Reklama

Reklama

Zátah 2

  • Indonésie Serbuan Maut 2 (více)
Trailer 4

Zátah 2 navazuje přesně tam, kde nás děj předchozího snímku zanechal. Rama (Iko Uwais) je opět nucen přijmout roli policajta v utajení, aby poskytl své ženě a dítěti ochranu. Pracuje v protikorupční jednotce vedené Bunawarem, jediným člověkem, kterému může věřit. Rama dostává speciální pověření: musí se infiltrovat do místní zločinecké skupiny mafiánského bosse Banguna. Vrchol řetězce je daleko, krvavá pouť za spravedlností proto začíná v base, kde hnije Bangunův syn Uco. Rama musí získat informace, které by nasměrovaly policejní protikorupční komando k Bagunovi. Po celou dobu se však snaží zakrýt nebezpečnou touhu po pomstě a spravedlnosti, která ho spaluje zevnitř – a díky níž se jak jeho mise, tak i skupina organizovaného zločinu, postupně hroutí. (Cinemax)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (803)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI CHCEME VYČISTIT TOHLE MĚSTO, MUSÍME MÍŘIT VÝŠ. NA VŠECHNY...“ /// Než Rama zláme první hnátu, chvilku to trvá. Taková infiltrace, to chce čas. No a tak celkem trpím. V úvodní hoďce akce pomálu. Samo, když je, je to zábava, ale když není, tak to uspává. Dost lidí se tady tváří drsně a maj dost času. Bodejť ne, když to má 2 a půl hodiny! To voni totiž gangsterky mívaj – dlouhou stopáž, táhlej děj, než si všechno řeknou, než se navzájem podrazej… a tady to je navíc (nebo naštěstí!) vokořeněný akcí. V ní taky hraje dost velkou roli faktor náhody (v tý ruční práci ne, to buď umíš, nebo …). A tak celkem nechápu – já, milovník akčních píčovin a peru jen 3 hvězdy?! Když vona i dobrá akce potřebuje zajímavej děj a ne jen haldu mrtvejch. Zlatej (bezdějovej) panelák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že i z hašišáka může jít strach (zvlášť, když má v ruce mačetu). 2.) Páč všichni tvrděj, že je to nejlepší akčňák! (Kromě mě!). 3.) Thx za titule ,,urotundy“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to tušil, že na druhém Raidu mě bude nejvíce bavit samotný příběh. Skvěle vystavěná a výtečně gradujicí kriminálka je od minula velkým skokem vpřed a rozhodně zde není jen tak na oko. Je to napínavé, strhující a baví po většinu stopáže. Zbytek filmu se však od minula příliš nezměnil a tvůrci nám tak předvádějí další porci místy až zbytečně brutálních bitek, které jsou stále strašně cool. Jejich choreografie se ovšem divákovi po čase dosti okouká, vyloženě strhne jen v pár případech a režisér vás svou nekonečnou porcí zběsilých kopů utluče až k absolutní apatii. 150minutová stopáž je navíc opravdu moc a taková pasáž s přeobsazeným záporákem z jedničky byla malinko wtf. Pro akční fandy ale stále velká povinnost. Toho hypeu a přehnaných keců o nejlepším akčním filmu všech dob bylo ale přeci jen až moc. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenávratně pryč už je ta špinavost a jednoduchost prvního filmu. Pokračování těžkotonážní survival řežby se totiž snaží být daleko víc, než jen bratříčkem s ještě většíma koulema. Dvojka je daleko ambicioznější, s lepším vizuálem, ukecanější a bohužel i mnohem delší. Právě ta gigantická stopáž jí podkopává nohy. Prvních 80 minut tak vyplňuje především příběh. A ten je stejně nezajímavý, podobně jako dialogy, smrdící po papíře. Během týhle doby se tu objeví dva menší a jeden větší souboj v kriminálu, což mi přijde přece jen trochu málo. Následující hodina je ale úplně jiná liga, kamarádi! Souboj střídá souboj a všechny se předbíhají v nápaditosti. Ať už scéna v metru s duem kladiv, nebo ta automobilová honička, která bude letos jen těžko hledat konkurenci. Závěr pak vrcholí v rudé chodbičce a hlavně v sněhobílé kuchyni, kde Uwais předvede s nepřítelem takový fight, že si ho budete ještě šestkát přetáčet. Takže co se týče akce, nemám slov. Bohužel, ta první hodina a půl mi nedovolí dát lepší známku. Jednodušší, ale v akci neutuchající jednička mi zkrátka sedla víc. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Což o to. Choreografie bojových scén a celkové nasnímání je na neskutečné úrovni - stejně jako u jedničky. Ale to je tak všechno. U prvního dílu byl člověk možná až hypnotizován výše zmíněným. Tady to už ale prostě nestačí a na tak přepálenou stopáž už vůbec ne. Snaha o vícevrstvé zápletky se cení, ale každá je plochá jak zednická lžíce a vytvoření alespoň náznaku pořádného děje se nedaří. Recyklovaná jednička - 60%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Serbuan Maut 2 oficiálně přebírá post nejlepšího martial arts filmu, jaký jsem kdy viděl. Cokoliv jsem vytýkal jedničce, tady naprosto neplatí, protože si KONEČNĚ tvůrci dali tu práci a kromě neskutečně nabitých bojových scén, které jsou obdařeny DOKONALOU kamerou (která občas vyvádí skutečně nevídané psí kusy, ale nikdy to není na úkor přehlednosti), má Raid 2 taky příběh. A ne jen tak ledajaký. A taky se tam rozhodně nemažou s tím, jestli to náhodou není moc krvavé nebo jinak "explicitní". A k tomu je to velmi dobře zahrané - až jsem byl překvapen jak to Iko Uwais zvládá. Tohle je prostě gangsterka v tom nejlepším slova smyslu, a technicky špičková bojovka jako bonus. Sice jsme na nejenom pořádnou, ale jakoukoliv bitku na karambity museli čekat o asi tak tři a půl hodiny déle, než by se na indonéskou produkci slušelo, ale v každém případě to stálo za to. Určitou vadou na kráse jsou příliš viditelné inspirační vlivy některých scén nebo postav - nebo jsou to možná pocty, kdo ví. Já vím jen to, že to bylo celkem zbytečné, Evans a jeho parta ukázali jednoznačně, že na to mají i bez Oldboye/Go Go Yubari, Volavky, Yojimba apod. Zvláštní potlesk pro fyzicky degenerovaného "Béžového" Alexe Abbada, ale na druhou stranu drobný mínus za příliš laciné závěrečné odhalení. Odbočka - oni vlastně všichni záporáci (krom bezejmenného Assasina) jsou jasné karikatury. Na druhou stranu, kdyby nebylo toho mládence s baseballkou, byli bychom ochuzeni o asi největší (Iko) "AUVAJS" celého filmu:) Zpět na trať - vznáším ještě WTF za opakovaný výskyt Yayana Ruhiana aka Mad Doga z jedničky (když jde o jinou postavu - s vlastním příběhem - proč ji hraje právě Ruhian?). A konečně jako největší negativum vidím to, že od poloviny filmu se z hlavního hrdiny stane mnohem víc než jen policajt Rama, který to chce jednou provždy ukončit - stane se z něj totiž stroj s bojovým duchem, jehož nezdolnost by musel záfidět i ten nejelitnějši německa fojak, a objem krve v jeho žilách by zaměstnal jednu transfúzní stanici na dva nebo tři týdny. Holt bohužel se nám tvůrci zase neudrželi... ale je tu jasný příslib trojky, kde můžeme očekávat konfrontaci silatu s dalšími styly. A po tom, co jsem viděl tady, mám všechny důvody se domnívat, že by to mohl být vpravdě monumentální nářez. Kdo ví, jestli to bude taky tak dobrý film jako tenhle. A jak dobrý že vlastně je? Ne dokonalý, ale chybělo málo. Zhruba tak deset procent;) ()

Galerie (72)

Zajímavosti (27)

  • Ani jeden z herců se nenechal zastupovat kaskadérem, a to ani při automobilové honičce, která byla během natáčení fyzicky nejnáročnější a také nejvíce nebezpečná. (Yoshitsune)
  • Bojový nôž z filmu sa volá karambit. Je to zakrivený nôž pochádzajúci z Indonézie. (zuzulatomas)
  • Citát na jednom z plakátů „Jeden z nejlepších akčních filmů všech dob“ byl převzat z recenze z webu Collider, známé především díky kritickým názorům. (Ouwen)

Související novinky

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

Remake akčního Raidu je v nejlepších rukou

11.01.2022

Už pár měsíců víme, že remake akčního filmu desetiletí The Raid / Zátah: Vykoupení natočí režisér Patrick Hughes (Expendables: Postradatelní 3, Zabiják & bodyguard). Film si objednal Netflix a… (více)

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Co chystá režisér Raidu?

Co chystá režisér Raidu?

25.11.2017

Gareth Evans má za sebou akčňáky The Raid a The Raid 2, takže se po něm automaticky žádá The Raid 3. Velšský režisér ale s trojkou nijak nespěchá a jeho dalším filmem bude thriller The Apostle, v… (více)

Reklama

Reklama