Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 6

Recenze (375)

lamps 

všechny recenze uživatele

Jestliže předchozí díly Toy Story nesly především náklad chytré zábavy, čtyřka je náloží emocionální ... Jakože fakt. Plnohodnotný sequel, který po bezchybné trojce budil dojmy nadbytečnosti, ale nakonec zvládl bravurně završit vývoj titulní postavy Woodyho, bavit žánrovými úskoky (když se ve starožitnictví spustila hudba z Osvícení, popadla mě cinefilní extáze), smysluplně zapojit nové aktéry v rámci rozvíjení myšlenek minulých filmů a přijít s finále, které mi svou citovou uvěřitelností vyrazilo dech. Přestože jsem trochu skuhral nad paběrkováním oblíbených vedlejších postav, Příběh hraček tímto považuji za definitivně zkompletovaný a nejkrásnější v celé animované historii. A že se k němu budu opakovaně vracet, o tom není žádných pochyb. 90% ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Už třetí díl nebyl zrovna úžasný, i když samozřejmě nejsem cílová skupina. Tentokrát se příběh točí okolo Bonnie,která si vyrobí lžičku a nemůže bez ní žít. Když tuhle odpadky milující lžičku na výletě zabaví panenka z antikvariátu posedlá získáním Woodyho "playboxu", pak máme zaděláno na úžasný film! Nebo spíš ne. Spíše to vypadá jako nastavovaná kaše. Nejvíc mě štvalo, že hračky se teď probíhají městečkem a po dětském hřišti za bílého dne, jako by se nic nedělo. To už rovnou mohl Pixar říct, že v tomhle světě je známo, že hračky jsou živé a mají pojem o takovém konceptu, jako je vědomí a duše. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojku pokladám za jeden z najlepších filmov roka (a že ich v roku 1999 v kinách bolo ako dier v ementáli) a trojku za fantastický koniec trilógie, ktorý ma dojal a rozsekal na malé kusy. Štvorka je úplne zbytočná a fakt som pri nej občas premýšľal, či okrem peňazí vznikla aj z iného dôvodu (ale možno áno). Mnohé scény sú síce pôvabné, ale dojatia je prekvapivo málo. Akčné scény sú síce plné nápadov, ale akcie je obecne dosť málo. Niektoré momenty parádne (hororoví bodyguardi). Daktoré fóry tiež. Bohužiaľ, na scenári je vidieť, že ho šili horúcou ihlou. Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. V prvých troch dieloch kľúčové postavy sú vedľajšie (niektoré nepovedia ani vetu!), nové ma nezaujali (nie, ani motorkár s hlasom Keanu Reevesa), Woody neuveriteľne bez ťažkostí zahodí dlhoročné priateľstvá a stane sa hračkou bez domova, pridajúc sa k iným hračkám bez domova, z nich hneď niekoľko (plyšáci) jasne deklaruje túžbu patriť dieťaťu, no keď majú príležitosť zhmotniť tento svoj sen, tak ju odmietnu a pokračujú vo svojom nihilistickom štýle živote. Rozporuplné dojmy som mal aj z ústrednej záporáčky, ktorá na to, že je hlavná záporáčka, nastupuje na scénu jednak neskoro a jednak sa ukáže, že vlastne záporáčka nie je (ehm). ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl Toy Story byl tím nejlepším, potenciál tahle série tedy zjevně má - ale čtyřka ho dokázala solidně zazdít. Silně nezajímavý film převařující stará témata, staré postavy, a starý humor. Všechno je tu k uzoufání nudné, no naštěstí aspoň ne k uzoufání trapné, což se jinak animákům pro nejmenší stává taky běžně. Zbytečnost, dokonce i na Pixar, který býval nadhodnocovaný i v dobách kdy ho ještě neprznila Disneyho mašinerie. 5/10 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • V květnu 2019 producent filmu Mark Nielsen potvrdil, že Pixar plánuje pokračování Toy Story 5. (petr.koca)
  • 21. celovečerný film od Pixaru, prvý, aký je súčasťou tetralógie a štvrtý, ktorý podstúpil režisérsku zmenu a úpravy v scenári, čo malo za následok posunutie termínu premiéry o dva roky. V roku 2017 Johna Lassetera vystriedal na režisérskom poste Josh Coole. Lasseter však zostal v úlohe výkonného producenta. (LuiCJ)
  • Když se Woody, Buzz, ovce a Pastýřka podívají do starožitnictví stropem, je na zemi vidět míč z krátkého filmu Luxo junior (1986), který se objevuje v logu Pixaru a téměř ve všech jeho filmech. (Luky.Konicek)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama