Reklama

Reklama

Tým Expendables bude tentokrát čelit přímo jednomu ze svých zakladatelů a bývalých šéfů. Conrad Stonebanks s tváří Mela Gibsona stál přímo u jejich zrodu, pak se z něj ale stal odpadlík a dokonce jeden z Barneyho úkolů na zabití. Přežil a teď má bezcitný a bezskrupulózní obchodník se zbraněmi jediný cíl. Bývalého parťáka a celý ten tým postradatelných vysloužilců sprovodit ze světa. Plány Expendables jsou ale přesně opačné. Každopádně to tentokráte bude hodně osobní. Barney navíc vážně uvažuje o tom, že své staré spolubojovníky pošle do důchodu. V řadách Expendables se proto objevuje čerstvá mladá krev s novým stylem a se znalostí něčeho tak opovržlivého jako jsou moderní technologie. Novou krev zastupuje Kellan Lutz (známý ze série Twilight), Glen Powell, boxer Victor Ortiz a také žena! Olympijská medailistka v judu a zápasnice smíšených bojových umění Ronda Rousey. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (1 354)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům ve trojce lépe funguje sebeironie a kombinace nostalgického vzpomínání s moderním pojetím žánru. Zapojení nového mladého týmu, ve kterém absentuje jakákoliv charismatická osobnost, zapadá do konceptu rozvinutého ve druhém díle, kdy jsou jednotlivé postavy postradatelných vnímány nikoliv fikční optikou snímků, ale jakožto projekce předchozích rolí protagonistů. Bohužel však zároveň ubírá prostor veteránům. Úsměv na rtech tuhne i u akčních scén, kterým chybí dokonalá přehlednost a stávají se tak spíše nezdařilou sbírkou akčních miniscének, což je posíleno i snahou věnovat prostor postupně všem postavám. Trpí tím bohužel i závěrečná dvacetiminutovka, která by si tak přála být třešínkou na dortu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pořád to funguje. Patrick Hughes sice místo mladé dravé krve přináší hlavně v polovině snímku hodně zatuhlou podívanou. Jakmile se ale dostane ke slovu jeho hodně slušné akční řemeslo a stará garda, tak si to prostě stále béčkově užijete. Antonio Banderas ruluje, Harrison Ford s Arniem se asi vsadili, kdo z nich umře dřív a drsoň Mel Gibson by zasloužil mnohem více prostoru. Na první dva díly se to nechytá, má akční dušička je však stále spokojená. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Slyovo scenáristické ujištění, že stará košťata pořád metou lépe, než mladá nezkušená ucha, mě vlastně ke štěstí stačí. Bez genderově emancipační vložky v podobě nepřemožitelné bojovnice v sukni (které měl režisér vysvětlit, že věčně zamračený výraz z ní tvrdou mlátičku neudělá) bych se obešel, naopak příjemně potěšil ve své sebeironizující roli Banderas, který si to tady „dává“ jak fretka na speedu. Že těm mladým chybí absolutně jakkékoliv charisma, je vlastně dobře, o to více vynikne osobnost starých akčních pardálů. A závěrečná akční dvacetiminutová masáž to nakonec zvedla na ty těsné 4*.____Musím se smát některým zdejším výtkám (ale i stejně uvažujícím recenzím na zpravodajských webech) ve znění, že třetí Expendables „jsou jenom o střílení“. Co jiného jste, milí dotyční, od ryze akční série a ve scénáři od člověka jménem Sylvester Stallone čekali? Kantovské zamyšlení nad smyslem bytí a všehomíra? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A je to v piči. Tedy pardon, chtěl jsem ve skutečnosti říct, že třetí Ekspendebils jsou jako první skutečně Postradatelní. Po něčem takovém by všichni zúčastnění starci měli sebrat lopatu, znovu si vykopat jámu, uložit se do ní a zahrnout se třemi metry zeminy, aby už opět nevylezli. Ti, co mě znají, vědí, že jsem kvůli pánům Konanovi a Rambovi schopen nadhodnotit kdejaký řídký průjem, ale i já mám svou hrdost. Árnieho role zde až nápadně připomíná Zindulkův part z Babího léta, jen si Stanislav v mládí nepíchal tolik steroidů, a kamera stráví půlku filmu nalepená na krabatém Silvestrovském xichtě, na který jsou zvědaví snad už jen v útulku pro opuštěné basety, aby jen sem tam zabrousila na nějakou tu ultradementní a nudnou akci, jenž proti minulým dílům není ani klacek, natož kůl. Sympatického Mela jako hlavního záporáka máte celý spektákl spíš chuť obejmout a poslat mu pár drobných na kořalku do domova pro antisemitské, vychlastané seniory a situaci bohužel nezachrání ani pár vcelku kulantních hlášek, ani dokonalý Banderas v životní roli bratrance Pepina od zelených baretů. Ač jsem v jádru pravoslavný, ikony neikony, pomrdej to Rasputin. Tak vidíte, nechtěl jsem být příliš lapidární, ale je to prostě v piči. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO SE STALO?“ … ,,SPADLI JSME DO PĚKNEJCH SRAČEK. A BUDE TO HORŠÍ…" /// Úvod dobrej – včetně Snipese (a fóru s vězením). Další pozitiva jsou, že se mi Sly nezdá tak voteklej, pršící Somálci, svině Gibson – tohle beru, má to bejt akční zábava. Pak sice zamrzej ty mladý náhražky, ale naštěstí ,,Španělovi“ bláznivý kreace připomínaj, že jsou to Postradatelní a ne nějakej (ucházející) akční film. Nechybí pár dobrejch hlášek, neplká se vo sračkách a zničení armády jak z Ramba celkem jasně hovoří, že tahle parta je u nás doma nepostradatelná. Za mě lepší než dvojka. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám tým s přáním umřít. 2.) Zjistím, že Sly ještě furt nenašel toho pravýho režiséra. (Scénáristi už celkem jdou…) 3.) Thx za titule ,,fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (293)

Zajímavosti (82)

  • Když se novináři ptali Dwayna Johnsona proč ve filmu nehraje, s humorem odpověděl, že na něj Postradatelní ještě nejsou připraveni. (S.W.A.T)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 39,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 214,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Stallone, Chan a spousta ropy

Stallone, Chan a spousta ropy

13.05.2017

Sylvester Stallone opustil Postradatelné a vrhá se do vysněné spolupráce s Jackiem Chanem. Jejich společný projekt se jmenuje Ex-Baghdad, točí se kolem útoku na ropnou rafinerii v Mosulu a bude ho… (více)

Expendables 4 se rozpadají

Expendables 4 se rozpadají

09.04.2017

Od třetího dílu Postradatelných uplynuly 3 roky a je dost možné, že se nikdy nedočkáme pokračování. Důvod? Neshody mezi producentem Avim Lernerem a Sylvesterem Stallonem, které skončily Slyovým… (více)

Expendables 4 jsou na cestě

Expendables 4 jsou na cestě

10.10.2015

Po třetích Expendables to s populární akční sérií moc růžově nevypadalo. Američané nechali v kinech tristních 39 milionů dolarů a nebýt tržeb ze světa, které film nakonec vytlačily přes stěžejní… (více)

Expendables míří do televize

Expendables míří do televize

07.03.2015

Akční parta Sylvestera Stalloneho si naposledy nevedla moc dobře. Ať už to bylo únikem Expendables 3 na internet, absencí krve nebo něčím jiným, jednalo se o nejhůře přijatý a nejméně výdělečný díl… (více)

Reklama

Reklama