí hrát. Zrežírováno je to dynamicky a svěže. Josh Cooley nebyl žádnou režijní sázkou na jistotu, ovšem v žádném ohledu nepůsobí, že by jeho málo načerpané zkušenosti byly jeho záporem. Scenáristický pramen ještě nevyschnul, takže Stephany Folsom a zkušený Andrew Stanton s chutí posílají své hrdiny vstříc venkovnímu dobrodružství daleko od domova, kde permanentně dochází k dojemným shledáním a dobrodružným hrátkám. Dabingové hlasy jsou stále z řad hereckých veličin, zapomenutých alkoholiků i ženštin, co si berou mladší partnery, takže Tom Hanks, Tim Allen a Christina Hendricks (a mnozí další) oblaží obecenstvo náležitě kvalitně, český dabing je v pohodě a pochopitelně bude vyhovovat pohodlným divákům a dětem, které se ještě neseznámily s písmenky. Takže mějte na paměti, že až budete chtít nějakou vysloužilou hračku vyhodit, budete už vědět, že disponuje (citlivou) duší. 8/10 ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s dětmi a přítelkyni navštívil pro mě nejlepší animovanou seriu od mého dětství a.... no zkrátka to byla nádhera.Když bych to měl trochu rozvést,tak musím říct,že po třetím dílu ,který byl opravdu parádní jsem s napětím očekával s čím pixar,které je pro mě to nejlepší studio na animované pohádky přijde.Tento v pořadí čtvrtý díl je docela odlišný od těch prvních tří,ale nic to neubírá na umění ,které tu tvůrci stvořili.Na dokonalou animaci i v těch nejmenších detailech,je to neskutečná krása se jen kochat co vše v té pohádce uvidíte.Už v prvním díle jako malej špunt jsem s dětskýma očima a otevřenou pusou zíral a nevěřil vlastním očím té kráse jak oživnou hračky a nic se na tom nemění ni po 25 letech kdy už v roli otce na to jdu se svými dětmi.Co se týče příběhu tak aniž bych něco prozrazoval tak musím souhlasit co jsem někde četl a to,že ten příběh ma neskutečně velké srdce a i jako dospělý divák zde budete mít slzu na krajíčku,kor jestli jste s těmito pohádkami vyrostli.Konec je pro mě trochu nečekaný a svým způsobem i trochu smutný,ale vlastně to dobře dopadne a v hlavě se vám odehrají všechny ty příběhy co jste s Woodym,Buzzem atd zažili.Hned na první dobrou si i oblíbíte všechny nové postavy ,které krásně zapadli mezi už starší hračky.Tvůrcům se i na po čtvrté povedl mistrovský kousek a jsem moc rád,že něco jako příběh hraček kdy vznikl a kdo víc,třeba někdy bude i další díl :-) Za mě jednoznačně doporučuji,jeden z nejlepších filmu letošního roku a myslím,že i po čase se vždy bude líbit..Za mě celkově 90 % a pět hvězd. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Uf! Toy Story i po čtvrtém díle zůstává jedinou smysluplnou pixarovskou sérií. Technická stránka jako vždy bravurní, ale co potěší ještě více, a je to skoro na zamáčknutí slzy, že po delší pauze Pixar vypráví, protože je co vyprávět, srší nápady a nebojí se občas "uhnout" (některé nečekané vtípky, rozřešení některých postav apod.). Pátou hvězdičku nedávám, protože je to až moc rychlé a stopáž bohužel nebyla ke všem postavám spravedlivá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojku pokladám za jeden z najlepších filmov roka (a že ich v roku 1999 v kinách bolo ako dier v ementáli) a trojku za fantastický koniec trilógie, ktorý ma dojal a rozsekal na malé kusy. Štvorka je úplne zbytočná a fakt som pri nej občas premýšľal, či okrem peňazí vznikla aj z iného dôvodu (ale možno áno). Mnohé scény sú síce pôvabné, ale dojatia je prekvapivo málo. Akčné scény sú síce plné nápadov, ale akcie je obecne dosť málo. Niektoré momenty parádne (hororoví bodyguardi). Daktoré fóry tiež. Bohužiaľ, na scenári je vidieť, že ho šili horúcou ihlou. Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. V prvých troch dieloch kľúčové postavy sú vedľajšie (niektoré nepovedia ani vetu!), nové ma nezaujali (nie, ani motorkár s hlasom Keanu Reevesa), Woody neuveriteľne bez ťažkostí zahodí dlhoročné priateľstvá a stane sa hračkou bez domova, pridajúc sa k iným hračkám bez domova, z nich hneď niekoľko (plyšáci) jasne deklaruje túžbu patriť dieťaťu, no keď majú príležitosť zhmotniť tento svoj sen, tak ju odmietnu a pokračujú vo svojom nihilistickom štýle živote. Rozporuplné dojmy som mal aj z ústrednej záporáčky, ktorá na to, že je hlavná záporáčka, nastupuje na scénu jednak neskoro a jednak sa ukáže, že vlastne záporáčka nie je (ehm). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další 4 scény. (griph)
  • Ovečky Pastýřky jsou v češtině pojmenované podle Krokových dcer: Kazi, Teta a Libuše. V původním znění se jmenují Billy, Goat a Gruff. (SONY_)
  • Tom Hanks (hlas Woodyho) začal nahrávať hlasy už v decembri 2015 a súčasne sa venoval natáčaniu filmu Sully: Zázrak na rieke Hudson (2016). Dabovanie Woodyho mu podľa jeho slov prišlo fyzicky náročnejšie než štvorhodinový tréning brušných svalov. (WalterIK7)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama