Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (374)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Čtvrté setkání s Příběhem hraček, kovbojem Woodym, Buzzem rakeťákem a jejich přáteli. Co se týče technické stránky, animace šla zase o něco kupředu a kouká se na to vskutku nádherně. Když se však zaměřím na dějovou linku, je to už trochu vaření z vody. První dva díly jsou zkrátka nepřekonatelné a ani o chlup slabší třetí to nepřekonalo. Na druhou stranu si Příběh hraček dokázal zachovat celkem vysoký standard a závěr byl opět velice emočně napěchovaný. Netuším, co by si mohli scénáristé vymyslet do dílu pátého, ale celkově je tato série konsistentní a nebránil bych se dalšímu pokračování, pokud si udrží alespoň takto nastavenou laťku. Přesto jsem trochu zklamaný, neb Pixar býval továrnou na přelomová díla a už dlouho s žádným nepřišel. 85% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

[Viděno 16.8.] Do nekonečna a ještě dál po čtvrté! Trojka je sice nepřekonatelná, ale čtyřka je důstojným epilogem Příběhu hraček. Kolem a kolem se jedná spíše o Woodyho sólovku, ale ačkoliv zde výrazně chybí intenzivní moment podobný tomu ve spalovně odpadků v závěru třetího dílu (jež žene divákovu hladinu adrenalinu na hranici snesitelnosti), se v té změti překrásných scenérií skrývá citlivý a neobyčejně subtilní příběh o (ne)opětované lásce a vůli někam patřit....Toy Story 4 by se dalo definovat jako citovej vyděrač - nejenže nám chce o citech vyprávět, chce je taktéž u diváka vyvolat, a chce, aby se jim plně poddal - což mu vychází přímo na výbornou. No a fotorealistická animace vás doslova nutí čumět na plátno jak vyvoraná myš (dokonce i obyčejný smítko prachu je zde působivější než celá srst všech zvířat v Zootropolis). Pixar prostě ví, jak tento intenzivní zážitkový koktejl pečlivě namíchat... jen tak dál Pixare, sbohem Woody s Buzzem 💔 ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Disney si ničí duši tvořením dalších a dalších viteálů v podobě life-action předělávek, Pixar se aspoň snaží o něco originálního v podobě pokračování svých nejúspěšnějších sérií. Z Toy Story 4 mám ovšem poněkud rozporuplné pocity. Vizuálně je to vyložená slast pro oko, v porovnání s prvním dílem je opravdu poznat, že počítačová animace udělala fakt nesmírný pokrok kupředu. Dále se musí nechat to, že Pixaři stále umí docela dobře pobavit a vymýšlet s onou interakcí mezi hračkami a světem lidí vcelku originální koniny se zábavnou nadsázkou. Na druhou stranu mám ale trochu problém s tím, kterak film nakládá s postavami. Snímek se totiž především zaměřuje na Woodyho a onu pastýřku, ze které se zde stane (na můj vkus docela votravná) slečna dokonalá. Buzz zde má opravdu jen vedlejší roli a staří veteráni jako Jessie, dinosaur, pan Brambora, atd. téměř žádnou. Prostě tam jen tak nějak jsou. Film si dává větší práci s novými hračkami, které sice jsou vcelku dobře vymyšlené, ale vývoj jejich charakterů se jaksi zasekne nebo nepůsobí věrohodně. Nemluvě o tom, že Toy Story 4 nemá žádného pořádného záporáka, což oproti předešlým dílům bylo hořký zklamání. A konec mě nasral. Hlavně z toho důvodu, že jedna z hlavních postav tam učiní rozhodnutí, které jde zcela proti filosofii, které se v předešlých dílech pevně držela a dobře ji charakterizovala. Celkově ale docela milej fajn film. Ale na geniální Toy Story 2 to nemá ani náhodou. Lepší 3* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Ať to není zbytečné, ať to není zbytečné," říkal jsem si než film začal. Ale jakmile začal, už jsem na to nemyslel. Došlo mi, jak moc mi tenhle svět scházel, a postupem času se ukazovalo, že po uzavření Andyho příběhu v minulém dílu se tentokrát nejspíš uzavře Woodyho příběh a všechno to působilo přirozeně a logicky - žádné nastavování kaše, ale plnohodnotné pokračování / epilog. Na známé postavy se vsadilo stejně jako na nové a výsledek je fajn, emoce všeho druhu jsou přesně tak působivé, jak to Toy Story vždycky umělo, o úžasné animaci asi nemá smysl psát. Vyzdvihnout ovšem musím opět bombasticky dobrodružnou i melancholickou hudbu Randyho Newmana (těším se na český dabing, protože písně nazpíval Michal Prokop). Nebylo to zbytečné, bylo to krásné.____P.S. Zklamalo mě ale, že Pixar tentokrát vynechal předfilm. Proč? ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pixar to napodiv v ďalšom (zdanlivo) zbytočnom pokračovaní tentokrát zvládli, že im niet čo vytknúť. Nad Toy Story skrátka niekto tam hore drží ochrannú ruku. Uveril som im, že už ukončené potrebovali ešte dokončiť... a dobré to bolo, sebestačné a poctivé. Zbytočnejšie než trojka a predsa nie úplne zbytočné. Tým ale tento svet naplnili po okraj, dúfam, že sú si toho vedomí. (i keď - kto vie...?) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Když se Woody, Buzz, ovce a Pastýřka podívají do starožitnictví stropem, je na zemi vidět míč z krátkého filmu Luxo junior (1986), který se objevuje v logu Pixaru a téměř ve všech jeho filmech. (Luky.Konicek)
  • Rozvozové auto „Pizza planet“ je na lýtku pracovníka karnevalu. (LaserJet)
  • První ukázka filmu byla promítnuta na filmovém veletrhu CineEurope 2018. (petr.koca)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama