Reklama

Reklama

Po celosvětovém úspěchu filmů Godzilla a Kong: Ostrov lebek uvidíme v kinech další kapitolu z filmového monstrsvěta: Godzilla II Král monster. Ve výpravném akčním dobrodružství se Godzilla střetne s jedněmi z nejznámějších monster v historii popkultury. Nový film sleduje osudy kryptozoologické agentury Monarch, jejíž členové změří síly s armádou obrovských monster, včetně impozantní Godzilly. Ta se střetne s gigantickou radioaktivní můrou Mothrou, kaiju Rodanem a také svým největším nepřítelem, trojhlavým Kingem Ghidorahem. Když tyto předpotopní druhy, které byly doposud pokládány za pouhé mýty, opět ožijí, začnou bojovat o nadvládu a samotná existence lidské rasy tak visí na vlásku. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (599)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rvačky, bašta a možná něco intimnějšího. To první ujde. Aby ne, za 200 míčů. To druhé se pro diváky očekávající zábavný monster film, co nesjel z pásu sériové výroby a disponuje alespoň špetkou scénáristické invence, vůbec neservíruje. To třetí ale nechybí. Warneři s ochotným Doughertym vyjebali s těmi, co očekávali alespoň nějakou tvůrčí návaznost na svébytné pojetí Edwardse. Zatímco najít něco pozitivního je stejně obtížné, jako uplést z krků Ghidoraha vánočku, negativ jsou mraky. Vypíchl bych, že postavy nedisponují ani charismatem žížal, co sbíral u Emmericha Broderick. Jediný, kdo se k tomu prostřednictvím atomového seppuku postavil se ctí, je Ken Watanabe.. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) Viděno v kině. Na pokračování této Godzilly z r.2014 jsem se docela těšil, i když trailery mě zrovna moc nenadchly. Obával jsem se slabého příběhu, což se bohužel stalo, ale naštěstí mě tento aspekt ve finále až tolik netrápil. Celkový vizuál byl docela vydařený. Bylo tu několik druhů monster – krásně byly vytvořeny a to i po zvukových efektech. Oceňuji i skutečnost, že to nebylo až tolik preakčnělé – a tím mám rozhodně na mysli to, že tu nebyla nonstop akce. Protože když už, tak byla teda pořádná a až trochu moc prehlučněná, ale to mi nevadilo. Místy bych ale vytknul trochu nepřehlednou kameru. Jinak si celkově nemůžu moc stěžovat. Až na ten nevýrazný děj to bylo fajn. Herecké obsazení je na tom tak akorát, stejně jako soundtrack. Určitě by se z toho dalo vytlouct ještě víc, ale já nakonec ty slabší a zasloužené 4 hvězdičky uděluji. Godzilla z r.2014 mi přišla o chlup lepší a Kong: Ostrov lebek byl úplně super. No, jsem zvědav na následující snímek této monster série nesoucí název Godzilla vs Kong. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, pri jednotke som si hovoril, že ak sa doladia nejaké tie nedostatky, napríklad tempo a ešte viac sa budú tvorcovia dvojky držať atmosféry pôvodnej japonskej Godzilly a jej podobných monster-filmov, tak to bude konečne to prvavé orechové. Lenže po už čisto hollywoodskej dvojke vo viac menej emmerichovskom štýle mám skôr chuť zdvihnúť hodnotenie práve nevýraznému Nemcovmu filmu z roku 1998. Niektoré scény sú samozrejme super, dizajn monštier skutočne poteší, lenže dialógy sú tentokrát obzvlášť dementne vypečené, že by aj Dean Devlin krútil hlavou a tempo nie príliš vyvážené. Najhoršie však je, že film nemá skutočnú vlastnú tvár. Takže tri hviezdy s odretými ušami, vďaka spomínaným zopár pozitívam. 50% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě dvojky "Pacific Rim" je i dvojka této verze Godzilly prakticky ne(do)koukatelná. Dojímá mě, jak monstra o výšce mrakodrapu vždycky dramaticky jdou po jedné specifické osobě, kterou chtějí sejmout. Vždyť by ji na té zemi ani neviděla, proboha!!! Zbytečné blokování plátna v kině. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný sequel Godzilly po strhujících trailerech je nakonec jen promarněnou šancí a další letošní Blockbuster, který nenaplnil očekávání. Michael Dougherty je režisér, který natočil Halloweenskou noc a Krampus, tedy dva slušné svátkové horory, ale Godzilla se mi zdá jako velké sousto, které nezvládl. Postavy absolutně nezaujmou ( byť Eleven se snaží), tempo je poměrně dost kolísavé, z 15 zmíněných monster vidíme v Akci jen 4 a to ještě k tomu opakovaně. Nejhorší na tom všem snad je, že ten film není vůbec zábavný a pokud se to na plátně zrovna neřeže, tak to poměrně nudí. Nejvíce mě zaujala Hydra, která je vizuálně solidní a samotné finále si myslím, že je uspokojivé, ale ten zbytek téměř vůbec nefunguje. Škoda.60% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (36)

  • Ve scéně konfrontace letky stíhaček s Rodanem spolkne létající monstrum pilota, který se katapultoval z poškozeného stroje. Téměř stejný záběr je k vidění v klasickém americkém monster movie The Giant Claw z roku 1957. (Israha)
  • Po závěrečných titulcích se objeví ještě jedna scéna. (ČSFD)
  • King Ghidorah, kterého tým režiséra Doughertyho vytvořil, si půjčuje tu větší, tu menší elementy od všech svých předešlých inkarnací. Pochází z vesmíru a jeho krycí jméno zní Monstrum Nula (stejně jako Ghidorah ve filmu Godzilla vs. Monster Zero, r. 1965); v boji s Godzillou se pokouší o přiškrcení svého protivníka jedním z krků, a také přijde o jednu z hlav, stejně jako Ghidorah ve filmu Godzilla vs. King Ghidorah z roku 1991. Schopnost sát energii prostřednictvím kousnutí ovládal Kaiser Ghidorah v Godzilla: Final Wars (2004), hibernace v ledu zase charakterizuje Ghidoraha, vystupujícího v GMK: Giant Monsters All-Out Attack (2001). A konečně sršení paprsků z okrajů křídel bylo typické pro Grand King Ghidoraha, který účinkoval v třetím díle málo známé série Rebirth of Mothra (1998). (Israha)

Související novinky

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama