Reklama

Reklama

The Guest

  • Slovensko Hosť (festivalový název) (více)
Trailer 2

Rodina Petersonových truchlí nad ztrátou syna, který padl ve válce. Jednoho dne zazvoní u dveří jejich domu jistý David (Dan Stevens), který tvrdí, že byl přítelem jejich syna a jeho parťákem z jednotky. Před jeho smrtí mu slíbil, že dohlédne na jeho rodinu, která Davida po počátečním šoku příjme a brzy jej začnou brát za rodinného přítele a životní oporu. Zanedlouho se však začnou objevovat záhadné podivnosti v Davidově chování a ve městě se přibývá vražd. Nedůvěra narůstá zejména v Petersonových dceři Anně (Maika Monroe), která se rozhodně přijít na kloub tomu, kým host v jejich domě opravdu je. (peetriss)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (291)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Od začátku nemáte páru, víte jen, že je něco jak být nemá, a s tímhle pocitem vás to nechá cukat se až téměř do konce. K tomu ano, má to v sobě ten nádech a la DRIVE a zajímavé charisma mne do té doby neznámého Dana Stevense. Jenže bohužel, to vysvětlení mi přišlo naprosto dementní, a slasherově hororový závěr sice bonbónek, ale už tím pádem nepříjemně úsměvný. Takže rozhodně zajímavý mix a film co zaujme a chytí, ale jak říkám, nerozdýchal jsem posledních 30 minut, tam se mi to rozpadlo namísto aby umocnilo. ()

J009 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně je to velký překvapení, nic zázračnýho jsem od tohohle filmu nečekal, ale what the fuck??? Příběh nijak slavnej, ale hlavní postava v podání Dana Stevense? Naprostej luxus. Kombinace charismatickýho týpka, pár zvratů a hudby z tohohle filmu dělá víc než jen obyčejný béčko. Já se bavil od začátku až do konce. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejzábavnější béčko posledních let. Má to něco z Bourna, něco z Univerzálního vojáka, ale vesměs si to jede svojí vlastní cestou. Pravda, těch maníků, co se nakvartýrujou do relativně poklidné domácnosti a odvolávají se na známost s mrtvým členem rodiny, už tu několik bylo, ale nepamatuji se, že by ta látka byla zpracována tak našlapaně a přímočaře. Herci do jednoho fajn a vévodí jim pochopitelně Dan Stevens a jeho vražedně modré oči. Veliká spokojenost. 85% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

To pomalé, nenápadné, mrazivé a zároveň úsměvné získávání si rodiny, manipulování s ní (a nejen jí) mě strašně bavilo. Když došlo na první větší akci, neměl jsem s Davidovými („super“) schopnostmi větší problém (přece jenom, patřil k naprosto elitní jednotce), to mě spíš naštvala ta (skoro) nezničitelná pneumatika u auta. Podobně jako dost uhozené Annino povídání s Carverem a až zbytečně moc cool odchod z podniku. Ale to všechno se ještě nějak dalo skousnout, přejít. Jestli jsem však měl opravdu problém něco rozdýchat, tak to bylo posledních cca 10 minut, to bylo opravdu jedno dementní klišé za druhým a k tomu úplný konec, který jsem asi nepochopil; naprostá debilita tvůrců či jenom záměrný výsměch divákům? Nicméně, překvapila mě zatraceně padnoucí hudba a taky fakt, že jsem záporákovi fandil asi o něco víc a déle než bylo záhodno (opět záměr?). Celkově to vidím na lepší 3*. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vás okamžite vtiahne do deja svojou gradáciou a napätím. Má neskutočný spád paradoxne napriek pomalému tempu a zdá sa, že celkovou kompozíciou sa bude jednať o jeden z najrafinovanejších počinov za dlhú dobu. Počas nej vás dej donúti neustále hádať, čo je vo veci. Viete, že niečo tu nehrá, akurát nemáte ani poňatie o čo vlastne ide. Akurát potom prichádza druhá polovica, ktorá je ‘iba‘ zabudnuteľná akčná zábava. Čo nechcem povedať, že je zle, akurát to trošku pokazilo celkový dojem a podkopalo jeho ambície. Scenár má teda svoje svetlé aj zlé stránky a je trošku škoda, že to tvorcovia nedotiahli tam, kde možno pôvodne plánovali. Dan Stevens vytvára symbolický charakter hlavnej postavy, ktorý je zároveň veľmi sympatický i desivý a je jedno z najväčších devíz filmu. Ostatní herci slušne sekundovali. Zároveň oceňujem neskutočne nabitý soundtrack. 80%. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Pri vyvrcholení filmu je možno niekoľkokrát vidieť masky z filmu Halloween III (1982) zobrazované projektorom na stenu. (Da_reba)
  • Součástí původního scénáře, podle kterého se měl děj odehrávat v Korey, byla i automobilová honička na 50 stran. (Phill67)
  • Pro soundtrack k tomuto filmu byly použity 3 dřívější songy nizozemské skupiny Clan Of Xymox: „Masquerade“, „A Day“ a „Cry in the Wind“. (Frontie)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno