Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (341)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, James Bond." Jasně, při natáčení Chobotničky nebyl Roger Moore žádný mladík, ale pořád mu to sekne a navíc mu vyšel scénář hodně vstříc, protože předložil agentu jejího veličenstva o něco méně akce (Za zmínku stojí perfektně natočená úvodní sekvence a bitka na vlaku) a do postele mu přihrál starší ale stále sexy Bondgirl... Na Chobotničce je hodně cítit ten sebeparodický nádech, díky kterému mám Moorovky tolik rád (Honička v Dillí, kdy jako zbraň posloužila tenisová raketa, Tygr, který poslechne Bonda na slovo atd.), takže filmu klidně odpustím i to cirkusácké balení, ale neodpustím mu hluchou prostřední pasáž, kdy začne lehce nudit a fakt, že závěrečné dobývání paláce je také trochu chudokrevné. I přesto za 4*. ,,Alespoň jsem si zlepšil backhand." ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Plusy: skvelý Roger Moore, Chobotnička, Kabir Bedi, skvelé využitie lokácií (India), fajnová akcia a napätie (India), konečne došlo aj na komoušov ... Mínusy: nudná akcia a napätie (Nemecko), nevyužitie lokácií (Nemecko), suchý úvod na Kube ... Celkovo by som to zhodnotil asi takto: Bolo na čase posunúť sa ďalej, v poslednom diele sa James Bond tápal v serióznosti a chcelo to nejaké oživenie. Zo začiatku to síce vyzeralo dosť mdlo, ale hneď čo sa to presunulo do Indie začala zábava. Bohužiaľ záver v Nemecku je opäť priemerný. Veľmi slabých - ale stále - 80%. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V dalším pokračování dobrodružství nejlepšího agenta na světě, agenta MI6, Jamese Bonda, se tvůrci zaměřili na hercovu mimiku. Moore zde svého panáka Kena přetavil v mrkajícího a šklebícího mima, který dovede psychicky ovládnout i tygra. Bondovka Chobotnička dovede diváka pobavit i napnout jako strunu. Honičky v indických ulicích patří k tomu úplně nej ze všech těch bondovek s Rogerem Moorem. Mezi partou záporáků najdeme i oblíbeného Kabira Bediho, známého jako Sandokana, který neztratil nic ze svého charisma a předvede například rozdrcení hracích kostek ve své dlani na prach. Nepochopil jsem návrat herečky Maud Adams. To je velký otazník. Asi měli v roce osmdesát tři málo nehezkých hereček. Celkově vzato, ač to byla chvílemi trochu nepochopitelná a logiku postrádající podívaná, bavil jsem se dobře. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Svůdná staromódní bondovka s příjemným feelingem dalekého orientu. Moore už je přestárlý až to hezké není, avšak v rámci mezí se snaží alespoň obstojně "doklepat" poslední dva díly. Celkově vnímám Chobotničku jako dějově i herecky nevýrazný díl. Potěší výhradně již zmiňovaná forma, kostýmy, výprava a strhující typicky osmdesátková "ploužáková" titulní píseň. Určitě ne úplně špatné, drží se zuby nehty v zajetých kolejích, ale chce to změnu. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Octopussy má dvě zcela odlišné části. Ta první - exotická, je velice dobře koukatelná. Z indických motivů se jí daří vysát snad veškeré kulturní stereotypy a účelově je použít pro pobavení diváka. Během chvíle tak přijde na fakýry, chození po žhavém uhlí, slony atp. Není to ovšem špatné. Naopak, jelikož je film pojat s velkou nadsázkou, není o zábavu nouze. Tedy v první půli. V té druhé přijde na řadu cirkusácké prostředí, což je mi osobně velice protivné, a tady film dost upadá. Korunou všeho je ultradebilní závěr - útok cirkusáků na palác, snad nejhorší vyvrcholení v celé bondovské historii. Takže sečtu-li dvě odišné části, dává mi to průměrné hodnocení. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)
  • Bond používá hodinky značky SEIKO, konkrétně typ DXA001, který dokázal přenášet obraz. V době vzniku filmu se jednalo o nejmenší televizi na světě a naprostý hodinářský unikát. (Redix)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama