Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (372)

dom156 

všechny recenze uživatele

Z celkových 119 minut je nejméně 60 o ničem. Tuto úvodní hodinu jsem musel zkouknout na 3x, jelikož se zde vyskytují jen plytké kecy o ničem. Až následně se začínají ukazovat malé náznaky zlepšení. Závěr filmu už nestojí za starou bačkoru a dokonce i dějová linie se rozumně zakončí. Nechápu, proč tak dlouhá stopáž, nechápu casting a nechápu tento český prasofilm. Opět české zklamaní a nedoporučuji. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Krvácí mi z toho srdce, ale Ondra Sokol (ač se velmi snaží, to mu nikdo upřít nemůže) jako Tarantino točit neumí. Najdou se světlé chvilky, ale jinak je Krásno hrozně zvláštní film, který si diváky najde nejspíš právě jen díky oblíbenosti Ondry. Mrzí mě to už i díky tomu, že jsem musela protrpět (a zvedal se mi při tom žaludek) upoutávku na pokračování Babovřesek, které budou mít návštěvnost nesrovnatelně vyšší. Plusové bodíky sbírá duo Roden + Plesl a Muchowova hudba. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

topi 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupoval značně pesimisticky, ale ouha! V průběhu vyprávění mě začaly postavy a postavičky bavit stále více a závěrečná půlhodina mě velice pobavila! Takový tip filmu se u nás moc netočí a Ondřej Sokol mě překvapil nejen jako herec, ale i režisér. Vliv Tarantina je tady sice dost cítit, zejména již zmíněná závěrečná půlhodina, ale zmáklé je to hodně dobře a mezi novodobou českou filmovou tvorbou Krásno určitě vyčnívá. I po kameramanské stránce jde o pozoruhodný počin. K tomu našláplá hudba Jana P. Muchova a je tady komediální krimi, které se může v pohodě reprezentovat i v zahraničí. Jo a Karel Roden je bůh, co ten tam předvedl za geniální figurku, to je radost sledovat! Rád bych se od Ondřeje Sokola dočkal dalšího filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co dělat v Šumperku, když člověk nežije.. Černohumorné peripetie v „shithole“ jak od McDonagha, hotelové recepce Tajuplných vlaků a Bartonů Finků, absurdní drama s nádechem Coenů, Krásno obklopené hnusem i krásnem. Odvážný, řemeslně sebevědomý kino debut režiséra s chůzí laciného prostituta svou jinakostí spoustu lidí potěší a co je hezké, ještě více nasere. Škoda jen několika nadbytečných minut a přepáleně bizarního konce, po němž bylo na nádraží stejně mrtvých jak v Tenkrát na západě. A mimochodem, nějaké porovnání s humorem Partičky je docela mimo mušli, ale to už je zkrátka úděl tvůrců řazených do škatulek.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama