Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Uff, tento film jsem dal nadvakrát. Ondřej Sokol zvolil velice zvláštní, osobní a osobitý přístup, který mi moc nesedl a kdy jsem nepronikl do tajů autorovy duše. Zpočátku se jedná o strašlivou nudu, v níž jsem nepochopil její smysl. Napodruhé jsem se dobral až ke konci příběhu, kdy jsem se i pobavil, ale stále nepochopil... ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, čekala jsem víc, čekala jsem víc a těšila jsem se... A to je právě to, co se dělat nemá. Kdy už se poučím? Ale na druhé straně žádné zklamání nepřišlo a přišlo takové lehce škobrtavé bláznivé pohlazení s nádechem starých dob čišících hlavně z interiérů a exteriérů vlastně taky. I když to má zcela konkrétní obsah, tak i ten se nějak lehce rozplývá a stává se šimravě neuchopitelným. Šimrání mám ráda, jde jen o to, jakou část filmu to stačí naplnit. Když zůstanu u průměru... No... Tak úplně mi to nesedí, ale když chvilkový nadprůměr se smíchá s takovou podivnou hmotou... mohl by vzniknout průměr, že? Já na tu matematiku moc nejsem... ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu jsem přistupoval značně pesimisticky, ale ouha! V průběhu vyprávění mě začaly postavy a postavičky bavit stále více a závěrečná půlhodina mě velice pobavila! Takový tip filmu se u nás moc netočí a Ondřej Sokol mě překvapil nejen jako herec, ale i režisér. Vliv Tarantina je tady sice dost cítit, zejména již zmíněná závěrečná půlhodina, ale zmáklé je to hodně dobře a mezi novodobou českou filmovou tvorbou Krásno určitě vyčnívá. I po kameramanské stránce jde o pozoruhodný počin. K tomu našláplá hudba Jana P. Muchova a je tady komediální krimi, které se může v pohodě reprezentovat i v zahraničí. Jo a Karel Roden je bůh, co ten tam předvedl za geniální figurku, to je radost sledovat! Rád bych se od Ondřeje Sokola dočkal dalšího filmu. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chcel som pôvodne napísať iba slovo Nuda, ale asi by som to mal trošku obkecať. Takže obrovitá reklamná kampaň, pred aj počas vzniku (na čsfd minimálne spamovanie diskusií, niekým pravdepodobne z PR), pamätám aj súťaž so žiadosťou o spolufinancovanie, atď, atď .... spôsobili minimálne skepsu, aj v človeku čo k domácej tvorbe nie je až tak kritický. Ako ja. Tešil som sa aj na Donšajniho ako nového Menzla a nebral v úvahu čiernu farbu. Až som sa presvedčil. Krásno samozrejme nie je na kameňákovej úrovni, skôr taký Řehořek, čo má námet na hodinu filmu a chce mať celovečerák, ktorý by mal úspech aj v zahraničí. Ale to sa asi nestane, pretože je tam furt tá hodina navyše a tá by chcela baviť. Nevyšlo to. Možno nabudúce, ak nato ovšem budú peniaze a nervy. Snáď ani ne. ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv bych se obešel asi bez půl hodiny zbytečných scén a dialogů a ty zbývající bych uvítal více vypointované a šťavňatější, dávám nakonec čtyři hvězdičky hlavně za hlavní roli mého milovaného města a celkem povedené vtipy, i když Partičku nesleduji. PS: Jen totální maloměšťák si může myslet, že tohle nějakým významným způsobem dehonestuje Šumperk a jeho obyvatele. Naopak. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama