Reklama

Reklama

K Jasonu Stathamovi, Dolphu Lundgrenovi, Randymu Coutureovi a Sylvesteru Stallonemu, kteří se znovu setkávají v roli týmu elitních žoldáků, se poprvé připojují Curtis "50 Cent" Jackson, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais, Jacob Scipio, Levy Tran a Andy Garcia. Vyzbrojeni všemi zbraněmi, které se jim dostanou do rukou, a schopnostmi je použít, jsou Expendables poslední obrannou linií světa a týmem, který je povolán, když jsou všechny ostatní možnosti mimo hru. Noví členové týmu s novými styly a taktikami však dají „čerstvé krvi“ zcela nový význam. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (304)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

I přes prachbídné recenze jsem stále uvažoval, že bych na závěr mé oblíbené série vyrazil do kina. Už od úvodní akce jsem však věděl, že tady klesneme na úplné dno braků z devadesátek s odpudivými triky a skutečně trapnými hláškami v 99% případů. Neřikám, ani jednička nebyla žádné veledílo, ale bylo to poctivě zrežírované a akce byla správně zemitá a nespoléhala pouze na imbecilní množství výbuchů. Což je však ovšem největší zločin, tak je obsazení. Prakticky každé jméno, které najdeme zde v zajímavostech, zní lépe než to, co jsme nakonec dostali. Seagal (dnes k smíchu, ale v akčních filmech byl prostě ikona), Chan ani Rock se už v sérii nikdy neobjeví a můj sen tak nebude kompletní. Místo toho je tu prakticky jen Statham s Garciou, kteří si jedou svůj spin-off a zbytek moc prostoru nedostal. Vrchol je však parodie na postavu Banderase z trojky, který se se Snipesem nevrátil. A Uwais už taky není to, co býval před 10ti lety v Raidu. Farewell, škoda, že tato série nezačala před 30ti lety a neskončila v roce 2012. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Scott Waugh pokračuje v tom co naznačil v předchozím Hidden Strike a Kurt Wimmer opět dokazuje, že je jedním z největších omylů Hollywoodu. Čtvrtí Expendables jsou nejen zbytečným ale i šíleně špatným filmem, který už v ničem nepřipomíná to, čím předchozí Expendables byly. Prakticky celá parta je pryč, zůstává znuděný Statham a polomrtvý Lundgren a vše se snaží doplnit zapomenutá Megan Fox a rapper 50 Cent. Nebýt posil z Asie, nebylo by o co stát. Expend4bles jsou nudným a odporně vypadajícím filmem s nevýraznou akcí, vyblitým scénářem a herci, kteří nevědí co mají dělat. Film, který nemá je na velkém plátně omylem a ukazuje že dno špatného CGI je hodně hluboké. To co jsem v Hidden Strike přehlížel je v tomto případě v daleko horší podobě a upřímně doufám, že to bude konec Scotta Waugha, který potvrdil, že opravdu není dobrý režisér. Sbohem Expendables, už o vás nestojíme. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Ne, není to dobrý - a to přitom určitě budu (opět) patřit k té "spokojenější" části publika. První tři díly taky nebyly žádné žánrové zázraky, všechny ale měly akčními legendami oplývající obsazení, které samo o sobě pokaždé jakž takž dokázalo kompenzovat účelově slátané scénáře a nedotažené pokusy o stylizaci do akčního filmu 80. let (přitom ve čtvrtém Rambovi se to Slyovi povedlo takřka dokonale!). Čtvrtí Postradatelní už ale působí vyloženě vyčpěle - přesunout fokus na Stathama nebyl špátný nápad, protože nenáročnou žánrovku stále dokáže v pohodě utáhnout. Se vším ostatním už je ale problém. Stáří známí už nemají co nového nabídnout (Lundgrenovy problémy se zrakem toho moc nezachrání) a práce s nováčky je těžce zoufalá. V lepším případě tu máme nezáživné náhradníky (50 Cent a Scipio) původně plánových herců (Crews a Banderas). A v tom horším Megan Fox jako sexy drsňačku. Před zhlédnutím bych nevěřil, jak moc může být její účast ve snímku katastrofální. Když má být sexy, je otravně afektovaná. A když drsná, je až směšně nepřesvědčivá. Ale hlavně má v každém záběru na ksichtě tolik mejkapu, že vypadá jako oživlá vyphotoshopovaná fotka nějaké druhořadé instagramové "modelky". Jednotlivé akční scény nejsou špatné (hlavní fight mi přišel vcelku ok), ale občas je kazí dost mizerné triky. Duo borců z Asie (Uwais, Jaa) se naštěstí podařilo využít vcelku uspokojivě, vizuální ošuntělost a celkovou lacinost tohohle sequelu by ale nedokázala patřičně vyvážit ani sebevětší herecká hvězda. 50 % ()

S.W.A.T 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu, je to nejhorší díl série? Rozhodně ano, ale slabších 70% to k mému překvapení dokáže vytáhnout bez problému. Ale na druhou stranu to šíleně dobře odsejpá a Statham má neskutečný charisma a bez problému jím zakryje hromadu problémů co ten film má. Dále je potřeba pochválit Slye, který ač má věk, tak pořád nepůsobí vyloženě mimo. A co je potom vyloženě super (a fungovalo dokonale i v předchozích dílech) je vzájemné špičkování právě mezi Stathame a Slyem. Hodně potěšující je, že se nějakým způsobem odkáže ke každému předchozímu dílu série, hlášky šlapou (nečekal jsem, že nejukecanejší bude Couture) a Tony Jaa je docela fajn (ač je vtipný poslouchat jak evidentně neumí anglicky, takže ze sebe nevypotí nic víc než jednoduché holé věty). No a teďka druhá strana barikády. CGI je vyloženě tragický, ale díky traileru to bylo očekávaný, takže nic překvapivého. Záporácká strana je vyloženě žalostná (jak Iko Uwais, který má s tou angličtinou problém taky, tak "nečekaný" hlavní záporák) - časy perfektně slizkýho Robertse, zábavnýho Van Dammea nebo démonickýho Gibsona jsou pryč. V případě hlavního záporáka je třeba říct, že všechno kolem něho je evidentně ten úplně prapůvodní scénář pro dvojku slitej dohromady se scénářem pro Stathamovu sólovku a proto o to víc štve, že jim to trvalo tak dlouho to natočit, protože se bohužel nemohl té role chopit ten kdo jím měl hrát původně a s ním by to fungovalo výrazně líp. Nováčci sice nakonec nejsou tak hrozný, ale zároveň nic nepřidávají - Fox je děsivě umělohmotná a zmalovaná jak štětka, 50 Cent a Scipio jsou ve filmu zcela evidentně, protože Crews nebo Snipes a Banderas buď neměli čas nebo se na to vysrali (v případě Scipia je to, že nahrazuje Banderase dokonce zakonponováno do děje). Akce je celkem rutina, ale tahle série se nikdy nevyznačovala dechberoucí akcí, takže tady se to drží v lajně. Jo a na Dolphovi je vidět, že byl v době natáčení nemocněj - moc nemluví a když jo, tak to není úplně ono (nemá snad ani jednu pořádnou hlášku), tak snad už mu bude jenom líp. Zjednodušeně - kdo měl už problém s předchozím díly, tak tohle pro něj rozhodně není, protože tady ty problémy nazakrývá luxusní obsazení a špičkování mezi postamava. Možná bych se nebránil pětce, ale s lepší režisérem a lepším obsazením vedlejší rolí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BARNEY SI ZASLOUŽÍ POMSTÍT!… “ Týmovka, z který se (na starý kolena) stala Stathamovka. Zbytek osazenstva (kromě Jaa – Slaye nepočítám) jen komparzuje a ničím nezaujme. Akční béčko, který sice odsejpá, ale pomalu (ale jistě) se kvalitou žene někam k „vyhaslejm“ filmům van Damma nebo Willise. Vtipu málo, nostalgie žádná… CGI na hovno… aspoň že to má to tempo. /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Zájem o roli projevili van Damme nebo Dwayne Johnson. Stallone se zase pokoušel „zlákat“ Jacka Nicholsona nebo Clinta Eastwooda. 2.) Kaskadérskou choreografii dostala na starost skupina „Jackie Chan Stunt Team“. 3.) Thx za titule „Grossmelmen“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (69)

Zajímavosti (18)

  • Terry Crews se ve filmu neobjevil kvůli sexuálnímu obtěžování na jeho osobu. Obtěžovat ho měl Adam Venita. (Duoscop)
  • Jediný film ze série, kde hudbu neskládal Brian Tyler. Zde ho nahradil Guillaume Roussel, který hudebními motivy soundtrack Braina Tylera ani vzdáleně nepřipomněl. (mzss1)
  • V červnu 2020 Jean-Claude Van Damme vyjádřil zájem o návrat do série a veřejně přednesl svůj nápad hrát Clauda Vilaina, bratra své postavy padoucha Jeana Vilaina z filmu The Expendables 2 (2012). Roli však nedostal. (VSVB)

Související novinky

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

Zlaté maliny slupnul hororový Medvídek Pú

09.03.2024

Den před předáváním slavných Oscarů tradičně probíhá vyhlášení cen, které si hollywoodské celebrity často za rámeček nedávají. Řeč je samozřejmě o Zlatých malinách (Razzies), které posměšně oceňují… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

Statham, Stallone a Ayer chystají společný projekt

01.11.2023

Rýsuje se nám zde nová dlouholetá spolupráce na poli akčních filmů? Populární britský herec Jason Statham si údajně natolik užil natáčení nového snímku v režii Davida Ayera (Sebevražedný oddíl,… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama