Reklama

Reklama

Bývalý zločinec Jacob Sternwood je donucen opustit svůj islandský úkryt a vrátit se do Londýna, kde se jeho syn zapletl do zpackaného loupežného přepadení. Detektiv Max Lewinsky ihned ucítí šanci, jak muže, kterého dlouhá léta neúspěšně pronásledoval, konečně dopadnout. Když se ale ocitnou tváří v tvář, začnou odhalovat mohutné spiknutí, které může stát oba protivníky život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer

Recenze (245)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušná moderní kriminálka s notnou dávkou akce, která jednodušší příběh, schovává za slušné vizuální zpracování. Rozhodně se nejedná o nový "Nelítostný souboj", (navíc polda a bandita se zde musí chtě nechtě spojit) ale přesto film dokáže zaujmout a slušně pobavit. Škoda jen, že se film za celou dobu více nerozjede (akce moc není a i přes efektní zpomalovačky, přestřelky příliš nevytrhnou) a přes "třetí" rychlostní stupeň se za celou dobu nedostane a nedokáže pořádně vykreslit ani charaktery postav. Více přitvrdit a lépe pracovat s postavami a mohli jsme tu mít překvapení letošního roku. Takhle zůstává "jen" slušný průměr. P.S. český název absolutně ignoruje to co originální a vlastně i jedna ze zápletek filmu představuje a dokazuje, že česká distributor nepracuje ani se slovníkem, natož hlavou. Podobný přehmat se jen tak nevidí. Co by na něj řekl Franta Fuka?? ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Někteří pisatelé to vypíchli až v závěru, já si servítky nebudu brát hned v první větě- kdo to kurde překládal? Hledat film čistě podle názvu, tak se na to nepodívám ani na svatého Dyndy... Teď přikročme k udílení hvězd: jedna hvězda za Marka Stronga, druhá za Jamese McAvoye, třetí za nekomplikovaný příběh na páteční odpoledne, čtvrtá za Marka, pátá za Jamese, minus jedna hvězda za zpomalené scény (u babičky v bytě se sakra nestřílí!), to máme dohromady čtyři. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Smrt syna se může stát tím důvodem, proč se Mark Strong, alias známý gangster, zase vrátí na scénu. Tohle se líbí jeho pronásledovateli, detektivovi s tváří Jamese Mcavoye, který se zvednul ze svého kolečkového křesla profesora Xaviera, aby opět dokázal, že thrillery mu jdou. Nebo se o to minimálně pokusil. Pomalé tempo, nudný příběh, střílení, kterého je všude plno, tohle prostě nejsou atributy, díky kterým bude snímek "Chceš pěstí?" vynikat. Někdo tady měl dostat pěstí pořádně, ne jen tak jako by. Občasný twist pro zmatení diváka je zbytečný. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Podmanivě natočená britská kriminálka s politickým podtextem, která ale ve výsledku nakonec není tím čím mohla být...Chybí totiž hlubší ponor do postav, který je nezbytný pro to, aby divák víc s děním na plátně cítil. Takhle bohužel zbyly jen figurky v nočním modře nasvíceném Londýně, které se honí a střílí po sobě... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

A další jednohubka, která po nás pomrkává lišácky, ve stylu neonů a industriálního stylu Michaela Manna, ale při hlubším zadívání se na kvalitu materiálu zjistíme, že mu nesahá ani po kotníky. A je to škoda, protože McAvoy tyhle charizmatické mlaďase umí a Strong je mistr pohledů a zamyšlených gest - podobně jako třeba Banderas v Assasins. Bohužel i akce je vcelku dost zmatečná a tak akční fandové úplně spokojení nebudou. Je to takový ten tvrdší chlapský film, ne úplně špatný, ale jednou a dost. Londýn má lepší felling než velkoměsta v USA, ale pořád je to podobně obyč jako nové Stathamovky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Některé interierové a exteriérové scény byly natáčeny v London College of Communication v Londýně. Scény z tiskových prohlášení byly natáčeny v londýnském City of Westminster College's Paddington Green Campus. (chelseaman22)
  • Jacob Sternwood (Mark Strong) nosí hodinky značky Omega Speedmaster Triple. (dyfur)
  • Automobil, kterým jezdí hlavní hrdina ve filmu, je Alfa Romeo 159. (rainman93)

Reklama

Reklama